Hvad laver I med rester af kogte ris ?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

10. marts 2012

Maja_4000

Ciss skriver:



Undskyld- har det fra en udenlandsk kogebog - en helt alm tærtedej. Er det det som hedder mørdej?



Nåårh Så det er en tærte med ris , fisk og så tomatsauce i stedet for det der æggehalløj de fleste bruger ?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

10. marts 2012

Sukkerblomst

Jeg vil lave karry ris...

Det er Smør/margarine, løg og karry  

Vil spise det til feks. Forårsruller. 

Anmeld

10. marts 2012

Dot D

Jeg laver noget, en veninde lavede til os engang...

De kolde ris blandes med creme fraiche med all round krydderi i, så nodle ærter og rejer... Det smager faktisk ret godt, og det er hurtigt at lave. Et stykke groft brød til, så er det extra godt

Anmeld

10. marts 2012

Holbæktrunten

Boller/kylling i karry

kylling/koteletter i fad

Kødsovs

alt dette er godt med ris til 

Anmeld

10. marts 2012

tarkoflen

Stegte ris laver vi tit, det er lidt en tøm køleskabet for grøntsager og evt. en rest kød eller steg noget kylling, og så noget pisket æg og så den her dressing (du skal bare smage det til, der kan godt være tl flere portoner, alt efter hvor mange du laver til og hvor meget olie du synes der skal være i risene)

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/choi-og-123-asia tiske-tricks

Der ud over bruger vi det også tit i suppe, gerne en lidt tyk suppe, tror det bliver noget rod i klar suppe.

Jeg bagte boller forleden og der havde vi også en lille rest ris, som jeg puttede i, man skal bare være opmæksom på, at det gør brødet lidt sødt, så der skal ikke så meget sukker/honning i.

Håber det var et par forslag du måske kunne bruge.

Anmeld

10. marts 2012

Maja_4000

tarkoflen skriver:

Stegte ris laver vi tit, det er lidt en tøm køleskabet for grøntsager og evt. en rest kød eller steg noget kylling, og så noget pisket æg og så den her dressing (du skal bare smage det til, der kan godt være tl flere portoner, alt efter hvor mange du laver til og hvor meget olie du synes der skal være i risene)

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/choi-og-123-asia tiske-tricks

Der ud over bruger vi det også tit i suppe, gerne en lidt tyk suppe, tror det bliver noget rod i klar suppe.

Jeg bagte boller forleden og der havde vi også en lille rest ris, som jeg puttede i, man skal bare være opmæksom på, at det gør brødet lidt sødt, så der skal ikke så meget sukker/honning i.

Håber det var et par forslag du måske kunne bruge.



Det er jo lige suppevejr idag Tror aldrig jeg har fået suppe med ris i .. Hvilken slags plejer du at lave ?

Anmeld

10. marts 2012

tarkoflen

Maja_4000 skriver:



Det er jo lige suppevejr idag Tror aldrig jeg har fået suppe med ris i .. Hvilken slags plejer du at lave ?



Altså hvis det er den nemme løsning, så pepper jeg en Karolines karrysuppe. Ellers laver jeg selv en karrysuppe, men hvis man ikke har kogt en kylling og smidt noget af suppen i fryseren, så tager det jo lidt lang tid... Tror dog også sagtens det kan laves på boullionterning, men det har jeg ikke prøvet.

Jeg plejer gerne at putte nogle forårsløg/porre, æbler, gulerødder, rød peber og evt.champigonon, eller fatisk bare hvad jeg lige har i køleskabet og hvad vi lige har lyst til og så klipper jeg noget kylling i stykker og koger med. Du skal lave suppen rimelig tynd, for risene jævner den ret meget og trækker meget af væden, så de skal bare lige i til sidst, så de lige kan nå at blive varme, ellers bliver det lidt mere noget grød agtigt noget

Og så bare noget godt brød til, det er super lækkert og ret nemt! Hvis du vælger Karolines færdige karrysuppe, så skal du fortynde den enten med boullion eller kokosmælk, alt efter hvad I er til.

Jeg plejer også forresten at stege alle grøntsagerne i karry inden suppen hældes på, karry skal jo helst lige steges først, for at få smagen frem, og så kan man jo altid pynte lidt med noget chili til de voksne, hvis der er børn

Anmeld

10. marts 2012

Maja_4000

tarkoflen skriver:



Altså hvis det er den nemme løsning, så pepper jeg en Karolines karrysuppe. Ellers laver jeg selv en karrysuppe, men hvis man ikke har kogt en kylling og smidt noget af suppen i fryseren, så tager det jo lidt lang tid... Tror dog også sagtens det kan laves på boullionterning, men det har jeg ikke prøvet.

Jeg plejer gerne at putte nogle forårsløg/porre, æbler, gulerødder, rød peber og evt.champigonon, eller fatisk bare hvad jeg lige har i køleskabet og hvad vi lige har lyst til og så klipper jeg noget kylling i stykker og koger med. Du skal lave suppen rimelig tynd, for risene jævner den ret meget og trækker meget af væden, så de skal bare lige i til sidst, så de lige kan nå at blive varme, ellers bliver det lidt mere noget grød agtigt noget

Og så bare noget godt brød til, det er super lækkert og ret nemt! Hvis du vælger Karolines færdige karrysuppe, så skal du fortynde den enten med boullion eller kokosmælk, alt efter hvad I er til.

Jeg plejer også forresten at stege alle grøntsagerne i karry inden suppen hældes på, karry skal jo helst lige steges først, for at få smagen frem, og så kan man jo altid pynte lidt med noget chili til de voksne, hvis der er børn



Det lyder godt !

Tusind tak (:

Anmeld

10. marts 2012

tarkoflen

Maja_4000 skriver:



Det lyder godt !

Tusind tak (:



Det var godt du kunne bruge det håber I synes det er skønt!

Anmeld

10. marts 2012

Gittemor09

jeg giver det til hundene og kattene med lidt fisk og olie i  

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.