Jeg plejer at lave disse. 
Fordej (laves minimum 1 måned før):
- 500 g honning
- 500 g hvedemel
Honningkagedej:
- 2 æggeblommer
- 10 g potaske
- 1 kg honningkagefordej
- 5 g stødt kanel
- 5 g stødt ingefær
- 5 g stødt nellike
Desuden:
100 g mørk chokolade til overtræk
Fordej: Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, for eksempel i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den.
Honningkagedej: Kom æggeblommerne i en skål, og rør potaske ud i dem, og sørg for, at der ikke er nogen klumper. Bland æggeblommerne i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen ca. 6-8 minutter, hvis det gøres i hånden og 6 minutter i røremaskinen (først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed).
Kom dejen på et melet bord, og rul den ud og stik den i de former du vil have. Smør to bageplader med lidt solsikkeolie, drys dem med lidt mel, og læg kagerne på hver plade.
Bag en plade ad gangen ved 180° i cirka 12 minutter. Hold øje med, at honningkagerne ikke falder sammen. Afkøl kagerne på bagepladerne, og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over i 3–4 dage.
Anretning: Smør låget med smeltet mørk chokolade. Lad chokoladen størkne. Så er der serveret!
Anmeld