Mom In The Making skriver:
Nu er der mange der har nævn boullion og så går jeg ud fra at de snakker om de der terninger man kan få og dem ville jeg godt nok aldrig lave sovs på, men nu bruger jeg dem generelt overhovedet ikke.
Tilgengæld kan jeg finde på at bruge de flydende fond man kan få i velassorterede suermarkeder, du kan få dem med alle slags kødsmag (Gris, and, okse, vildt etc.) og på den måde altid have en lækker sovs uanset hvad du laver.
De der terninger giver en meget stærk syntetisk smag (synes jeg) hvorimod de flydende som jeg bruger smager af det de er, fordi de ikke har været igennem hele de process det kræver at blive til en lille tør klump.
Derudover er der en lille fingeregel jeg lærte da jeg gik på grundforløbet som kok, når du laver retter med sovs eller bare sovs, er det bedste du kan gøre at tilsætte de 5 grundsmage.
De 5 grundsmage er:
Salt - Siger sig selv.
Sødt. - Sukker, ribsgele, sirup etc.
Surt - Citron, eddike, balsamico etc.
Bittert - Grape, øl, mørk chokolade.
Umami - fond og Mælkeprodukter som fløde, mælk, flødeost, ost. etc. (Umami dækker også over en del andre ting, blandt andet kartofler, men de ting kan man ikke så godt bruge i sovsen.
)
Så når jeg laver sovs sørger jeg bare altid for at bruge en fra hver af grundsmagene. og smage på sovsen for hver teskefuld der kommer i.
GOD I LOVE COOKING!
Det blev langt. håber du kunne bruge det til noget.
Problemet er også at jeg synes de der terninger smager meget kraftigt af bouilon. (gav det mening
)
Og jeg havde lidt tænkt om man ikke selv kunne lave sådan noget fond. Altså jeg har nogle suppeben og jeg tænke at jeg kunne koge dem med grøntsager og lidt og så koge det ekstra ind og opbevare det i fryseren og så bruge det som smag? Altså til når vi får noget med oksekød da det er okseben?
Smart ide med at tilsætte lidt af hvert.. Sovs med mørk chokolade. Har du lavet det? 
