Honningkage opskrift??

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

5. november 2012

KittyCatta

Jeg plejer at lave disse.

 

Fordej  (laves minimum 1 måned før):

  • 500 g honning
  • 500 g hvedemel


Honningkagedej:

  • 2 æggeblommer
  • 10 g potaske
  • 1 kg honningkagefordej
  • 5 g stødt kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike
Desuden:
100 g mørk chokolade til overtræk

Fordej:  Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, for eksempel i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den.

Honningkagedej: Kom æggeblommerne i en skål, og rør potaske ud i dem, og sørg for, at der ikke er nogen klumper. Bland æggeblommerne i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen ca. 6-8 minutter, hvis det gøres i hånden og 6 minutter i røremaskinen (først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed).

Kom dejen på et melet bord, og rul den ud og stik den i de former du vil have. Smør to bageplader med lidt solsikkeolie, drys dem med lidt mel, og læg kagerne på hver plade.

Bag en plade ad gangen ved 180° i cirka 12 minutter. Hold øje med, at honningkagerne ikke falder sammen. Afkøl kagerne på bagepladerne, og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over i 3–4 dage.

Anretning: Smør låget med smeltet mørk chokolade. Lad chokoladen størkne. Så er der serveret!

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

5. november 2012

HeidiØ

_-Kathrine-_ skriver:



Jeg nyder også at det er sidste gang jeg kan gøre det
Selvom min jordemoder er lidt efter mig... Men det er sgu snart for sent
Du må lige melde tilbage på de kager...



Ja, sådan er det jo.. men der er heller ikke længe til mere jo

Anmeld

5. november 2012

HeidiØ

KittyCatta skriver:

Jeg plejer at lave disse.

 

Fordej  (laves minimum 1 måned før):

  • 500 g honning
  • 500 g hvedemel


Honningkagedej:

  • 2 æggeblommer
  • 10 g potaske
  • 1 kg honningkagefordej
  • 5 g stødt kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike
Desuden:
100 g mørk chokolade til overtræk

Fordej:  Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, for eksempel i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den.

Honningkagedej: Kom æggeblommerne i en skål, og rør potaske ud i dem, og sørg for, at der ikke er nogen klumper. Bland æggeblommerne i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen ca. 6-8 minutter, hvis det gøres i hånden og 6 minutter i røremaskinen (først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed).

Kom dejen på et melet bord, og rul den ud og stik den i de former du vil have. Smør to bageplader med lidt solsikkeolie, drys dem med lidt mel, og læg kagerne på hver plade.

Bag en plade ad gangen ved 180° i cirka 12 minutter. Hold øje med, at honningkagerne ikke falder sammen. Afkøl kagerne på bagepladerne, og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over i 3–4 dage.

Anretning: Smør låget med smeltet mørk chokolade. Lad chokoladen størkne. Så er der serveret!



Uh, den lyder osse god - jeg fandt en hvor dejen sku hvile 2 dage.. den prøver jeg lige at lave, hvis de ikke blir gode, så prøver jeg din

Anmeld

5. november 2012

_-Kathrine-_

HeidiØ skriver:



Ja, sådan er det jo.. men der er heller ikke længe til mere jo



Nej, heldigvis... Gider ikk mere!
Nu kører jeg snart op til bageren og ser om de har honninghjerter

Kan slet ikke tænke på andet

Anmeld

5. november 2012

KittyCatta

HeidiØ skriver:



Uh, den lyder osse god - jeg fandt en hvor dejen sku hvile 2 dage.. den prøver jeg lige at lave, hvis de ikke blir gode, så prøver jeg din



De bliver bedst jo længere de skal hvile

Anmeld

5. november 2012

HeidiØ

_-Kathrine-_ skriver:



Nej, heldigvis... Gider ikk mere!
Nu kører jeg snart op til bageren og ser om de har honninghjerter

Kan slet ikke tænke på andet



Haha .. Måske ses vi, skal til læge 10.30

Anmeld

5. november 2012

HeidiØ

KittyCatta skriver:



De bliver bedst jo længere de skal hvile



Ja, det har jeg også læst mig frem til

Prøver lige de her (total utålmodig) og ellers må jeg jo vente

Anmeld

5. november 2012

_-Kathrine-_

HeidiØ skriver:



Haha .. Måske ses vi, skal til læge 10.30



Det kunne vi snildt ha gjort så, for jeg kommer lige deroppefra...
Mmm... Fik dem, et franskbrød og nutella mums

Anmeld

5. november 2012

StineW79

Profilbillede for StineW79

Var ved købmanden og fandt Honningkage krydderi fra Dr. Oetker. Den lyder sådanne her!

14-18 stk eller springform Ø 22.

100g smør.

150g sukker.

1 dl honning.

1 æg str m/L.

1 dl kærnemælk.

1 bæger dr oetker appelsinskræld ( 100g )

1 pose dr oetker honningkage krydderi.

Smelt smør, sukker og honning i en gryde, lad det køle af til blandingen er lunken. Tilsæt æg, kærnemælk, mel, appelsinskrald og honningkage krydderi. Rør dejen godt sammen og kom i smurt springform. Bag kagen ved 150 grader i alm oven eller 140 i varmluftsoven i 50-55 min. 

Smørcreme.

125g blødt smør.

125 g flormelis.

1 tsk vaniliesukker. Pisk det hele sammen og smør i kagen, som er delt i 2.

Smelt 100 g mørk chokolade og fordel ud over kagen. Vh stine

Anmeld

5. november 2012

HeidiØ

_-Kathrine-_ skriver:



Det kunne vi snildt ha gjort så, for jeg kommer lige deroppefra...
Mmm... Fik dem, et franskbrød og nutella mums



Så er vi sikkert kørt forbi hinanden!

Haha gris! nutella.. mmmh!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.