200 g. mandler
2 dl. kogende vand
3,5 spsk. groft salt
Opløs saltet i kogende vand i en skål og tilsæt derefter mandlerne. Stil dem tildækket i ca. 15-20 minutter. Lad mandlerne dryppe godt af i en sigte.
Fordel mandlerne på et bageplade med papir. Bag mandlerne midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 150 grader.
Saltmandler m/smør
Ingredienser:
• 200 g mandler
• 2 dl vand fingrevarmt
• 3 spsk fint salt
• 10 g smør
Bages i ca. 20 min. ved 150°.
Fremgangsmåde:
Overhæld mandlerne med vandet. Tilsæt salt under omrøring og rør til saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket i ca. 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret som du lige skære ud i små bitte klumper. Bag mandlerne midt i ovnen – husk at vende mandlerne 2-3 gange, når smørret er smeltet. Lad saltmandlerne køle af på en bagerist med bagepapir.