Lave mad vs. købe mad?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

4.573 visninger
27 svar
14 synes godt om
31. juli 2013

hekran

Vi satser på at holde barnedåb i sept/okt og da vi får hænderne fulde med fire små børn, er jeg allerede nu ved at planlægge barnedåben.

Vi bliver ca 30 voksne og børn

Tidligere har vi altid bestilt mad fra catering-firmaer, men jeg tænker, om der er penge at spare ved at lave f.eks. forret, dessert og skrub-af mad selv. Jeg ved, at der skal meget mere energi til, men sagen er, at mine forældre er hos os hele ugen op til og gerne giver en hånd med.

Hvis I har erfaring med både at lave mad selv og købe ud-af-huset, hvad ville I gøre?

I forhold til at lave mad selv, hvilke ting ville være lækre, nemme og forholdsvis billige til 

1) forret
2) dessert
3) skrub-af-mad

????

Erfaring er meget velkommen!

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

31. juli 2013

Mettefpigen

Vil du have buffet eller tallerkenservering?

Anmeld

31. juli 2013

hekran

Mettefpigen skriver:

Vil du have buffet eller tallerkenservering?



Regner egentlig med én ret til hvert, så ikke buffet (så bliver det vist hurtigt en dyr affære )

Anmeld

31. juli 2013

Mettefpigen

hekran skriver:



Regner egentlig med én ret til hvert, så ikke buffet (så bliver det vist hurtigt en dyr affære )



Okay, blir det så ikk lidt mad hvis det er forret og dessert?... Har du nogle til at hjælpe dig i køkkenet og til at servere?....

Men forret kunne være tunmousse, carpaccio, laks, eller lidt ældre ;-) tarteletter ;-)

Dessert:. Pandekager, is i en nøddekrans, kage af en slags.

Anmeld

31. juli 2013

FrkZier

hekran skriver:

Vi satser på at holde barnedåb i sept/okt og da vi får hænderne fulde med fire små børn, er jeg allerede nu ved at planlægge barnedåben.

Vi bliver ca 30 voksne og børn

Tidligere har vi altid bestilt mad fra catering-firmaer, men jeg tænker, om der er penge at spare ved at lave f.eks. forret, dessert og skrub-af mad selv. Jeg ved, at der skal meget mere energi til, men sagen er, at mine forældre er hos os hele ugen op til og gerne giver en hånd med.

Hvis I har erfaring med både at lave mad selv og købe ud-af-huset, hvad ville I gøre?

I forhold til at lave mad selv, hvilke ting ville være lækre, nemme og forholdsvis billige til 

1) forret
2) dessert
3) skrub-af-mad

????

Erfaring er meget velkommen!



du må næsten være fra jylland, det kun derovre man servere skrub-af-mad

back to topic..

vi har valgt at tage den lette udvej - vi servere brunch buffet som vi så selv laver, det er umiddelbart den billigste og nemmeste løsning (hvis man selv laver maden) fremfor at skulle lave alt muligt fancy.

men det kommer også an på hvornår dåben er, hvis det kl 13 er det ldt sent til brunch

Anmeld

31. juli 2013

Mor og meget mere

Profilbillede for Mor og meget mere
hekran skriver:

Vi satser på at holde barnedåb i sept/okt og da vi får hænderne fulde med fire små børn, er jeg allerede nu ved at planlægge barnedåben.

Vi bliver ca 30 voksne og børn

Tidligere har vi altid bestilt mad fra catering-firmaer, men jeg tænker, om der er penge at spare ved at lave f.eks. forret, dessert og skrub-af mad selv. Jeg ved, at der skal meget mere energi til, men sagen er, at mine forældre er hos os hele ugen op til og gerne giver en hånd med.

Hvis I har erfaring med både at lave mad selv og købe ud-af-huset, hvad ville I gøre?

I forhold til at lave mad selv, hvilke ting ville være lækre, nemme og forholdsvis billige til 

1) forret
2) dessert
3) skrub-af-mad

????

Erfaring er meget velkommen!



Jeg har gjort præcis sådan til tre konfirmationer - og er ret sikker på, jeg har sparet penge ved det. 

Lækker, nem og billig forret: - Kaviarrand - altid et hit. 

