Pirogger !

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2. juli 2012

MissTas

Leneur skriver:



Bare helt i orden, for den lyder lækker og ellers griber jeg lige fat i dig...



hehe, har lagt den ind nu, så jeg sikker på jeg huskede det

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

2. juli 2012

Leneur

MissTas skriver:



Gulerodspirogger:

FYLD:

210g løg

210g gulerod

1,5 dl ris

7 spsk olie

1 grøntsagsbullion terning

0,5 dl vand (evt. fra risene)

salt, peber og oregano

4 spsk creme fraiche

DEJ:

50g gær

5 dl vand

2 tsk salt

1 æg

2 spsk olie

200g fuldkornshvedemel

ca. 700g hvedemel

FREMGANGSMÅDE FOR FYLD:

risene koges

løgene skæres i små stykker og gulerødderne rives groft

olien varmes og heri kommes løg og gulerødder som steges møre ved jævn varme, når grøntsagerne er stegt møre tilsættes risene, vandet og bullion terningen, lad det simre.

herefter tilsættes salt, peber og oregano

til sidst tilsættes creme fraiche som en slags jævning.

 

FREMGANGSMÅDE FOR DEJ:

gæren udrøres i vandet

salt, æg, olie, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes.

dejen æltes godt igennem og stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

Dejen slås ned og deles i ca. 12 stykker. den rulles ud i cirkler, fyldet fordeles på dejen (den nederste halvdel). Dejen foldes sammen til halvmåner og man trykker enderne sammen med en gaffel. Piroggerne pensles med æg.

 

Bages ved 225 grader i 15-20 min indtil de er gyldne

 

jeg plejer så også at tilføje kyllingetern til fyldet



Tusind mange tak. Den skal helt sikkert prøves næste gang det er pirogtid og er den også fryseegnet? Og er det bare en pk kyllingetern du putter i?....

Anmeld

2. juli 2012

MissTas

Leneur skriver:



Tusind mange tak. Den skal helt sikkert prøves næste gang det er pirogtid og er den også fryseegnet? Og er det bare en pk kyllingetern du putter i?....



jo de er også fryseegnet jep det er det ..

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.