Det du kan smøre op med er fx en smørcreme, lavet af blød usaltet smør, flormelis og evt. nutella, cacao.
Du kan også lave en af usaltet smør, en lille skive blød palmin, og cacao. Du kan naturligvis også lave smørcremerne uden cacao, det er som man bedst kan lide det.
Grunden til at det er vigtigt at smøre kagen op, i tynde lag gerne af flere omgange hvor kagen stilles på køl imellem så opsmøringen stivner, er at det frugtsyre og creme der er i kagen kan ødelægge fondanten. Og dernæst bliver kagen mere fast, så det er lettere at arbejde med at lægge fondanten rigtig på.
Du kan i øvrigt snildt lave din egen fondant, smelt 15 gode store mashmellows i en skål over vandbad, med 4 ss vand og 2 ss neutral olie, når det er blevet flydende tager du skålen af og ælter flormelis i til det bliver til en fast masse der kan rulles og trilles- nemt og billigere end at købe færdig fondant!
Hvis du vil farve det, anbefaler jeg at du gør det med pastafarver, og at du gør det når massen er færdig, da det ellers kan være vanskeligt at få den helt rigtige farve hvis du putter farven i den flydende masse.....
Anmeld