Hvor er jeg bare træt af MMF

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

11. januar 2010

Anasmor

3-4 min er perfekt.. er bare bange for at Maria ælter det meget længere og så tørrer det ud... det med dejskraberen er bare til den ikke klistrer mere og man kan overtage æltning med hånden... beklager misforståelsen... men det med hænderne til sidst, er sådan så man får en føling med mmf´en, altså om den er for klistret eller tør... Blev din mmf fin og nem at rulle ud ?

Er spændt på at høre fra dig Maria

 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

11. januar 2010

Winnie

Anasmor skriver:

3-4 min er perfekt.. er bare bange for at Maria ælter det meget længere og så tørrer det ud... det med dejskraberen er bare til den ikke klistrer mere og man kan overtage æltning med hånden... beklager misforståelsen... men det med hænderne til sidst, er sådan så man får en føling med mmf´en, altså om den er for klistret eller tør... Blev din mmf fin og nem at rulle ud ?

Er spændt på at høre fra dig Maria

 



Okay tak for det  Ville bare lige være sikker

Ja, jeg synes at det var rigtig nemt at rulle ud, da jeg først havde varmet mmf'en lidt i microen.

Anmeld

11. januar 2010

Anasmor

Hvor er jeg bare glad for det Winnie..

-prøv næste gang at holde lidt af flormelisen tilbage, så bliver den bedre.... hvis du altså laver den dagen før... -hvis du laver den samme dag, så skal den lige hvile 1-2 timer i en frysepose helt tæt lukket og IKKE på køl...bare på bordet... men pas på med flormelisen...man kan altid tilsætte lidt når man skal bruge den

Anmeld

11. januar 2010

tascia

Anasmor skriver:

Du skal IKKE ælte dejen grundigt... dét tørrer den ud...

Smelt skummet (hvilken bruger du ??), rør stille rundt for at se om alt er smeltet, (der skal ikke for meget luft ind i den, og det kommer der hvis man pisker rundt i den...) hvis ikke så ind i mikroen igen...

Så røres der så meget flormelis i som du kan, brug en dejskraber til at vende flormelisen ind i MMf´en, når den ikke klistrer for meget mere, vend den ud i en bunke flormelis på bordet og brug igen dejskraberen til at folde siderne på skift ind mod midten... ikke noget med at ælte den, så tørrer den ud da den får for meget luft, det må ikke ske... der skal vendes så meget flormelis som muligt ind i mmf´en SÅ HURTIGT SOM MULIGT...

-så mmf´en ligger altså i en bunke flormelis og trækker det flormelis med ind i dejen som der hænger ved hvis du forstår... bliv ved med at vende siderne ind mod midten til den ikke klistrer mere..højre, venstre, top og bund, højre, venstre..... osv osv... akkurat som når man laver butterdej... (googl det evt hvis du er i tvivl om metoden ved butterdej)

Og så tilsæt de 2 spsk vand og 1 spsk olie, vand udtørrer ikke mmf´en, den tilsætter fugt !

Håber det nu lykkedes...

Men det der ælteri, er slet ikke godt, det skal kun lige optage flormelisen og så slut...

 



du skriver i din opskrift at du blander det hele sammen og ind i microen, men her skriver du at du smelter fiduserne, ogælter med dejskraber og SÅ tilsætter du vand og olie...

Hvad skal man?

Anmeld

11. januar 2010

Anasmor

Kig ikke på denne... det er en besked til Maria... hun har nemlig forsøgt kun med 1 spsk vand... skulle nok have sendt den internt...

Så meget step by stp som jeg kunne, for hun har stadig problemer med mmf´en,  så penslede det lidt ud så hun kunne se min arbejdsgang......

Anmeld

11. januar 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator
mariamiss6 skriver:

Uanset hvad jeg gør, og hvilken opskrift jeg bruger, med eller uden vand, dobbelt op på vand, meget eller lidt flormelis, ekstra varme, trille trille trille, og ælte ælte ælte. Det VIL bare ikke hold eop med at revne, det VIL bare ikke være elastisk, og det VIL bare ikke hold eop med at være tørt så det krakelerer....

Hvad fanden gør i andre..... Anasmors kager er så skide flotte så jeg næsten ikke kan tro på at det er lavet med MMF, og det irriterer mig, at uanset hvad helvede jeg gør, så VIL det bare ikke som jeg vil....

Suk, nogle gode råd?

bortset fra det så kan jeg trille i mellem hænderne i en uendelighed, og de skide revner i klumpen VIL bare ikke gå væk, kun hvis det er meget små klumper..... og ak og ve, det går jo ikke med en lille golfkuge til at betrække en hel kage vel, man er ligesom nødt til at have gang i en hel portion, og det vil bare ikke....



