Lidt mere hjælp :)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

16. maj 2012

Nettemor

Mom In The Making skriver:



Nu er der mange der har nævn boullion og så går jeg ud fra at de snakker om de der terninger man kan få og dem ville jeg godt nok aldrig lave sovs på, men nu bruger jeg dem generelt overhovedet ikke.

Tilgengæld kan jeg finde på at bruge de flydende fond man kan få i velassorterede suermarkeder, du kan få dem med alle slags kødsmag (Gris, and, okse, vildt etc.) og på den måde altid have en lækker sovs uanset hvad du laver.

De der terninger giver en meget stærk syntetisk smag (synes jeg) hvorimod de flydende som jeg bruger smager af det de er, fordi de ikke har været igennem hele de process det kræver at blive til en lille tør klump.

Derudover er der en lille fingeregel jeg lærte da jeg gik på grundforløbet som kok, når du laver retter med sovs eller bare sovs, er det bedste du kan gøre at tilsætte de 5 grundsmage.

De 5 grundsmage er:

Salt - Siger sig selv.

Sødt. - Sukker, ribsgele, sirup etc.

Surt - Citron, eddike, balsamico etc.

Bittert - Grape, øl, mørk chokolade.

Umami - fond og Mælkeprodukter som fløde, mælk, flødeost, ost. etc. (Umami dækker også over en del andre ting, blandt andet kartofler, men de ting kan man ikke så godt bruge i sovsen.)

Så når jeg laver sovs sørger jeg bare altid for at bruge en fra hver af grundsmagene. og smage på sovsen for hver teskefuld der kommer i.

GOD I LOVE COOKING! Det blev langt. håber du kunne bruge det til noget.



Det kan jeg i hvert fald Tak for hjælpen.

Problemet er også at jeg synes de der terninger smager meget kraftigt af bouilon. (gav det mening )

Og jeg havde lidt tænkt om man ikke selv kunne lave sådan noget fond. Altså jeg har nogle suppeben og jeg tænke at jeg kunne koge dem med grøntsager og lidt og så koge det ekstra ind og opbevare det i fryseren og så bruge det som smag? Altså til når vi får noget med oksekød da det er okseben?

Smart ide med at tilsætte lidt af hvert.. Sovs med mørk chokolade. Har du lavet det?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

16. maj 2012

Nettemor





hovedsagelig bruger jeg det til fx høns i aparges... Men spiser det også gene som suppe med grøntsager og kød og melboller i... Eller med hvidkål svitset i lidt karry, og så noget af den kogte kylling i...



Årh jeg bliver helt sulten. Skal vist ha anskaffet mig nogle kyllinger

Tak for hjælpen

Anmeld

16. maj 2012

Nettemor

Amandas-mor skriver:



Du kan sagtens lave det til et par dage af gangen uden problemer. Bare opbevar det i en lufttæt box eller under film eller sådan  Det smager i øvrigt også super med purløg eller hvidløg i...faktisk kan det varieres i det uendelige. Det er også godt som dip til et fad med grøntsags-"chips" (altså grøntsager som du har skåret i skiver eller stave og fx hygger med foran fjerneren fredag aften

Hvis du køber græsk youghurt 2 % er det jo meget fedtfattigt. Hvis du køber græsk youghurt med højere procent fedt i kan det også varmes op og bruges i sovs til at give fylde og kan så suppleres op med en boullionterning for smagen om at gøre



Det skal prøves! Tak

Anmeld

16. maj 2012

Holbæktrunten

Nettemor skriver:



Årh jeg bliver helt sulten. Skal vist ha anskaffet mig nogle kyllinger

Tak for hjælpen



Velbekomme - ja, kylling er fantastisk :0)

Anmeld

16. maj 2012

MomInTheMaking

Nettemor skriver:



Det kan jeg i hvert fald Tak for hjælpen.

