Pirogger !

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2. juli 2012

MissTas

Maja_4000 skriver:

Hej piger

Jeg tænker at jeg vil lave nogle pirogger til sommerens udflugter og vil så allerede nu gå igang med at afprøve hvad der er godt

Min mor lavede nogle da jeg var lille , men hun kan ikke huske opskriften  Hun siger at den var fra en af de der små Karoline kogebøger .. Og fyldet var med hårdkogt æg .. Er der nogle som kender den ?

Og forslag til fyld modtages meget gerne !



de pirogger jeg er vokset op med er dem der hedder gulerodspirogger, hvor fyldet er gulerødder, løg, bullion, cremefraise, oregani og ris.. så plejer vi så også bare at putte kylling i super gode

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

2. juli 2012

Maja_4000

Leneur skriver:



Er de forresten fryseegnet? Er igang med at lave dem men der er kun min datter og jeg og vi spiser da ikke så mange...



Jeg har haft frosset nogle og det er gået fint

Anmeld

2. juli 2012

Missq4

jeg laver dem med spinat og hytteost det smaget super lækkeret eller spinat og laks nams

Anmeld

2. juli 2012

Leneur

Maja_4000 skriver:



Jeg har haft frosset nogle og det er gået fint



Tak, var ikke sikker mht æggene der er i.

Anmeld

2. juli 2012

Maja_4000

Leneur skriver:



Tak, var ikke sikker mht æggene der er i.



Ved faktisk ikke hvordan "reglerne" er , men de smagte fint og vi er ikke blevet syge

Anmeld

2. juli 2012

Leneur

MissTas skriver:



de pirogger jeg er vokset op med er dem der hedder gulerodspirogger, hvor fyldet er gulerødder, løg, bullion, cremefraise, oregani og ris.. så plejer vi så også bare at putte kylling i super gode



Opskriften... Tak.....

Anmeld

2. juli 2012

Leneur

Maja_4000 skriver:



Ved faktisk ikke hvordan "reglerne" er , men de smagte fint og vi er ikke blevet syge



Bare det jeg ville vide....

Anmeld

2. juli 2012

MissTas

Leneur skriver:



Opskriften... Tak.....



den kommer i aften skal nok huske det

Anmeld

2. juli 2012

Leneur

MissTas skriver:



den kommer i aften skal nok huske det



Bare helt i orden, for den lyder lækker og ellers griber jeg lige fat i dig...

Anmeld

2. juli 2012

MissTas

Leneur skriver:



Opskriften... Tak.....



Gulerodspirogger:

FYLD:

210g løg

210g gulerod

1,5 dl ris

7 spsk olie

1 grøntsagsbullion terning

0,5 dl vand (evt. fra risene)

salt, peber og oregano

4 spsk creme fraiche

DEJ:

50g gær

5 dl vand

2 tsk salt

1 æg

2 spsk olie

200g fuldkornshvedemel

ca. 700g hvedemel

FREMGANGSMÅDE FOR FYLD:

risene koges

løgene skæres i små stykker og gulerødderne rives groft

olien varmes og heri kommes løg og gulerødder som steges møre ved jævn varme, når grøntsagerne er stegt møre tilsættes risene, vandet og bullion terningen, lad det simre.

herefter tilsættes salt, peber og oregano

til sidst tilsættes creme fraiche som en slags jævning.

 

FREMGANGSMÅDE FOR DEJ:

gæren udrøres i vandet

salt, æg, olie, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes.

dejen æltes godt igennem og stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

Dejen slås ned og deles i ca. 12 stykker. den rulles ud i cirkler, fyldet fordeles på dejen (den nederste halvdel). Dejen foldes sammen til halvmåner og man trykker enderne sammen med en gaffel. Piroggerne pensles med æg.

 

Bages ved 225 grader i 15-20 min indtil de er gyldne

 

jeg plejer så også at tilføje kyllingetern til fyldet

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.