Bager du med glutenfrit mel?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

6.036 visninger
31 svar
4 synes godt om

Du kan svare anonymt i tråden
3. september 2019

Anonym trådstarter

Hej alle kloge mennesker 

Jeg er for nylig blevet diagnosticeret med glutenallergi, og jeg synes godt nok det er noget af en jungle at finde rundt i hvordan man bager glutenfrit brød og deslignende. Jeg har lært navnene på en masse nye meltyper, som jeg ikke anede eksisterede, og så koster de jo en FORMUE, når jeg kan få 2 kg hvedemel for 10 kr i det lokale supermarked. Jeg aner heller ikke hvordan de smager, så jeg ved ikke hvad jeg skal starte med at prøve.

I går læste jeg så, at jeg også skal blande meltyperne, så man både får lette og tunge meltyper, og så skal der stivelse i af en eller anden grund. Min mand foreslår at jeg starter med nogle færdige melblandinger og ser hvad de kommer i dem og hvordan de fungerer i praksis. Jeg bryder mig ikke om færdige brødblandinger, for jeg stoler ikke på, at de ikke bare propper dem til med sukker og salt (men melblandinger tænker jeg er fine nok).

Nå, nu til spørgsmålene.  Hvilke meltyper bruger I? Køber I færdige melblandinger? Hvor plejer I at købe henne? Hvad er godt og hvad er skidt? Kan det betale sig at købe teff, chufa, amaranth, og hvad de nu hedder alle sammen?

Jeg tænker at jeg kan bruge sådan noget som ris, majs og kartoffel til sovse og den slags, men jeg ved ikke hvad der smager neutralt nok til at bruge det i fx pandekager og vafler. Til kager tænker jeg bare at prøve mig lidt frem med hvad jeg lige har i skufferne.

Har I nogle gode tips til en nybegynder? På forhånd tak. 

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

3. september 2019

Birthdaybaby

Min svigerfar har cøliaki, så kender en del til det. Svigermor bager alt brød, bortset fra knækbrød, selv. Det kan (næsten) ikke betale sig at benytte alle mulige meltyper, når der findes så gode brødblandinger. Sukker- og saltindhold kan du læse dig til på pakken.  

De handler stort ind i Sverige, hvor markedet for glutenfri produkter er noget større, og kursen er god pt. Men det kræver selvfølgelig at man har nem adgang dertil. 

Jeg har bagt en del kage, hvor udgangspunktet bliver nøddemel blandet med noget stivelse som maizena/husk/kakaofibre alt efter type. Har set Juliebruunsblog har nogle bløde glutenfri boller også. 

Anmeld Citér

3. september 2019

fehår

3. september 2019

Mullemee

Der findes mange gode grupper på Facebook for folk med glutenallergi. 

Anmeld Citér

3. september 2019

Tommelise

Når du skriver glutenallergi, så går jeg ud fra, at du mener cøliaki, som ikke er en allergi, men en autoimmun sygdom i tyndtarmen.

Det er en god idé at melde sig ind i Dansk Cøliaki Forening, hvor du får bladet "Cøliaki Nyt".

De afholder også forskellige arrangementer bl.a. bagemøder. Jeg synes virkelig, man får udbytte af sådan et bagemøde.

Jeg bruger ikke så meget de færdige brødblandinger, men bl.a. boghvedemel og glutenfri havremel.

Men ja - det er noget dyrere.

Der er en facebookgruppe, der hedder "Cøliaki i Danmark".

Velkommen til den glutenfrie verden.

Det er lidt en jungle i begyndelsen, men det blvier nemmere med tiden.

Anmeld Citér

3. september 2019

Anonym trådstarter



Min svigerfar har cøliaki, så kender en del til det. Svigermor bager alt brød, bortset fra knækbrød, selv. Det kan (næsten) ikke betale sig at benytte alle mulige meltyper, når der findes så gode brødblandinger. Sukker- og saltindhold kan du læse dig til på pakken.  

De handler stort ind i Sverige, hvor markedet for glutenfri produkter er noget større, og kursen er god pt. Men det kræver selvfølgelig at man har nem adgang dertil. 

Jeg har bagt en del kage, hvor udgangspunktet bliver nøddemel blandet med noget stivelse som maizena/husk/kakaofibre alt efter type. Har set Juliebruunsblog har nogle bløde glutenfri boller også. 



Vi bor på Fyn, så vi kommer sjældent forbi Sverige, men jeg har også hørt, at de skulle have et langt bedre udvalg dér, så måske vi kan arrangere et visit til Malmø på et tidspunkt. Jeg har også læst, at Tyskland skulle have den glutenfrie sko længere fremme, så det planlægger vi også at prøve.

Så vil jeg give brødblandingerne en chance mere og nærstudere deres ingredienslister. 

Tak for hjælpen. 

Anmeld Citér

3. september 2019

Anonym trådstarter

fehår skriver:

Denne her er SÅ god:  https://www.semperglutenfri.dk/produkter/havre-quinoa#

 



Jeg giver den en chance. Der står at de sælger den i Helsam, så jeg ser om jeg kan finde den i morgen.  Tak for dit forslag. 

Anmeld Citér

3. september 2019

Anonym trådstarter

Mullemee skriver:

Der findes mange gode grupper på Facebook for folk med glutenallergi. 



Jeg bruger ikke facebook, men tak for forslaget. 

Anmeld Citér

3. september 2019

Anonym trådstarter

Tommelise skriver:

Når du skriver glutenallergi, så går jeg ud fra, at du mener cøliaki, som ikke er en allergi, men en autoimmun sygdom i tyndtarmen.

Det er en god idé at melde sig ind i Dansk Cøliaki Forening, hvor du får bladet "Cøliaki Nyt".

De afholder også forskellige arrangementer bl.a. bagemøder. Jeg synes virkelig, man får udbytte af sådan et bagemøde.

Jeg bruger ikke så meget de færdige brødblandinger, men bl.a. boghvedemel og glutenfri havremel.

Men ja - det er noget dyrere.

Der er en facebookgruppe, der hedder "Cøliaki i Danmark".

Velkommen til den glutenfrie verden.

Det er lidt en jungle i begyndelsen, men det blvier nemmere med tiden.



Jeg har fået taget blodprøver, men venter stadig på at skulle få lavet en gastroskopi, så jeg har ikke talt med en læge endnu om mit tilfælde (min egen læge lavede bare en henvisning), så jeg ved ikke præcist hvordan de vil kategorisere mig.  Jeg har skåret ned på gluten og har det lidt bedre. Jeg vil kigge nærmere på medlemskab af Cøliakiforeningen efter jeg har talt med en specialist og overveje et bagekursus, hvis det ikke er for dyrt eller for langt væk. 

Jeg synes at boghvedemel har en specifik smag, som dog er udmærket i boller, men jeg ved ikke med pandekager. Jeg vil prøve havremel. 

Tak for den varme velkomst.  Det jeg mest vil savne fra den gamle verden er at kunne gå ind i en bagerbutik og købe lige hvad øjnene har lyst til. Men det går nok. Så må jeg leve af chokolademousse i stedet. Tak for dit svar. 

Anmeld Citér

3. september 2019

fehår

Anonym skriver:



Jeg giver den en chance. Der står at de sælger den i Helsam, så jeg ser om jeg kan finde den i morgen.  Tak for dit forslag. 



Jeg har flere familiemedlemmer, som lever glutenfrit, og de er alle vilde med den brødblanding.

Angående pandekager, så bruger jeg ofte denne her opskrift og tilsætter glutenfri havregryn: https://www.hannemad.dk/sunde-havregrynspandekager/

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.