Gamle bananer - hvad kan de bruges til?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

11. januar 2011

Vibeke Henriksen

Du kunne også lave en Banana split. Mums. Bananer smager altid godt med flere slags is flødeskum og chokolade sovs. MUMS:

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

11. januar 2011

Tilmeldt

Jeg smider dem i fryseren og bruger dem til enten smoothies eller kager!!

Stine og Lisa.

Anmeld

11. januar 2011

Susan1978

De skal da bruges til smoothies.. 

sammen med juice eller mælk og andre frugter og gerne nogle frosne imellem.

du kan altså også skære bananerne i skiver også fryse dem ned og efterfølgende bruge dem som frossen frugt til smoothies.

Anmeld

11. januar 2011

ønskebørn74

Jarnsaxa skriver:

Hejsa!

Kender I det, at der er tilbud på 10 bananer, og så når man kun af spise 5-6 stykker? Så sidder man der med nogle halvkedelige bananer, der ikke smager skide godt i sig selv, men som man måske kunne bruge i en eller anden opskrift.

Kom glad med forslag til, hvor de gamle bananer kan få nyt liv



Steg dem i smør og strø sukker på så det caramelicerer.. Spis vanillie is til.. mums...

Anmeld

11. januar 2011

Sofia

Smoothies

Anmeld

15. januar 2011

JellyBean

OPSKRIFT.....

 

Banana Cream Pie  ( 8-10 pers.)

Ingredienser:

Tærtebund

  • 100 g Koldt smør

  • 150 g Mel

  • ½-1 spsk Sukker

  • ½ Æg

  • 1 spsk Koldt vand

Fyld

  • 150 g sukker

  • 40 g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 475 ml mælk

  • 3 æggeblommer, piskede

  • 30 g smør

  • 1 ¼ tsk vanilje essens

  • 4 bananer

 

Sådan gør du:

Tærtebund

  1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.

  2. Tilsæt sukker, æg og vand. Saml dejen hurtigt - dejen må ikke æltes.

  3. Lad dejen hvile i køleskabet mindst ½ time, før den rulles.

  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord med kagerulle. Læg dejen i tærteformen og tryk dejen langs kanterne. Prik dejen med en gaffel.

  5. Lad dejen hvile i køleskabet ½ time.

  6. Bag den cirka 20-25 min. i en forvarmet oven ved 200°C.

Fyld

  1. Bland mel, sukker og salt i en tykbundet gryde.

  2. Tilsæt mælken lidt efter lidt.

  3. Varm op, ved middel varme, under konstant omrøring, indtil det hele koger. Lad det koge i 2 minutter og tag gryden af varmen.

  4. Pisk æggeblommerne.

  5. Bland en smule af den varme crème i æggeblommerne, rør rundt og hæld derefter æggeblommerne i den varme creme. Rør kraftigt i cremen i 2 minutter.

  6. Tilsæt smør og vanilje essens og rør i cremen.

  7. Skær bananerne i skiver.

Tærte

  1. Læg bananskiverne i den bagte tærtebund. Hæld vaniljecremen over.

  2. Bag i 30-35 minutter ved 175°C.

  3. Lad tærten køle af og server den med flødeskum.

 

Tips

  • Kan serveres med cremefraiche men er klart bedst med flødeskum.

 

Anmeld

15. januar 2011

Jarnsaxa

JellyBean skriver:

8-10 pers.

 

Ingredienser:

Tærtebund

  • 100 g Koldt smør

  • 150 g Mel

  • ½-1 spsk Sukker

  • ½ Æg

  • 1 spsk Koldt vand

Fyld

  • 150 g sukker

  • 40 g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 475 ml mælk

  • 3 æggeblommer, piskede

  • 30 g smør

  • 1 ¼ tsk vanilje essens

  • 4 bananer

 

Sådan gør du:

Tærtebund

  1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.

  2. Tilsæt sukker, æg og vand. Saml dejen hurtigt - dejen må ikke æltes.

  3. Lad dejen hvile i køleskabet mindst ½ time, før den rulles.

  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord med kagerulle. Læg dejen i tærteformen og tryk dejen langs kanterne. Prik dejen med en gaffel.

  5. Lad dejen hvile i køleskabet ½ time.

  6. Bag den cirka 20-25 min. i en forvarmet oven ved 200°C.

Fyld

  1. Bland mel, sukker og salt i en tykbundet gryde.

  2. Tilsæt mælken lidt efter lidt.

  3. Varm op, ved middel varme, under konstant omrøring, indtil det hele koger. Lad det koge i 2 minutter og tag gryden af varmen.

  4. Pisk æggeblommerne.

  5. Bland en smule af den varme crème i æggeblommerne, rør rundt og hæld derefter æggeblommerne i den varme creme. Rør kraftigt i cremen i 2 minutter.

  6. Tilsæt smør og vanilje essens og rør i cremen.

  7. Skær bananerne i skiver.

Tærte

  1. Læg bananskiverne i den bagte tærtebund. Hæld vaniljecremen over.

  2. Bag i 30-35 minutter ved 175°C.

  3. Lad tærten køle af og server den med flødeskum.

 

Tips

  • Kan serveres med cremefraiche men er klart bedst med flødeskum.

 



Uuuuhhhm, lyder lækkert, det vil jeg prøve

Tak!

Anmeld

15. januar 2011

Low

Kan man ikke skære dem i skiver, søde dem med sukkervand og lade dem tørre ved 50 grader i ovnen? Jeg har ikke selv prøvet det hehe

Anmeld

15. januar 2011

nvm

hva med smoothies??

 

der bruger jeg mine gamle bananer til

Anmeld

15. januar 2011

Bavianis

Jarnsaxa skriver:

Hejsa!

Kender I det, at der er tilbud på 10 bananer, og så når man kun af spise 5-6 stykker? Så sidder man der med nogle halvkedelige bananer, der ikke smager skide godt i sig selv, men som man måske kunne bruge i en eller anden opskrift.

Kom glad med forslag til, hvor de gamle bananer kan få nyt liv



BANANA BREAD!! Amerikansk udgave af banankage - og meget bedre

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.