Annana89 skriver:
Har du måske et råd til hvordan man kan finde ud af hvor meget dej man kan putte i en form eller omvendt hvilken str. Form man skal brugdert den mængde dej man står med?
Nogle gange sys jeg det kan være svært at vurdere inden man hælder i formen ig hvis der ikke stårnogen anbefalinger i opskriften kan jeg nogen gange kommeutilfreds at hælde for meget dej i formen!
Ok. Som jeg lige umiddelbart kan se, så kan man følge denne strategi:
15 cm springform: 128 g mel
20 cm springform: 190 g mel
22 cm springform: 252 g mel
25 cm springform: 314 g mel
Så kig på mel mængden i opskriften og sammenlign med ovenstående. Men bid mærke i, at der antages at du laver dejen enten i to forme eller deler den i to og bager en ad gangen. Så hvis du kun skal bruge 1 kagebund, så kan opskriften med fordel halveres. Dvs. hvis du kun skal bruge 1 bund til en 20 cm form, så skal du halvere opskriften.
Håber det giver mening =)
Anmeld