Arla har en opskrift på en hvid fiskeforret på torsk, den er også lækker. 

Fiskepaté med laks og spinat mellem lagene. 

Dessert: Jeg lavede retro-dessertbord efter sønnens ønske til konfirmation - citronfromage, budding, rabarbertærte, hjemmelavet is. 

Til seneste konfirmation lavede jeg blåbærparfait, stikkelsbær/hindbærsorbet, skar en masse frugt ud og lånte en chokoladefontæne. 

Arla har en fantastisk islagkage-agtig "ting", en mørk chokoladeis på nøddebund - den er virkelig lækker. 

Skrub-af: Manden er jæger, så vi har fået røget dyrekølle og serveret madbrød plus rester fra hovedrettens salat. 

Hotdogs! 

Forskellige madtærter. 

Anmeld

31. juli 2013

Mor og meget mere

Profilbillede for Mor og meget mere

Hov, tapas til forret er også let og kan gøres relativt billigt - bag grissini og evt. andre småbrød, lav eller køb to slags pesto, oliventapenade, en eller to slags italiensk pølse og skinke, gode oliven og syltede hvidløg. 

Anmeld

31. juli 2013

Noahmor

FrkZier skriver:



du må næsten være fra jylland, det kun derovre man servere skrub-af-mad

back to topic..

vi har valgt at tage den lette udvej - vi servere brunch buffet som vi så selv laver, det er umiddelbart den billigste og nemmeste løsning (hvis man selv laver maden) fremfor at skulle lave alt muligt fancy.

men det kommer også an på hvornår dåben er, hvis det kl 13 er det ldt sent til brunch



Hov hov, det gør vi altså også på Fyn. 

 

Til TS: tunmousse til forret. Er supernemt at lave på forhånd og kan let piftes lidt op. 

Til dessert: hjemmelavet is. Er supernemt at lave med kondenseret mælk (skal bare have lov at passe sig selv i fryseren). men det kræver selvfølgelig plads i fryseren.

til skrub af mad: hotdogs, som folk selv laver. 

Mums MumsMums

Anmeld

31. juli 2013

DianaRJS

hekran skriver:

Vi satser på at holde barnedåb i sept/okt og da vi får hænderne fulde med fire små børn, er jeg allerede nu ved at planlægge barnedåben.

Vi bliver ca 30 voksne og børn

Tidligere har vi altid bestilt mad fra catering-firmaer, men jeg tænker, om der er penge at spare ved at lave f.eks. forret, dessert og skrub-af mad selv. Jeg ved, at der skal meget mere energi til, men sagen er, at mine forældre er hos os hele ugen op til og gerne giver en hånd med.

Hvis I har erfaring med både at lave mad selv og købe ud-af-huset, hvad ville I gøre?

I forhold til at lave mad selv, hvilke ting ville være lækre, nemme og forholdsvis billige til 

1) forret
2) dessert
3) skrub-af-mad

????

Erfaring er meget velkommen!



vi var 34 mennesker og lavede selv maden

vi startede en uge forinden hvor alt der kunen smides i fryseren blev lavet...

vi kom af med ca 3500 for ALT skal siges at vi havde dåbkjole, en som jeg selv er døbt i og self. skulle de også døbes i den, så der sparede vi jo self nok lidt, og lokale havde vi også.. det eneste vi bestile var kage... men alt andet lavede vi selv og det er så self inkl. bordpynt

det tager tid, men der er altså heller intet bedre end hjemmelavet mad udover det havde jeg en skøn svigermor der var super god tila t lave is så det lavede hun til dessert, vi købte self alt til det

 

men har man tid/overskud + en god familie til at hjælpe kan man spare en hel del ved det

Anmeld

31. juli 2013

FrkZier

Noahmor skriver:



Hov hov, det gør vi altså også på Fyn. 

 

Til TS: tunmousse til forret. Er supernemt at lave på forhånd og kan let piftes lidt op. 

Til dessert: hjemmelavet is. Er supernemt at lave med kondenseret mælk (skal bare have lov at passe sig selv i fryseren). men det kræver selvfølgelig plads i fryseren.

til skrub af mad: hotdogs, som folk selv laver. 

Mums MumsMums



er det mere end 2 zoner fra rådhuspladsen.. så det Jylland

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.