Slik i madpakken forbudt

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

24. oktober 2010

Opus-specialist-vb

kongster skrev:
Jeg har i øvrigt rigtig svært ved at tro på at rugbrød er en afgørende faktor for om en nation er over- eller undervægtig.
Hvem siger også det?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

24. oktober 2010

kongster-vb

KH Bibi skrev:
Og det er helt gået din næse forbi, at mange nationer er overvægtige eller underernærede, måske fordi de ikke spiser rugbrød?
Jeg må have misforstået ovenstående. Sorry, jeg troede der stod at mange nationer var over- eller under-vægtige fordi de ikke spiste rugbrød. My bad ;)

Anmeld

24. oktober 2010

Opus-specialist-vb

KayOh

Anmeld

24. oktober 2010

NikiFin-vb

KH Bibi skrev:
Det skal jeg fortælle dig, da ingen andre gør det havregryn olie mel mel mel piskefløde yoghurt DET er klamt! Unødvendige kulhydrater.
kulhydrater kan ikke være unødvendige fordi de er livs vigtige. Det bliver lidt svært a at live kun af agurker og salat. Måske overlever man i flere måneder hvis man spiser 2 kg af dem hver dag men det bliver ikke til noget ;)

Anmeld

24. oktober 2010

Opus-specialist-vb

Få nu et kursus i ernæringsrigtigt mad og kom så tilbage og lad os snakke.

Anmeld

24. oktober 2010

Det er stadig mig-vb

ØØØØØØHHH, der findes GODE kulhydrater, det er dem som er livsvigtige, og de findes bla i frugt, grønt og fibre - de gode kulhydrater er kroppens byggesten!!! De dårlige kulhydrater som findes i sukker, hvidt brød, hvide ris, pasta, sodavand, slik, cornfalkes osv kan have en dramatisk effekt på ens blodsukkerniveau når de spises alene. Når ens blodsukker er alt for højt stimulerer det kraftigt insulinniveauet som igen 'tænder' et fedtdepot enzym i fedtcellerne, der kaldes lipoprotein lipase. Dette enzym gør efterfølgende et stort stykke arbejde med at suge overskydende sukker ud af blodet, og omdanne det og opbevare det som fedt!!! Så nej da, kulhydrater er ikke bare kulhydrater. Nogle kulhydrater gør dig sund og stærk, og andre gør dig fed og svag.

Anmeld

26. oktober 2010

NikiFin-vb

Mjaa, det ser ud som om folk gentager klicheer hele tiden uden at forstå dem. 1. Er der nogen der ikke ved at groft brød indeholder de samme kulhydrater som hvid brød. Der er bare i øvrigt mere fibre, vitaminer og mineraler i groft brødet. Det er forskellen der gøre groft brødet sundere. 2. Kulhydrater fra frugt er bare kulhydrater som går i blodet hurtigere end hvidbrøds kulhydrater. De bruges når man har brug for hurtig energi. Og det er den samme energi som kommer fra sukker. Forskellen er kun igen at i frugt er der også andre kropsbyggende substanser. 3. Man skal også spise fedt fordi 1. Der er fedt opløsende vitaminer. 2. Fordi fedt mætter (hvis man spiser kun frugt og grønt bliver man sulten hele tiden) 3. Fordi fedt giver langsommere energi som kroppen også har brug for. 4. Fordi fedt er byggende stof for hjernen og også andre steder i kroppen. 4. Hvis man ikke har mulighed for at spise hver 2-3 timer er det meget bedre at spise hvid brød med lidt smør når man har brug for mere fysisk energi end at spise dobbelt så meget rugbrød eller 4 gange så meget frugt og grøntsager som vil kun strække maven, kroppen vil bruge al sin energi for at bearbejde maden og man føler sig tung og doven mens det sker og stadigvæk sulten oven i købet og tænker kun på mad som gør en nervøs og ukoncentreret. 5. Man har også brug for proteiner som findes f.eks. i boller. Generelt i boller (i det mindste i de boller jeg laver) er der alt kroppens har brug for. Hvis man tilføjer lidt salat og frugt er boller en af de bedste mader der findes. Rug indeholder færre gode proteiner end hvede. Generelt er hvede sundere. Skål. Og først læs og så skriv.

