Altså hos mig ligger tricket i æltning + hævning

Jeg bruger jo min elskede kenwood til at ælte på, så de bliver æltet i de dersens 10 min.
Så hæver jeg i maskinen i 30 min.
Så former jeg til boller og hvis jeg har LANG tid til at hæve, så bruger jeg halv gær, og ellers lader jeg så hæve i så lang tid jeg har tid til.
Hvis jeg vil have dem sprøde, så sprayer jeg dem med vand fra en forstøver inden de kommer i ovnen, efter de er hævet.
Når jeg laver boller på røremaskine:
3,5 dl væske (hvis ekstra nam nam så ½ dl af det, flydende magarine)
½-1 pk gær
10-15 g salt (hvis madbrød) ellers 1 tsk
sukker, sjat eddike, osv for smagen.
lidt olie
600 gram mel i på én gang også bare ælte ælte.
det skal være klistret uden at hænge fast i skålen.
Så det kan være man liiiige skal justere med en smuuule vand

De er perfekte og kan bruges til ALT. Sesamboller, fødselsdagsboller, grovboller (med 200 gram GROV mel, graham eller rug) osv. Varies på alle tænkelige måder. Bliver DEJLIG luftige og fantastiske

Sætter dem på pladen med skeer og tager dem lige op i hænderne med vand på hænderne for at forme dem pænt runde og trykke dem en anelse flade, hvis det er burger/sandwich boller. YUM YUM