Vind! - Giv et sundt tip til madpakken

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

4. maj 2011

Fru Sød-vb

En ting som min datter er glad for i sin madpakke er meget nemt og enkelt, men samtidig sundt og en god måde at få fisk ind i madpakken. Hun elsker nemlig, når hun får en dåse tun eller makrel med. Hun får så en skive rugbrød med dertil og en gaffel til at spise med. På den måde undgår vi at hele madpakken lugter af fisk. Der er heller ikke noget som er splattet ud og man kan købe dåser der ikke indeholder så meget, så den kan passe ned i en madkasse. Så bliver det da ikke nemmere :)

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

5. maj 2011

kokosmakron-vb

Hej Ja det er måske ikke lige et tip til madpakken, men når vi rigtig skal hygge efter børnehaven, så står den på smoothies. Blend: 1 banan 1 håndfuld frossen frugt ( jordbær er lidt vanskelige!) yoghurt naturel og et skvæt økologisk honning. SÅ ER DER FEST synes min 3 årige datter. :-) Hilsen Karen

Anmeld

5. maj 2011

AlbertogEllas_mor-vb

Tortilliawraps med philadelphiaost, laks og avocado, rulles sammen og skæres i små rouladeskiver. Flotte at se på og smager himmelsk :-) Små bøtter med oliven og fetaost, lidt fuldkornspata, tørret frugt eller andet godt. Jo mere der er at vælge imeelem jo festligere et måltid bliver det :-)

Anmeld

5. maj 2011

denheldige-vb

Hvis dine børn insisterer på lidt lækkert i madpakken er det et godt alternativ at servere Wasas kanelknækbrød. De indeholder mange kostfibre, og er ikke så usunde som kage. Og så er Castus' frugtstænger altid et hit - til både børn og voksne!

Anmeld

5. maj 2011

elaine_dk@hotmail.com-vb

Hos min dreng er det et hit - alt hvad der kommer i små bøtter. Det er hyggeligt at åbne de små bøtter og se hvad der er i. Så hvis du ikke allerede har bittesmå bøtter, så er det en god investerign. Jeg prøver altid at få grønt i deres frugtmadpakke (som den hedder i Havdrup). Så ærter og majs er oplagt. Derudover er nødder også noget som bliver spist. Pistachenødder og mandler bruger jeg mest. I de lidt større bøtter skærer jeg kiwi, melon eller appelsin op - og vedlægger en gaffel. På det seneste vedlægger jeg også en serviet, det synes mit dreng på 4 er rigtig hyggeligt. Et stykke rugbrød med figenpålæg er en af de få ting, som ikke bliver kedelige i madpakken, så den bliver også altid spist. Tilsidst er altid en kiks (riskiks, rugkiks, digestive) og årstiden frugt. Så har jeg en glad dreng - og det er sjældent der er rester i madpakken.

Anmeld

6. maj 2011

bagerkonen-vb

Mine børn får Kun sunde madpakker med,men de er lidt træt af rugbrød,så det har jeg skåret ned på.De får kun 2 halve stykker rugbrød med,også fylder jeg madpakken med figenstænger,tomater agurker,gulerødder m.m.Jeg er også begyndt at give dem en bøtte salat med,og det skyldtes at der var en klog person,som fortalte mig at Majs hjælper hvis man har problemer med blodsukkeret.Jeg laver simpelt hen en god lækker salat,og kommer godt med majs i,også lidt dressing,naturligvis fedtfri.Det hænder også at jeg kommer lidt mandler,nødder eller rosiner i madpakken.Det er sundt og lækkert snack.

Anmeld

7. maj 2011

Kirle-vb

Her er grønt skåret i bide-størrelse altid et hit! Og så er der de fantastiske tomat-boller som i virkeligheden er rugboller forklædt med tomatpure. Du tager hvilken som helst rugbrøddej du kan lide og kommer en dåse tomatpure i, former dejen som boller med en ske, form med skeen dyppet i koldt vand. Og så er ærtepure og urtekrams sandwich spreads genialt til en hurtig og lækker mad ;) Se flere gode ideer her organicfoodandliving.wordpress.com

Anmeld

10. maj 2011

v.clausen-vb

Grøntsags spyd er altid et hit. De kan laves med forskellige grøntsager, så de bliver aldrig kedelige. Og det er hurtigt og nemt at lave og de er rigtig sjove at spise. Her bliver der brugt peberfrugter i alle 3 farver, agurkstykker, cherrytomater, champignon, blomkålkviste (rå, gulerods stykker og broccoli kviste (rå). Man kan selv varierer spydene, alt efter hvad, man har i køleskabet - egentlig er der ingen begrænsninger, bare det kan sættes på spydene. Som prikken over i'et, en lille bøtte med dyppelse til grøntsagerne. Her bruger vi cremefraiche(den med mindst fedtindhold) eller ylette. Det giver et frisk pust til grøntsagerne og er altid et sikkert hit.

Anmeld

10. maj 2011

meier-vb

Hjemme hos os er diverse grovboller med gulerødder,spinat,tomat eller rosiner et kæmpe hit.. Pitabrød med salat sammen med en lille bøtte med hjemmelavet dressing. Hjemmelavet leverpostej med en masse agurker til, stukket ud til figurer.. Gårsdagens grønsags spyd med skiftevis kylling og grønsager..

Anmeld

12. maj 2011

crysse-vb

Min dreng går i skovbørnehave - og hold da op hvor blevet der fortærret meget mad på sådan en dag. Han har altid en eftermiddagssnack i 'det hemmelige rum' i rygsækken. Så udover den MEGET store madpakke, så er der også lidt snack, så han ikke går helt 'sukkerkold'. En overraskelse med mange farver er jo altid et hit og noget der ligner noget. Den jeg vil præsentere for jer en 'hotdog'. Det er en aflang grovbolle (formet som et pølsebrød). Så skærer jeg den halvt op og putter en lille skive figen/rosinstang i + ruller et stykke hamburgerryg (som pølsen) og putter indeni. Til sidst drysser med agurketern (som løg). DET ER ET HIT! Opskriften på bollerne er: Det giver ca 30 boller, og jeg bager en portion hver weekend. Vi bruger dem til alt. Halvdelen laver jeg i alm. bollestr. og resten i store boller, så de kan bruges til sandwich. Det er langtidshævede boller, men jeg laver dejen om aftenen og lader den stå til næste formiddag. Da der hverkan skal æltes i dejen eller bollerne skal rulles, er de virkelig nemme at have med at gøre. 1 pk gær. 1,05 l vand 3 tsk salt 2-3 spsk sukker 3 spsk smør/margerine/olie 200 gr havregryn 100 gr rugmel eller knækkede rug/hvedekerner Ca 1100 gr hvedemel Der kan tilføjes fx solsikkekerner, revet gulerod eller hvad du nu synes. Gæren udrøres i det kolde vand. fedtstof, salt og sukker tilsættes. Derefter havregryn og rugmel. Tilsidst hvedemel. Dejen skal være en ensartet og hænge sammen i en stor klump, men den skal ikke være fast som en alm. bolledej, der kan æltes. Det kan godt være der skal æltes en lille smule, for at få al melet rørt ind i dejen. Dæk med film og stil på køl natten over. Dag 2: Ovnen tændes på 200 grader (ca 180 ved varmluft). Bollerne formes med en ske, der dyppes i varmt vand. Efterhæver 10-15 min inden de pensles med mælk og bages i 20-25 min. Venlig hilsen Christina

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.