jeres bedste tapas ideer + dessert

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3. marts 2012

Sommersko

tarkoflen skriver:

Så prøver jeg lige igen, så det er lidt mere overskueligt.

Chokoladefondant med vanilieis og hinbærcoulis

Ca 10 stk.
200 g 70% kakao chokolade
200 g smør
80 g past. æggeblommer
200 g past. hele æg
120 g sukker
60 g mel
Lidt smør og mel til at smøre formene i 
Vi brugte engangs aluforme fra Metro, det er ikke så godt at lave dem i silikone, da der er stor risiko for at man maser dem, når man tager dem ud

Smør og chokolade smeltes ved lav varme i et vandbad

Æg og sukker piskes sammen til sukkeret er opløst.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen.

Melet sigtes og vendes i dejen.

Formene smøres med fedtstof og drysses med lidt mel.

Formen fyldes med 80-90 g i (vi havde 85 g i hver)

Fryses (så de kan sagtens laves i god tid)

Kagerne bages i en 220 grader varm ovn. De sættes frosne ind i ovnen og skal have 11-13 minutter (vi gav dem 11 minutter i går) 



tak, lyder lækkert, klart en mulighed.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

3. marts 2012

Sommersko

l.kjoeller skriver:



majs med chilismør

lakseroulader med friskostecreme purløg

tun mousse

parmaskine med melon

laksepaté med rødløg og advokado

flødestuvede champignon

bruschetta

mozzarellea/tomat salat med olie og basilikum



tak for gode ideer

Anmeld

3. marts 2012

Sommersko

MyLille skriver:

I tapas

Vi plejer at lave ovnsstegnte champiniong med parmesanost, olivenolje og hvidløg. Ræns svampen og tag stilken ud, så får du et lille rom i champiniongen der kan fyldes med parmesanost. Ha rigeligt med olivenolje i et lille ildfast fad og hakk rigeligt med hvidløg som du kommer i oljen. Drys over med grovt salt og bag i ovenen ved 200 gr i ca 20 min.. Smager smadder godt!



lyder super lækkert.

Så champignon ligger bare i bader i olien?

hvad for noget parmasan bruger du? bare sådan noget færdighakket nogte?

Anmeld

3. marts 2012

Polkaprik





lyder lækkert, har du en opskrift, man kan lure på?



Jo da! Den er her 

Nikolaj Kirks kiwisuppe:
Ingredienser:
4-6 personer

12 stk. kiwi.
4 dl. vand.
2 dl. hvidvin.
1 stang vanille ( flækket).
1 stk. citron ( saft+ 2,).
140 g. Sukker.


Fremgangsmåde.

Tag en god gryde og kom vand, hvidvin, sukker, vanille, (både marv og
skal), citron saft og skiver, samt sukker i.
Bring det i kog og lad det simre ved svag varme i godt 5 minutter fra
det er oppe og koge.
Fjern herefter citron skiverne og kasser dem.
Alle kiwierne skrælles og blendes.
Kom det i en skål.
Hæld den varme lage over og sæt nu suppen kold med låg over.
Efter et par timer tag suppen ud og sigtes gennem en fin trådet sigte.
Suppen serveres helt kold med en mandelkurv i midten med en klump vanilles i.


Mandelflager

Ca. 10 stk eller 4 kurve.
50 g mandler
60 g sukker
50 g smør
1 spsk mel
1 spsk mælk

Hak mandlerne groft, ikke nødvendigt at smutte dem.
Varm alt i en gryde til det er smeltet, må ikke koge.
Sæt dejen i små klatter på bageplade med bagepapir.
Husk at de flyder meget ud.
Bag v. 200 grader i 5-6 minutter i midten af ovnen. (Til gyldne)
Lad dem køle af et par minutter før afkøling på rist. Hvis de skal bukkes eller
lignende gøres det hurtigst muligt.
Kan vel holde sig sprøde i dåse i en uge - prøv ad!
Hvis du ønsker dem som kurve laves de lidt større og men de stadig er varme
lægges de over bunden på en lille skål eller bunden på et glas.
Lad dem ligge til de er helt afkølet.

Anmeld

3. marts 2012

MorEllen

A.S. skriver:



lyder super lækkert.

Så champignon ligger bare i bader i olien?

hvad for noget parmasan bruger du? bare sådan noget færdighakket nogte?



Ja, det er også bare rigtig lækkert Ja, champoniongen ligger bare og bader i oljen. Og nej nej, du må aldrig bruge færdig revet parmesan Jeg bruger Bertozzi Grana Padano, det er den de har i Kiwi Tror nok man kan få god parmesan i de fleste supermarkeder..

Anmeld

3. marts 2012

Muffin_girl

A.S. skriver:

har snart fødselsdag, og har inviteret svigerfamilien til aftensmad.

har planlagt tapas, men mangler lidt flere ideer + et forslag til lækker dessert.

brød
hjemmelavet tzatiki + gummisko
forskellige slags pesto og tapenader
forskellige slags skinke
forskellige slags spegepølser og chorizio
capachio

kom frisk :-)



Jeg lavede tapas sidst til min kærestes kandidat fest.. 

