SØS skriver:
MMmtta
Vi elsker også pasta herhjemme og dette er nogle af vores foretrukne:
Carbonara: (Pasta med svampe og bacon i en fløde/hvidvinssovs)
- steg bacon sprødt - lad dryppe af på køkkenrulle
- svits 2-3 fed hvidløg og et stort løg (eller en porre) samt svampe i lidt af fedtet fra baconen
- tilsæt et skvæt hvidvin og lad det koge væk
- tilsæt fløde, muscatnød og revet parmesan
- smag til med salt og friskkværnet peber
- vend sovsen med pastaen og tilsæt 1-2 æggeblommer
Server!
Pasta med tomatsovs:
- Svits 2-3 fed hvidløg og et stort løg samt 2-3 gulerødder
- tilsæt et skvæt hvidvin og lad det koge væk
- tilsæt 1-2 dåser hakkede tomater eller tilsvarende mængde friske tomater afhængigt af årstiden
- smag til med salt, peber og en smule sukker (evt. lidt chili) og tilsæt godt med frisk basilikum inden det hældes over pastaen.
- server med masser af friskrevet parmesan
Pasta al'olio:
- svits 3 fed hvidløg, 1 løg og godt med chili
- tilsæt et ordentlig skvæt go' olivenolie og krydderurter efter smag
- smag til med salt og peber
- hæld sovsen over pastaen og drys med masser af friskrrevet parmesan
jeg synes, at pasta er super nemt at eksperimentere med og bruger aldrig opskrifter - man kan jo bare bruge de grøntsager man nu lige har og en dåse tomater eller lidt fløde evt. en kyllingefillet og vupti så har man et lækkert måltid.
Line