fyldte chokolader - fifs

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.454 visninger
26 svar
0 synes godt om
25. november 2012

Carl-Emil's mor

Jamen jeg står for at skulle lave fyldte chokolader til julen til hele familien aka en del mennesker faktisk

men hvordan gør man lige det? Altså hvordan laver man f.eks fyldte chokolader med flydende karamel?

kan man lave fyldte hvide chokolader?

 

hvilke chokolade er bedst at bruge til det?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

25. november 2012

L&V

Carl-Emil's mor skriver:

Jamen jeg står for at skulle lave fyldte chokolader til julen til hele familien aka en del mennesker faktisk

men hvordan gør man lige det? Altså hvordan laver man f.eks fyldte chokolader med flydende karamel?

kan man lave fyldte hvide chokolader?

 

hvilke chokolade er bedst at bruge til det?



Altså du ska ha nogle forme af en art, jeg kan bedst li silikone da det er nemt og giver en flot overflade.. Så tager man den smeltede chokolade og putter et tyndt lag i så det dækker hele formen lader det tørre og putter så den flydende karamel ned i hulrummet i chokoladen også fylder op med chokolade.. Du kan bruge lys, mørk eller hvid det gør ingen forskel. Den hvide er bare lidt værre da den er mere gennemsigtig jo.. Jeg bruger som regel koge chokolade det er nemt og smager fint..

Den færdige chokolade må ik komme i køleskabet da den bliver grå og grim og ska heller ik røre hinanden af samme grund

Anmeld

25. november 2012

Carl-Emil's mor

Månsson skriver:



Altså du ska ha nogle forme af en art, jeg kan bedst li silikone da det er nemt og giver en flot overflade.. Så tager man den smeltede chokolade og putter et tyndt lag i så det dækker hele formen lader det tørre og putter så den flydende karamel ned i hulrummet i chokoladen også fylder op med chokolade.. Du kan bruge lys, mørk eller hvid det gør ingen forskel. Den hvide er bare lidt værre da den er mere gennemsigtig jo.. Jeg bruger som regel koge chokolade det er nemt og smager fint..

Den færdige chokolade må ik komme i køleskabet da den bliver grå og grim og ska heller ik røre hinanden af samme grund



tak for svar det er nemlig silikoneforme jeg har - men de har sådan en plade med dem og nu tænker jeg så det måske er nemmere hvis jeg tager og klipper dem ud?

Det med at få det til at dække formen så der er et hulrum, hælder man så bare noget chokolade i og " ruller" formen rundt så det kommer op af sidderne?

 

beklager de mange spørgsmål men tak for svar

Anmeld

25. november 2012

L&V

Carl-Emil's mor skriver:



tak for svar det er nemlig silikoneforme jeg har - men de har sådan en plade med dem og nu tænker jeg så det måske er nemmere hvis jeg tager og klipper dem ud?

Det med at få det til at dække formen så der er et hulrum, hælder man så bare noget chokolade i og " ruller" formen rundt så det kommer op af sidderne?

 

beklager de mange spørgsmål men tak for svar



Det er den her jeg bruger.. Jeg tager bare en ske og køre godt rundt og vender den på hovedet.. Hvis man ruller så kan der komme bobler og det er ik så pænt
Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)

Anmeld

25. november 2012

tarkoflen

Jeg har af en konditor fået denne "opskrift" på hvordan man sikre den rigtige temperatur på chokoladen og man slipper for den ærgelige grå overflade og sørger for at det tørre hurtigt

Varm 2/3 dele af chokoladen op til 40 grader, put den sidste1/3 del i, så er chokoladen ca. 30-32 grader, derefter må den ikke overstige 34 grader og må ikke opbevares på køl

Jeg har brugt en chokoladesmelter fra obh og varmet chokoladen langsomt op på blus nr. 1 og så passer det nogenlunde og det tørrede MEGET hurtigere end de andres! Det er godt nok til marcipan, men princippet er jo det samme

God fornøjelse.

Anmeld

25. november 2012

B&J

Månsson skriver:



Det er den her jeg bruger.. Jeg tager bare en ske og køre godt rundt og vender den på hovedet.. Hvis man ruller så kan der komme bobler og det er ik så pænt



nu må jeg også nød til at få lidt råd jeg skal nemlig også igang

når man putter chokoladen i og hop af kanderne osv. lader du det så bare blive tørt ved stue temp.?

når du har puttet den flydene karamel i hælder du så bare den flydene chokoladen oven på ??? eller blander de sig så ikke???

 

Anmeld

25. november 2012

L&V

B&J skriver:



nu må jeg også nød til at få lidt råd jeg skal nemlig også igang

når man putter chokoladen i og hop af kanderne osv. lader du det så bare blive tørt ved stue temp.?

når du har puttet den flydene karamel i hælder du så bare den flydene chokoladen oven på ??? eller blander de sig så ikke???

 



Ja jeg lader det bare tørre man kan os lige smidde det i fryseren kort.. Nej for karamellen må ik være for varm og da overfladen jo er tør så sker der ik noget. Heller ik når du hælder resten af chokoladen på

Anmeld

25. november 2012

Carl-Emil's mor

Månsson skriver:



Det er den her jeg bruger.. Jeg tager bare en ske og køre godt rundt og vender den på hovedet.. Hvis man ruller så kan der komme bobler og det er ik så pænt



super tusind tak

Anmeld

25. november 2012

L&V

Carl-Emil's mor skriver:



super tusind tak



Så lidt..

Anmeld

25. november 2012

Carl-Emil's mor

tarkoflen skriver:

Jeg har af en konditor fået denne "opskrift" på hvordan man sikre den rigtige temperatur på chokoladen og man slipper for den ærgelige grå overflade og sørger for at det tørre hurtigt

Varm 2/3 dele af chokoladen op til 40 grader, put den sidste1/3 del i, så er chokoladen ca. 30-32 grader, derefter må den ikke overstige 34 grader og må ikke opbevares på køl

Jeg har brugt en chokoladesmelter fra obh og varmet chokoladen langsomt op på blus nr. 1 og så passer det nogenlunde og det tørrede MEGET hurtigere end de andres! Det er godt nok til marcipan, men princippet er jo det samme

God fornøjelse.



iiiih fantastisk viden

 

sådan en vil jeg få fremskaffet og et termometer

 

tak

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.