Leneur skriver:
Opskriften... Tak.....
Gulerodspirogger:
FYLD:
210g løg
210g gulerod
1,5 dl ris
7 spsk olie
1 grøntsagsbullion terning
0,5 dl vand (evt. fra risene)
salt, peber og oregano
4 spsk creme fraiche
DEJ:
50g gær
5 dl vand
2 tsk salt
1 æg
2 spsk olie
200g fuldkornshvedemel
ca. 700g hvedemel
FREMGANGSMÅDE FOR FYLD:
risene koges
løgene skæres i små stykker og gulerødderne rives groft
olien varmes og heri kommes løg og gulerødder som steges møre ved jævn varme, når grøntsagerne er stegt møre tilsættes risene, vandet og bullion terningen, lad det simre.
herefter tilsættes salt, peber og oregano
til sidst tilsættes creme fraiche som en slags jævning.
FREMGANGSMÅDE FOR DEJ:
gæren udrøres i vandet
salt, æg, olie, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes.
dejen æltes godt igennem og stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
Dejen slås ned og deles i ca. 12 stykker. den rulles ud i cirkler, fyldet fordeles på dejen (den nederste halvdel). Dejen foldes sammen til halvmåner og man trykker enderne sammen med en gaffel. Piroggerne pensles med æg.
Bages ved 225 grader i 15-20 min indtil de er gyldne
jeg plejer så også at tilføje kyllingetern til fyldet
Anmeld