Ma-lu skriver:
Frøken Jensens kogebog- fødselsdagsboller.. Såå gode og bløde .. Der står godt nok 25 boller men jeg laver 15 ca, elsker nemlig stooooore boller
Nu har jeg ikke kogebogen, men prøvede at google mig frem til opskriften. Er det denne? 
200 g smør, ½ liter mælk, 100 g gær, 100 g sukker, 2 æg, 75 g rosiner (kan udelades), 800-900 g mel. Pensling: æg.
Smelt fedtstoffet og tilsæt mælken - lad det blive fingervarmt. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker og sammenpiskede æg. Bland rosinerne i lidt af melet og rør det i dejen. Kom resten af melet i og slå dejen sammen med en ske - dejen er og skal være ret lind, så bliver bollerne bedst.
Sæt dejen til hævning på et lunt sted i en halv times tid. Form dejen til boller - tag godt med mel på hænderne og sæt bollerne direkte på bagepladen belagt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 10 min. Pensles med æg og bages midt i ovnen ved 200-225 grader i ca. 12 min.
Anmeld