SilasMor skriver:
Jeg har selv været på julegodte-opskrift jagt og fandt forleden nogle opskrifter på sukkerfri småkager og havregrynskugler. Har ikke afprøvet nogen af dem, men ligger dem lige ind her:
Sukkerfri fedtebrød
125 gram mel
65 gram kokosmel
1/4 tsk. hjortetaksalt
40 gram Perfect Fit
50 gram flydende becel
1-2 tsk. minimælk (indtil du har en fast masse som kan rulles ud)
Evt. Flordrys til glasur.
Bland det hele i en skål og ælt det godt sammen.
Dejen skal være fast. Hvis den er for tynd, hælder du bare lidt mere hvedemel i.
Rul dejen ud i aflange plader (ca. 5 cm bred og 4-5 mm tyk).
Skær småkagerne ud på tværs af det aflange stykke.
Da dejen kan være svær at arbejde med, kan det være nemmest at skære småkagerne ud på bordet og flytte dem over med en tynd paletkniv. Husk at bruge bagepapir.
Bag de sukkerfri småkager i ovnen, indtil de er lysebrune. 200 grader i 10 minutter.
Vil du gøre lidt ud af din glasur, kan du evt. putte lidt kakao i. Smør det godt ud over småkagerne og drys lidt hakkede mandler ud over. Du kan naturligvis også bruge frugtfarve i glasuren.
Sukkerfri vaniliekranse
375 g Smør
500 g Smør
140 g Perfect fit
1 stk Æg
Korn af 1 stang vanille
Smøret smulders i melet, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes sammen og køres gennem kødmaskinen, men fjen lige kniv og hulstykker og erstattes med et sæt kageplader. Formes i små kranse der sættes på en smurt plade og bages lysebrune i ca 8-10 min ved 200grader
Sukkerfri havregrynskugler
70 g Perfect Fit
2 spsk Kakao
100 g Havergryn
50 g Smør
1/2 dl Kaffe
Alt blandes sammen og trilles til kugler er der flere lag lægges pergamentpapri i mellem, stilles i køleskab så de ikke tørre ud
Sukkerfri brunkager
Ingredienser:
25 g mandler
2 dl hvedemel (ca. 125g)
60 g Perfect Fit eller Atwel
10 g sukat eller pomeransskal
1/2 tsk. potaske
2 tsk. brunkagekrydderi (1/4 ps.)
50 g margarine
1/2 æggehvide
Fremgangsmåde:
Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes fint. Hvedemelet, sødemiddel, mandlerne, sukat, potaske og brunkagekrydderi blandes godt. Margarinen smuldres i melet, og dejen samles med æggehviden. Dejen æltes godt igennem og trilles til en ca. 5 cm tyk stang på ca. 25 cm. Dejen lægges på et spækbræt og dækkes til med husholdningsfilm.
Dejen stilles i køleskab i mindst 2 timer eller til næste dag.
Dejen skæres i tynde skiver der lægges på en bageplade. De brune kager bages ved 200 C på øverste ovnrille i ca. 6 min.