AalborgPigen skriver:
Du har glemt det ....
Sender du det ikke ?
Jeg har købt nakkefilet... så jeg er bare klar..
Ikke glemt
tog bare afsted i morges og dagens program ændrede sig så meget, at vi først er kommet hjem nu, hi hi...
Jeg lavede en dry rub af:
1 spsk lys farin
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk tørret timian
2,5 tsk havsalt
1/4 tsk frisk kværnet peber
1/4 tsk stødt allehånde
Det blandede jeg og gned/rubbed min nakkefilet ind i det, og så kom den i en pose og på køl til dagen efter.
Så i et ovnfast fad, mit har "grill-riller" i bunden, der hældte jeg en smule vand i, også ellers 12 timer ved 100 grader. YUMMIIIIII og MUMS MUMS....
Her er opskriften på de gode burgerboller - grove:
50 g gær
5 dl lunken vand
2,5 tsk sukker
2 tsk salt
2 æg
0,4 dl olie
150 g groft mel
100 g havregryn
550 g hvedemel
Opløs gæren i vandet, rør salt, sukker, olie og æg deri. Så røres rugmel og havregryn i. Så melet tilsidst, og så skal det hæve i 1 time. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller, tryk disse flade - ca 2 cm høje, og de skal så hæve 30 min på pladen.
De kan, hvis du synes, pensles med æg og drysses med sesam
De bages nu ved 200 g i varmluftovn i ca 12 min. til de er gyldne...
ET TIP: du kan gøre dem grovere med fem-korns blanding og rugmel og gøre dem lidt svampede med noget revet gulerod...
Velbekomme