Jeg lavede:

Tomat mozarella salat 

lakse mousse

krebsehaler med purløgsdressing

små porretærter

grissini med parmaskinke

hjemmebagt rugbrød

ciabatta

chorizo pølse

brushetta med salsa

små frikadeller

 

 

Ellers fandt jeg disse til dig:

http://arla.dk/opskrifter/opskriftstemaer/fester--gaster/tapas/

http://www.tapasopskrifter.dk/

http://www.spanskevine.dk/tapasopskrifter.asp

Anmeld

3. marts 2012

l.kjoeller

A.S. skriver:



tak for gode ideer



selv tak

Anmeld

4. marts 2012

Sommersko

Polkaprik skriver:



Jo da! Den er her 

Nikolaj Kirks kiwisuppe:
Ingredienser:
4-6 personer

12 stk. kiwi.
4 dl. vand.
2 dl. hvidvin.
1 stang vanille ( flækket).
1 stk. citron ( saft+ 2,).
140 g. Sukker.


Fremgangsmåde.

Tag en god gryde og kom vand, hvidvin, sukker, vanille, (både marv og
skal), citron saft og skiver, samt sukker i.
Bring det i kog og lad det simre ved svag varme i godt 5 minutter fra
det er oppe og koge.
Fjern herefter citron skiverne og kasser dem.
Alle kiwierne skrælles og blendes.
Kom det i en skål.
Hæld den varme lage over og sæt nu suppen kold med låg over.
Efter et par timer tag suppen ud og sigtes gennem en fin trådet sigte.
Suppen serveres helt kold med en mandelkurv i midten med en klump vanilles i.


Mandelflager

Ca. 10 stk eller 4 kurve.
50 g mandler
60 g sukker
50 g smør
1 spsk mel
1 spsk mælk

Hak mandlerne groft, ikke nødvendigt at smutte dem.
Varm alt i en gryde til det er smeltet, må ikke koge.
Sæt dejen i små klatter på bageplade med bagepapir.
Husk at de flyder meget ud.
Bag v. 200 grader i 5-6 minutter i midten af ovnen. (Til gyldne)
Lad dem køle af et par minutter før afkøling på rist. Hvis de skal bukkes eller
lignende gøres det hurtigst muligt.
Kan vel holde sig sprøde i dåse i en uge - prøv ad!
Hvis du ønsker dem som kurve laves de lidt større og men de stadig er varme
lægges de over bunden på en lille skål eller bunden på et glas.
Lad dem ligge til de er helt afkølet.



fedt, det bliver den.
tænker nemlig jeg kan lave suppe og kurve dagen før, så er det jo lige til at anrette om lørdagen

tak

Anmeld

16. marts 2012

Sommersko

Polkaprik skriver:



Jo da! Den er her 

Nikolaj Kirks kiwisuppe:
Ingredienser:
4-6 personer

12 stk. kiwi.
4 dl. vand.
2 dl. hvidvin.
1 stang vanille ( flækket).
1 stk. citron ( saft+ 2,).
140 g. Sukker.


Fremgangsmåde.

Tag en god gryde og kom vand, hvidvin, sukker, vanille, (både marv og
skal), citron saft og skiver, samt sukker i.
Bring det i kog og lad det simre ved svag varme i godt 5 minutter fra
det er oppe og koge.
Fjern herefter citron skiverne og kasser dem.
Alle kiwierne skrælles og blendes.
Kom det i en skål.
Hæld den varme lage over og sæt nu suppen kold med låg over.
Efter et par timer tag suppen ud og sigtes gennem en fin trådet sigte.
Suppen serveres helt kold med en mandelkurv i midten med en klump vanilles i.


Mandelflager

Ca. 10 stk eller 4 kurve.
50 g mandler
60 g sukker
50 g smør
1 spsk mel
1 spsk mælk

Hak mandlerne groft, ikke nødvendigt at smutte dem.
Varm alt i en gryde til det er smeltet, må ikke koge.
Sæt dejen i små klatter på bageplade med bagepapir.
Husk at de flyder meget ud.
Bag v. 200 grader i 5-6 minutter i midten af ovnen. (Til gyldne)
Lad dem køle af et par minutter før afkøling på rist. Hvis de skal bukkes eller
lignende gøres det hurtigst muligt.
Kan vel holde sig sprøde i dåse i en uge - prøv ad!
Hvis du ønsker dem som kurve laves de lidt større og men de stadig er varme
lægges de over bunden på en lille skål eller bunden på et glas.
Lad dem ligge til de er helt afkølet.



Hejsa,

jeg er nu gået i gang med suppen. Kiwierne blender du bare dem helt ud - væsken over, og så sigter efter nogle timer? Det kan godt passe suppen bliver meget flydende? jeg havde bare troet den var mere cremet.
Men lækkert ser det ud.

Mandelkurvene blev lidt mærkeligt - så måske jeg bare knuser dem i store stykker og ligger i miden og så isen oven på?!?!?

Anmeld

16. marts 2012

Polkaprik

A.S. skriver:



Hejsa,

jeg er nu gået i gang med suppen. Kiwierne blender du bare dem helt ud - væsken over, og så sigter efter nogle timer? Det kan godt passe suppen bliver meget flydende? jeg havde bare troet den var mere cremet.
Men lækkert ser det ud.

Mandelkurvene blev lidt mærkeligt - så måske jeg bare knuser dem i store stykker og ligger i miden og så isen oven på?!?!?



Det stemmer Den er slet ikke cremet. Hvis du knuser mandelkurvene så læg dem oven på isen i stedet for så det er isen der ligger direkte i suppen

Bon appetit

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.