boller hæve i 10 timer eller mere

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

27. februar 2011

Pige2009

spj skriver:



Har aldrig prøvet det, men det vil jeg da tro at man godt kan.



Det var blot en tanke. Uagtet hvad man gør, er det nemt

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. februar 2011

Vial

Baagøe skriver:



Tak for tippet! Hvor mange bollder bliver der ca.? 24?



26 stk blev det til i går.

Anmeld

28. februar 2011

Vial

spj skriver:



De lyder godt nok lækre. Dem må jeg lige prøve.



Jeg har brugt en yderst klam og billig mysli fra Fakta. Det er med jordbær stykker i og fyldt med fibre. Frygtelig at spise til morgenmad, men super genialt til de her boller.

 

Anmeld

28. februar 2011

Pige2009

KaMa skriver:



26 stk blev det til i går.



Fantastisk

Anmeld

28. februar 2011

oo

her en glimrende og meget, meget nem koldhævet opskrift:


25 g gær
1 l vand
1 spsk sukker
2 spsk salt
300 g spelt/rug/grahams/hvad-som-helst-mel
evt. kerner eller nødder
1 kg hvedemel

- gær opløses i vand, sukker og salt
- mel (de 300 g) og evt. kerner eller nødder tilsættes
- hvedemel blandes i. Dejen er meget klistret og skal ikke æltes (deri "det nemme").
- stilles i køleskabet natten over (eller man kan snyde lidt og lade den stå det halve ved stuetemperarur)
- boller bages i 30 min ved 200 grader, brød 1 time

Anmeld

28. februar 2011

B&J

Tjuhl skriver:

her en glimrende og meget, meget nem koldhævet opskrift:


25 g gær
1 l vand
1 spsk sukker
2 spsk salt
300 g spelt/rug/grahams/hvad-som-helst-mel
evt. kerner eller nødder
1 kg hvedemel

- gær opløses i vand, sukker og salt
- mel (de 300 g) og evt. kerner eller nødder tilsættes
- hvedemel blandes i. Dejen er meget klistret og skal ikke æltes (deri "det nemme").
- stilles i køleskabet natten over (eller man kan snyde lidt og lade den stå det halve ved stuetemperarur)
- boller bages i 30 min ved 200 grader, brød 1 time



ja den lyder godt nok også dejlig nem der skal vist bages snart så jeg kan finde ud af hvad for en der er bedt

Anmeld

28. februar 2011

oo

B&J skriver:



ja den lyder godt nok også dejlig nem der skal vist bages snart så jeg kan finde ud af hvad for en der er bedt



den er især god til veganere og folk der ikke kan tåle æg og mælk men de smager rigtig rigtig godt!!

Anmeld

28. februar 2011

B&J

Tjuhl skriver:



den er især god til veganere og folk der ikke kan tåle æg og mælk men de smager rigtig rigtig godt!!



 bare den heller ikke feder for meget for det er ikke godt når man gerne skal smide kilo 

Anmeld

28. februar 2011

Clilje

Hej.

Prøv disse her:

Koldhævede boller:

1 liter koldt vand

1/2 pakke gær

1-2 spsk salt (det er rigtigt nok)

2 spsk honning (lige meget hvilken én du vælger)

500 gram havregryn

600 gram mel

Du kan tilsætte revet gulerødder.

Dejen skal hæve min. 8 timer, men holder sig op til 5 døgn, så man kan lave én portion, og så tager man bare det man skal brug når man har brug for det....

Bollerne sættes med 2 skeer på en plade (der bliver ca. 24 stk.).

Bages i ca. 30 min. ved 200 grader.

Held og lykke med bagningen:-)

Charlotte

Anmeld

28. februar 2011

B&J

Clilje skriver:

Hej.

Prøv disse her:

Koldhævede boller:

1 liter koldt vand

1/2 pakke gær

1-2 spsk salt (det er rigtigt nok)

2 spsk honning (lige meget hvilken én du vælger)

500 gram havregryn

600 gram mel

Du kan tilsætte revet gulerødder.

Dejen skal hæve min. 8 timer, men holder sig op til 5 døgn, så man kan lave én portion, og så tager man bare det man skal brug når man har brug for det....

Bollerne sættes med 2 skeer på en plade (der bliver ca. 24 stk.).

Bages i ca. 30 min. ved 200 grader.

Held og lykke med bagningen:-)

Charlotte



den er jo helt fantastisk og der er ikke engang hvedemel i ej hvor er det super den lyder jo mega sundt...

kan man undgå honningen??? og bliver de luftige

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.