birthee skriver:
Deler du opskriften på gulerodslasagne?
Det vil jeg da gerne
Gulerodslasagne 1 løg
2 fed hvidløg
2 bouillonterninger
4 ds hakkede tomater
750 g revet gulerod
Krydderier
Salt & peber
12 lasagneplader
Hak løg. Skræl og riv gulerødder. Svits løg og presset hvidløg i olie. Tilsæt tomater og bouillonterninger. Når de er opløst tilsættes de revne gulerødder. Retten krydres med fx origano, timian og rosmarin, samt salt og peber. Koges godt igennem, mens der laves bechamelsauce.
Bechamelsauce8 dl soyamælk (el. rismælk)
1,25 dl (50 g) margarine
1,25 dl hvedemel
1 bouillonterning
Revet muskatnød
Hvid peber
Evt. soyafløde
Rasp
Smelt margarinen i en gryde ved lav varme og opløs bouillonterningen heri. Tilsæt melet under kraftig omrøring. Når massen har bagt op, tilsættes soyamælken en lille smule af gangen under kraftig omrøring. Lad saucen stå ved svag varme til den er blevet tyk.
For en mere cremet sauce anvendes 250 ml soyafløde og resten soyamælk.
Læg lasagnen sammen med lidt tomatsauce nederst, plader, tomatsauce, evt. lidt hvid sauce, plader, tomat, hvid sauce og drys med rasp.
Sæt i ovnen ved 200 grader i 40 min. Server med en skål salat.
(Alternativt kan du bruge mornaysauce og revet ost istedet for bechamelsaucen og rasp.)
Anmeld