Altsååå det jeg plejer at gøre, er at jeg mixer det MEGET klistret, dagen før. Når jeg så skal rulle det ud, så ruller jeg det ud i maizena og jeg får faktisk ikke revner

Det har jeg fundet ud af funger meget godt for mig.

Anmeld

11. januar 2010

Anasmor



jamen jeg følger jo en eller anden opskrift.... tag nu den jeg har brugt mest....

100 g skum
1 spsk vand
1 spsk olie
400 g flormelis

skum vand og olie, 30 sekunder i microovnen hvis det ikke er helt nok, efter at have rørt meget grundigt i det, så får de 5-10 sekunder mere, og så putter jeg farven i,



-hvilken farve og hvor meget ?... mmf, smuldrer nemlig nemt ved meget farve.. som sort og rød...

Måske det er der hunden ligger begravet.. farven og æltningen...

Anmeld

11. januar 2010

Winnie

Anasmor skriver:

Hvor er jeg bare glad for det Winnie..

-prøv næste gang at holde lidt af flormelisen tilbage, så bliver den bedre.... hvis du altså laver den dagen før... -hvis du laver den samme dag, så skal den lige hvile 1-2 timer i en frysepose helt tæt lukket og IKKE på køl...bare på bordet... men pas på med flormelisen...man kan altid tilsætte lidt når man skal bruge den



Ja det kan jeg da godt prøve næste gang at holde lidt igen på flourmelissen.

Troede nu bare at det er fordi at vi bor lidt koldt, vi har ca 20 grader i huset, så jeg tænkte at det var derfor at jeg ikke rigtig kunne varme mmf'en op...

Anmeld

11. januar 2010

Anasmor

nej den sætter sig når den hviler...

Anmeld

11. januar 2010

mariamiss6

Anasmor skriver:

3-4 min er perfekt.. er bare bange for at Maria ælter det meget længere og så tørrer det ud... det med dejskraberen er bare til den ikke klistrer mere og man kan overtage æltning med hånden... beklager misforståelsen... men det med hænderne til sidst, er sådan så man får en føling med mmf´en, altså om den er for klistret eller tør... Blev din mmf fin og nem at rulle ud ?

Er spændt på at høre fra dig Maria

 



Nåh så prøver jeg lige at forklare det....

Faktisk synes jeg vi gør det ens, bortset fra at jeg smelter fiduserne sammen med vand og olie, uanset hvad slags opskrift jeg har brugt...

Til at starte med lavede jeg dejen helt færdig inden jeg tilsatte pastafarven, men har jo siden fundet ud af at det er meget lettere at få farven hurtigt jævn og i den rette styrke/tone, hvis man putter farven i før flormelisen.....

så altså plejer jeg at putte farven i som det første når jeg har smeltet fiduserne med vand og olie.

Farven rører jeg så i med en ske (ja altså farven tilsættes med tandstik, og røres så rundt med en ske, ikke pisket men rørt)

Så snart jeg har opnået den farve jeg hart ænkt mig, tilsætter jeg flormelis (også lidt hen ad vejen) og jeg bruger jo så bare en ske, i stedet for en dejskraber og skifter senere hen til at bruge bagsiden af fingrene (eller oversiden om du vil) hvor jeg som du også forklarer, faktisk bare vender og trykker på dejen til jeg synes den kan komme på bordet.

På bordet plejer jeg så at ælte den lidt grundigere, for at sikre mig at det hænger godt sammen, og jeg bruger aldrig den mængde flormelis der står i opskriften, altid meget mindre faktisk.

Jeg laver den sjældent dagen i forvejen, men oftest et par timer i forvejen, eller som det første, når jeg går i gang med kagen, og så får MMF'en jo lov at hvile, inden jeg tager den i brug....

Jeg har da også prøvet at lave den dagen i forvejen, men ud over farveintensiteten, synes jeg ikke det gør den store forskel, at den ligger i køleskabet natten over.

Nåh men næste gang, laver jeg det så dagen i forvejen, ælter meget mindre, og lader den blive meget klistret, så må vi jo se hvad det bliver til...

Jeg synes bare også at hvis der er for lidt flormelis i, så den er meget klistret, så er det svært at lave figurerne, fordi de så ligesom er for bløde, og lasker lidt sammen.... ( ja ja ja, jeg har ikke lige fået købt tylose endnu )

Og jeg tror problemet er opstået uanset farven.....

jeg har godt nok aldrig lavet MMF' hvor olie og vand er tilsat efter skummet er smeltet....

De sidste mange mange gange har jeg i øvrigt brugt Harbos Barbeque eller måske hedder de marshmallows, det er i hvert fald haribo....

Jeg har købt nogle barbeque i Lidl, som jeg skal have afprøvet når jeg har tømt ud i hariboerne....

Nåh det var vidst det hele tror jeg, var det ikke?

Jeg ælter i hvert fald længere tid end 3-4 minutter, og meget med hænderne, a la bolledej....

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.