Opskrift på almindelige boller

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

23. september 2012

Lusi

Strawberry skriver:

Jeg søger en nem  og lækker opskrift på helt almindelige boller. Dvs: Ingen kerner og diverse ting i, eller lidt smag af kanel eller noget som helst . Bare helt almindelige lyse og luftige boller

Nogle der kan hjælpe mig?

Leder efter en bestemt "Bolle smag", men opskrifterne jeg har prøvet indtil nu, har ikke givet pote .



1000 g hvedemel
5 dl vand
100 g margarine
50 g brun farin
50 g gær
1 æg
0.5 tsk salt
Evt. Lidt stødt kardemomme (smager vildt godt)

1 æg til pensling

Gæren udrøres i lunt vand og de øvrige ting røres sammen.
Dejen hæver et lunt sted i 30 min.
Dejen æltes igennem igen og laves til ca. 30 boller.
Efterhæver 30 min. På pladen.
Bollerne pensles med æg og bages i ovnen på 225 grader i 12-15 min.

De smager sindsygt godt og er virkelig luftige

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

23. september 2012

Lotzen

Lusi skriver:



1000 g hvedemel
5 dl vand
100 g margarine
50 g brun farin
50 g gær
1 æg
0.5 tsk salt
Evt. Lidt stødt kardemomme (smager vildt godt)

1 æg til pensling

Gæren udrøres i lunt vand og de øvrige ting røres sammen.
Dejen hæver et lunt sted i 30 min.
Dejen æltes igennem igen og laves til ca. 30 boller.
Efterhæver 30 min. På pladen.
Bollerne pensles med æg og bages i ovnen på 225 grader i 12-15 min.

De smager sindsygt godt og er virkelig luftige



Har lige bagt dem, de er fantastiske

Anmeld

23. september 2012

Zafir

MIne almindelige boller tager jeg ca som de her:

2,5 dl vand (ofte bruger jeg halv vand/halv yougurt eller mælk)

½ dl oliemagarine

1 æg

1 pk gær

1 tsk salt

1-2 spsk sukker

evt. et liiiiille nips kardemomme

200 gram sigtet spelt

350 gram hvedemel (man kan også bare bruge 550 gram hvedemel)

De bliver helt perfekte - specielt hvis de æltes på røremaskine i 10 min. De hæver ualmindelig meget og kan også bruges som burger boller, hvis de mases flade i en skål med sesamfrø.
Så lad dem enten hæve varmt i 1 time eller halv gær også koldt natten over Og lav dem SMÅ fra starten, for ellers bliver det GIGA boller.

De er MEGA OVERDREVET MÅÅÅÅMS...

Anmeld

23. september 2012

Lusi

Lotzen skriver:



Har lige bagt dem, de er fantastiske



Nemlig

Anmeld

26. september 2012

.....

Jeg siger tak, for de forskellige bud på de bedste boller . Glæder mig til at prøve opskrifterne af, og finde frem til min favorit bolle.

Tak tøser

Anmeld

10. december 2012

Ma-lu

..... skriver:



Nu har jeg ikke kogebogen, men prøvede at google mig frem til opskriften. Er det denne?

200 g smør, ½ liter mælk, 100 g gær, 100 g sukker, 2 æg, 75 g rosiner (kan udelades), 800-900 g mel. Pensling: æg.

Smelt fedtstoffet og tilsæt mælken - lad det blive fingervarmt. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker og sammenpiskede æg. Bland rosinerne i lidt af melet og rør det i dejen. Kom resten af melet i og slå dejen sammen med en ske - dejen er og skal være ret lind, så bliver bollerne bedst.

Sæt dejen til hævning på et lunt sted i en halv times tid. Form dejen til boller - tag godt med mel på hænderne og sæt bollerne direkte på bagepladen belagt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 10 min. Pensles med æg og bages midt i ovnen ved 200-225 grader i ca. 12 min.

 


Ja

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.