Problemet er også at jeg synes de der terninger smager meget kraftigt af bouilon. (gav det mening )

Og jeg havde lidt tænkt om man ikke selv kunne lave sådan noget fond. Altså jeg har nogle suppeben og jeg tænke at jeg kunne koge dem med grøntsager og lidt og så koge det ekstra ind og opbevare det i fryseren og så bruge det som smag? Altså til når vi får noget med oksekød da det er okseben?

Smart ide med at tilsætte lidt af hvert.. Sovs med mørk chokolade. Har du lavet det?



Det var godt. Ja, jeg kan slet ikke fordrage de der terninger.

Du kan sagtens lave det selv, det har jeg gjort flere gange. og så kan du jo lave med forskellige slags kød, så du har til svine retter eller okseretter etc.

Men siden jeg blev mor har jeg brugt de "dyre" købe fonds (da vi løb tør for de hjemmelavede) for jeg synes egentlig jeg står nok i køkkenet med alt det grønt og frugt mos der skal skrælles og koges. haha

Så hvis det hjemmelavede ikke hitter er dem man køber i f.eks. Bilka VIRKELIG gode.

Ja, det har jeg. Vi fik en udfordring på skolen, om at vi skulle lave en almindelig kødsovs , hvor vi skulle bruge de 5 grundsmage og ikke måtte bruge de mest almindelige af dem.

Så som det salte brugte jeg bacon og salte peanuts. Sødt var sirup og honning. Surt var balsamico, bittert var chokolade og omami var flødeost. og selv om det umiddelbart lyder som noget værre rod, så kom der en rigtig fin kødsovs ud af det.. Der var selvfølgelig også grønsager og tomat osv i og man putter jo kun lige en halv teske af hvert i af gangen og smager så efter hver skefuld, med tiden kan man smage hvad det er der mangler for at smagsløgene danser.

haha.. i have a passion.^^

Anmeld

16. maj 2012

Mother-love

Min kæreste laver sovs af løg. For at undgå stivelse koger han løg eller bare grønsager op sammen med lidt boulion og så blender det og så self lige en skvis kulør i det smager altså også ret godt

Anmeld

16. maj 2012

Nettemor

Mom In The Making skriver:



Det var godt. Ja, jeg kan slet ikke fordrage de der terninger.

Du kan sagtens lave det selv, det har jeg gjort flere gange. og så kan du jo lave med forskellige slags kød, så du har til svine retter eller okseretter etc.

Men siden jeg blev mor har jeg brugt de "dyre" købe fonds (da vi løb tør for de hjemmelavede) for jeg synes egentlig jeg står nok i køkkenet med alt det grønt og frugt mos der skal skrælles og koges. haha

Så hvis det hjemmelavede ikke hitter er dem man køber i f.eks. Bilka VIRKELIG gode.

Ja, det har jeg. Vi fik en udfordring på skolen, om at vi skulle lave en almindelig kødsovs , hvor vi skulle bruge de 5 grundsmage og ikke måtte bruge de mest almindelige af dem.

Så som det salte brugte jeg bacon og salte peanuts. Sødt var sirup og honning. Surt var balsamico, bittert var chokolade og omami var flødeost. og selv om det umiddelbart lyder som noget værre rod, så kom der en rigtig fin kødsovs ud af det.. Der var selvfølgelig også grønsager og tomat osv i og man putter jo kun lige en halv teske af hvert i af gangen og smager så efter hver skefuld, med tiden kan man smage hvad det er der mangler for at smagsløgene danser.

haha.. i have a passion.^^



Men kan jeg godt bare bruge suppe ben? Eller skal det være noget med mere kød på?

Jeg har lidt bedre tid nu hvor jeg går hjemme og ikke skal lave 'special'mad til bette manden

Anmeld

16. maj 2012

Nettemor

michelledam skriver:

Min kæreste laver sovs af løg. For at undgå stivelse koger han løg eller bare grønsager op sammen med lidt boulion og så blender det og så self lige en skvis kulør i det smager altså også ret godt



Det lyder lidt sjovt Kunne være man skulle prøve det

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.