heidi30 skriver:
Du er da bare fuld af gode ideer. Det skal vi helt bestemt.
Glæder mig til din opskrift imorgen!
Så kommer der opskrifter.
Pebbernødder.
250g smør eller flydende becel.
250g sukker.
500g hvedemel.
1tsk stødt ingefær.
1tsk stødt kanel.
1tsk stødt hvid pebber (jeg bruger lidt mindre)
1tsk kardemomme.
1 tsk bagepulver.
1tsk natron.
1dl fløde.
Smør og sukker piskes godt sammen. Resten blandes sammen og blandes i. Ælt det sammen til en fast dej, tril dejen i pølser og skær ud i ca 1 cm tykkelse. Bages på 200 grader i ca 10 min.
Vil du lave figure kommer du lidt mere mel i, så dejen ka rulles tyndt ud.
Vinter roser ( short bread ) ca 60 stk.
175g smør eller margarine.
1 1/2 dl flormelis.
1 æg ( jeg bruger pastuisertet )
2 spk fløde.
4 1/2 dl hvedemel.
Fint revet skald fra 1 øko appelsin.
Rør flormelis og fedtstof sammen til en blød masse. Tilsæt æg ogappelsin skald og fløde lidt af gangen. Tilsæt mel.
Fyld dejen i en sprøjtepose ( eller klip hul i en lille fryse pose ) og tryk 60 roser ud på bageparpiret. Roserne ska/ ka hvile 30 min i køleskab.
Bag midt i ovnen på 175 grader i ca 10 min.
Man ka putte peanutbutter i mellem 2 roser og drysse flormelis over inden servering.. Vh stine
Anmeld