Anmeld

26. oktober 2010

Det er stadig mig-vb

NikiFin skrev:
Mjaa, det ser ud som om folk gentager klicheer hele tiden uden at forstå dem. 1. Er der nogen der ikke ved at groft brød indeholder de samme kulhydrater som hvid brød. Der er bare i øvrigt mere fibre, vitaminer og mineraler i groft brødet. Det er forskellen der gøre groft brødet sundere. 2. Kulhydrater fra frugt er bare kulhydrater som går i blodet hurtigere end hvidbrøds kulhydrater. De bruges når man har brug for hurtig energi. Og det er den samme energi som kommer fra sukker. Forskellen er kun igen at i frugt er der også andre kropsbyggende substanser. 3. Man skal også spise fedt fordi 1. Der er fedt opløsende vitaminer. 2. Fordi fedt mætter (hvis man spiser kun frugt og grønt bliver man sulten hele tiden) 3. Fordi fedt giver langsommere energi som kroppen også har brug for. 4. Fordi fedt er byggende stof for hjernen og også andre steder i kroppen. 4. Hvis man ikke har mulighed for at spise hver 2-3 timer er det meget bedre at spise hvid brød med lidt smør når man har brug for mere fysisk energi end at spise dobbelt så meget rugbrød eller 4 gange så meget frugt og grøntsager som vil kun strække maven, kroppen vil bruge al sin energi for at bearbejde maden og man føler sig tung og doven mens det sker og stadigvæk sulten oven i købet og tænker kun på mad som gør en nervøs og ukoncentreret. 5. Man har også brug for proteiner som findes f.eks. i boller. Generelt i boller (i det mindste i de boller jeg laver) er der alt kroppens har brug for. Hvis man tilføjer lidt salat og frugt er boller en af de bedste mader der findes. Rug indeholder færre gode proteiner end hvede. Generelt er hvede sundere. Skål. Og først læs og så skriv.
Jamen du gentager jo min pointe fuldstændigt! Jeg kogte det bare gevaldigt ned pga overskueligheden. Men du henviste til sunde kulhydrater som kroppen har brug for under: 'havregryn olie mel mel mel piskefløde yoghurt' Hvilket jo er direkte i modstrid med det du skriver NU :) Tillykke iøvrigt, det er dit aller første indlæg uden stavefejl og uden gramatiske forvirringer og tvetydighed. Har du været på dansk-lyn-kursus i ferien?? :laugh:

Anmeld

26. oktober 2010

NikiFin-vb

Helene, at jeg ikke havde stave fejl er ren tilfældigt. Der er ingen grund for at mit dansk er blevet bedre. Har du hørt noget lignende: Mængden laver medicinen og giften. Jeg synes at det ikke ikke særlig vigtigt hvad slags kulhydrater man spiser fordi i den sidste ende alt bliver lavet om til glukose. Derfor mener jeg at problemet ikke er i at spise hvidt mel. Problem er hvis man spiser alt for meget hvidt mel, raffineret sukker osv. fordi de mætter og så 1. Børn bliver tykke af dem og 2. Bliver de alligevel underernæret fordi de ikke spiser nok fra de andre stoffer de har brug for. Man skal spise: kulhydrater, proteiner, fedt, fibre, vitaminer, mineraller, probiotiker i den rigtige mængde og der er det hele. Rugbrød er sund fordi der er alt muligt i det. Men så vidt jeg ved er der ikke så meget proteiner og kulhydrater i det så det mætter mindre end hvidt brød. Men hvis man spiser det med leverpostej eller fedt pølse (som man gør her i Danmark) mætter det mere end nok ;) mine boller: mel (protein og kulhudrater) yoghurt (protein, fedt, probiotiker(måske døde men... :lol: ) havregryn (protein, kulhydrater, fibre) olie (fedt) piskefløde (fedt og kulhydrater) Finder du noget usundt her?

Anmeld

26. oktober 2010

kongster-vb

NikiFin: Det animalske fedt i fløden er ikke så sundt som det vegetabilske i olien, men derudover ligner det meget hvad jeg bager. Groft mel, almindeligt mel, måske havregryn, olie. Generelt mener jeg man skal spise lidt af det hele og ikke for meget af noget og frem for alt så skal maden være af god kvalitet og smage godt! Mad skal også være en nydelse og noget socialt vi samles om og ikke kun gøres op i kulhydrater og proteiner. Så kunne vi jo bare spise astronautmad allesammen. Der skal være duft og smagsoplevelser og krydderier og konsistens og oplevelser i maden. Også til hverdag! (så spiser jeg heller ikke så meget af den fordi jeg bliver mæt af mindre)

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.