Honningkage opskrift??

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

8. november 2012

KittyCatta

KittyCatta skriver:



Smelt det sammen.. Det vil være mit bedste bud.



Altså hvis du kan få skilt det så meget fra hinanden som muligt. Smelt honningen og rør så melet i.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

8. november 2012

Pikku Myy

KittyCatta skriver:



Smelt det sammen.. Det vil være mit bedste bud.



Mener du at jeg kan varme det op nu? Eller skal jeg starte helt forfra med varmere honning? Jeg har ikke en mikrobølgeovn ...

Anmeld

8. november 2012

KittyCatta

Pikku Myy skriver:



Mener du at jeg kan varme det op nu? Eller skal jeg starte helt forfra med varmere honning? Jeg har ikke en mikrobølgeovn ...



Jeg ville nok starte forfra. 

Anmeld

8. november 2012

StineW79

Profilbillede for StineW79
Team Putte skriver:



Jeg laver altid den her Den er fast så den kan rulles ud og stikkes ud

 

2 dl honning

1½ dl brun farin

150 gram smør

1 tsk stødt ingefær

2 tsk stødt kanel

½ tsk stødt nelliker

2 tsk natron

1 æg

550 gram hvedemel

 

Honning, smør og farin smeltes sammen i en gryde.

Krydderier og natron røres i (pas på det bruser op, så brug en rigeligt stor gryde)

Afkøl massen til den er lunken og rør æg og mel i.

Ælt dejen sammen og lad den hvile i køleskabet min. 24 timer.

Rul dejen ud i ca. ½-1 cm tykkelse og udstik kagerne.

Bages i 5-8 min midt i øvnen ved 200 grader (Laver du store honninghjerter skal bagetiden forlænges)

Pynt de afkølede kager med forskellige farver glasur.



Uha tak for det! Dem jeg fik bagt, blev lidt tørre i det. Men de smagte helt rigtigt. 

Vil prøve din opskrift næste gang! 

Har aftalt med mødregruppen at vi ska ha en jule bage dag, hvor vi alle ska komme med en dej. Må prøve bage din opskrift, så vi ka få lækre honning kager!! Vh stine

Anmeld

8. november 2012

Pikku Myy

KittyCatta skriver:



Jeg ville nok starte forfra. 



1000 tak for din hjælp. Du har ret i at honningen nok skulle have været varmet lidt op inden jeg gik i gang. Jeg troede bare det ville have været nok at det havde stået ved stuetemperatur, men så blev jeg det klogere til næste gang

Jeg har iøvrigt løst problemet med et varmt "vandbad" og har nu en rigtig lækker fordej til at stå i mit køkkenskab. Glæder mig til at kunne fortsætte om en måned

Anmeld

9. november 2012

Team Putte

StineW79 skriver:



Uha tak for det! Dem jeg fik bagt, blev lidt tørre i det. Men de smagte helt rigtigt. 

Vil prøve din opskrift næste gang! 

Har aftalt med mødregruppen at vi ska ha en jule bage dag, hvor vi alle ska komme med en dej. Må prøve bage din opskrift, så vi ka få lækre honning kager!! Vh stine



Det lyder super hyggeligt!

 

Der er til MANGE små kager i den opskrift

Anmeld

9. november 2012

serinasmor

Team Putte skriver:



Jeg laver altid den her Den er fast så den kan rulles ud og stikkes ud

 

2 dl honning

1½ dl brun farin

150 gram smør

1 tsk stødt ingefær

2 tsk stødt kanel

½ tsk stødt nelliker

2 tsk natron

1 æg

550 gram hvedemel

 

Honning, smør og farin smeltes sammen i en gryde.

Krydderier og natron røres i (pas på det bruser op, så brug en rigeligt stor gryde)

Afkøl massen til den er lunken og rør æg og mel i.

Ælt dejen sammen og lad den hvile i køleskabet min. 24 timer.

Rul dejen ud i ca. ½-1 cm tykkelse og udstik kagerne.

Bages i 5-8 min midt i øvnen ved 200 grader (Laver du store honninghjerter skal bagetiden forlænges)

Pynt de afkølede kager med forskellige farver glasur.



de færdige kager , bliver de helt bløde eller mere som småkager ... 

 

Jeg spørger fordi min mor flere gange har forsøgt sig med honningkager men det er endt ud med nogle småkagelign. tingester der var så hårde de kunne knække en tand

 

det vil jeg ikke risikere

Anmeld

9. november 2012

serinasmor

Team Putte skriver:



Det lyder super hyggeligt!

 

Der er til MANGE små kager i den opskrift



og hvor stor skal udstikkeren være (ca) for at bagetiden passer

Anmeld

9. november 2012

Team Putte

serinasmor skriver:



de færdige kager , bliver de helt bløde eller mere som småkager ... 

 

Jeg spørger fordi min mor flere gange har forsøgt sig med honningkager men det er endt ud med nogle småkagelign. tingester der var så hårde de kunne knække en tand

 

det vil jeg ikke risikere



De bliver bløde.. Det er ik meningen de skal knase når man tager en bid

Anmeld

9. november 2012

Team Putte

serinasmor skriver:



og hvor stor skal udstikkeren være (ca) for at bagetiden passer



Jeg bruger de der alm små udstikkere i forskellige forme.. Nu er 5-8 min lidt af et stort spring for små kager men det afhænger virkelig meget af ens ovn! Ja og hvor tykke man laver kagerne

 

I min ovn skal de have 6 min. De skal ud når de lige begynder at tage farve i kanten, helst lidt før faktisk mend et er jo svært at se Jeg ruller mine ud så de er ½ cm i tykkelsen Men altså lav dejen, stik kagerne ud og så læg et par enkelte på en bageplade og prøv dig frem med tiden, det er nok det nemmeste Husk kagerne skal køle af før du finder ud af om resultatet er godt

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.