Glutenfri kost er beviseligt skadelig og usund for dem uden cøliaki, så ikke noget med at tage bestemte fødeemner ud af kosten uden bevis for glutenallergi. Så ikke gøre som en anden debattør skriver...
Jeg håber snart, at I finder en løsning.
Det er ikke skadeligt at undvære gluten. Faktisk er der forbavsende mange der får det bedre af at undvære det. Men problemet er, når folk køber færdigproducerede gluten-fri produkter som er lavet af majs og ris. DET er ren kulhydrat/stivelse og man får derforvikke de gode kostfibre som kroppen har brug for. Man kan fx. erstatte rugbrød med stenalderbrød lavet på nødder, kerner, æg og olie. Man kan få masser af fibre i grøntsager frem for kornfibre.
Gør man det er det på ingen måde skadeligt. Men man skal jo sætte sig ind i det.
Men det meste halv og helfabrikata er jo i bund og grund heller ikke særlig sundt - glutenfrit eller ej!
Men det er svært at påvise gluten allergi/intolerance og man kan jo relativt hurtigt se en forskel hvis man udelader det og barnet får det bedre. Er der ingen ændring i barnets adfærd, så kan man jo gå tilbage til alm. kost. Det skader da i hvertfald ikke at forsøge over en periode.
Et så lille barn kan jo ikke påvirkes til at tro det er bedre, som mange voksne kan, det vil jo vise sig relativt hurtig om der skulle være nogen bedring ved at symptomer mindskes.
Anmeld
Citér