De her er rigtigt gode, dem har jeg lavet, mums....
Sarah Bernhardt kager (ca. 22 stk)
Makroner
2 æggehvider
1½ dl sukker
275 g groftrevet marcipan
Chokoladecreme
135 g god mørk chokolade (ca 60% kakaoindhold)
3½ dl piskefløde
200 g mørk chokolade til overtræk
Pisk ingredienserne til makronerne sammen til en jævn masse. Brug en sprøjtepose eller 2 spiseskeer til at fordele massen i ca. 22 små kager. Kom lidt vand på fingrene og form dem til runde, flade kager. Lad dem tørre i 30 minutter og bag dem så ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist, og tag dem lige så forsigtigt af papiret – de kan godt klistre.
Kog ingredienserne til cremen sammen under omrøring, kom choko-fløden i en skål og sæt den på køl i mindst 4 timer – gerne natten over. Pisk cremen til en let creme – det går stærkt, så pas på den ikke bliver overpisket, og dermed grynet. Kom ca. 1 spsk creme på hver makron, og form det til små toppe med en palet. Sættes på køl i mindst 30 minutter.
Temperer den mørke chokolade – det er nemmest i microovnen, hvor du smelter 2/3 af den hakkede chokolade, rør et par gange undervejs. Til sidst tilsættes den resterende chokolade, og der røres til alt er blankt og smeltet. Dyp makronerne heri, og lad kagerne størkne på et fad.
Kagerne kan med fordel laves dagen inden.
Anmeld