Hvad er jeres bedste opskrift på ris'a'lamande??

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

19. december 2012

Peanut

Omsorgsgiver skriver:



1000 gram risengrød  Mener du ikke 100 gram? 

Men tak for din opskrift. Det bliver nok den jeg laver 



Neeej.. 

1000 gram færdigt risengrød = 1 kg = lavet af en liter mælk 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

19. december 2012

Omsorgsgiver

Profilbillede for Omsorgsgiver
Den stolte mor til 2
Peanut skriver:



Neeej.. 

1000 gram færdigt risengrød = 1 kg = lavet af en liter mælk 



Nåå ha ha okay  

Har tænkt at koge risengrøden dagen før med en stang vanillie hvor kornene er skrabet ud. Men hvad så med kornene?? Kan jeg godt tilsætte dem til sidst i risengrøden og så lade grøden stå i køleskab til dagen efter hvor fløden så kommer i??

Anmeld

19. december 2012

Pige2009



risengrød blandet med råcreme.. mmmmmmmm



Altså vaniliecreme?

Anmeld

20. december 2012

Kamulla

Baagøe skriver:



Altså vaniliecreme?



Råcreme.. Piskede æggeblommer med sukker og vanilje, vendt med flødeskummet og derefter vendes det i risengrøden

Anmeld

21. december 2012

Pige2009

Kamulla skriver:



Råcreme.. Piskede æggeblommer med sukker og vanilje, vendt med flødeskummet og derefter vendes det i risengrøden



Cool Hvad er forskellen på råcreme og vaniliecreme?

Anmeld

21. december 2012

mor:)

Profilbillede for mor:)
pain is temporary. Quiting lasts forever.
Peanut skriver:

1000 gram risengrød (lavet af 1 liter sødmælk)

125 gram mandler

5 spsk sukker

korn af 2,5 vanillestænger

7,5 dl piskefløde

Kog risengrøden 2 dage før ris alamenden skal laves, bare som der står på posen.

Dagen før ris alamenden skal bruges, laves den.

Smut og hak mandlerne, kom dem i risengrøden. Kom sukker i. Kom kornene fra vanillestængerne i og bland godt med en ske.

Pisk fløden - ikke for stiv - og vend den forsigtigt i risengrøden.

Dækkes over og sættes i køleskab til dagen efter hvor den skal bruges.

Den er vi i hvert fald vilde med i min familie 

Der er nogle der koger vanillestængerne sammen med risengrøden, men det bryder jeg mig ikke om. Synes det bliver for sødt på en eller anden måde 



kommentere blot for at kunne finde opskriften igen.

Opskriften virker overskuelig

Anmeld

21. december 2012

Kamulla

Baagøe skriver:



Cool Hvad er forskellen på råcreme og vaniliecreme?



aner det virkelig ikke.. har aldrig lavet vaniljecreme hvad bruger man det til?

Anmeld

21. december 2012

Kamulla

Kamulla skriver:



aner det virkelig ikke.. har aldrig lavet vaniljecreme hvad bruger man det til?



har googlet lidt..

Vanilje creme 

4 dl mælk
3 æggeblommer
40 g sukker
30 g mel
½ stang vanille (eller 1-2 tsk vanillesukker)

(lyder som kagecreme??? )

Råcreme tilsat vanilje:

2 past æggeblommer

2 spsk floormelis (bruger sukker og lidt mere)

1 vaniljestang

2,5dl piskefløde

 

Så der er stor forkel

Anmeld

21. december 2012

Pige2009

Kamulla skriver:



aner det virkelig ikke.. har aldrig lavet vaniljecreme hvad bruger man det til?



Jeg tænkte mere på den vaniliecreme, man kan købe færdig

Anmeld

21. december 2012

Kamulla

Baagøe skriver:



Jeg tænkte mere på den vaniliecreme, man kan købe færdig



som skrevet ovenfor er der stor forskel.. den er ikke lavet på æggeblommer, sukker, vanilje og flødeskum den er lavet af mel el maizena, mælk osv... den vil jeg ikke bruge.. det er meget nemmere hurtigt piske en råcreme sammen.. 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.