Kay skriver:
nøj sussie... det var lige sådan en jeg havde brug for

og jo tak hvis du lige sidder inde med verdens bedste opskrift på risalamande så er den hjertelig velkommen 
Gerne 
Men jeg vil advare dig..for denne opskrift på Ris a'la Mande er STÆRKT vanedannende, og på en eller anden måde får man aldrig lavet nok, for det er verdens bedste guf til eftermiddagskaffen 1. og 2 juledag.
Men et lille tip..lav en prøveportion et par uger før, så du har taget på det til selve julen, så den kan blive som du kan lide den og har en fornemmelse af hvor meget du ca skal bruge pr person 
Ris a'la mande er en kunstart, kronen på værket.
Du koger grødris med mælk, som der står på posen, men tilsæt lidt fløde i stedet for lidt af mælken. Tilsæt en halv stang vanillie pr l liter grød du koger.
Grøden kan sagtens koges dagen før, den skal bare stå køligt.
Grøden må ikke være tør, den skal være lind og fugtig.
Skold hele mandler og smut dem, ca en håndfuld pr liter grød (husk at lægge det antal til side, der skal bruges til mandelgaver) resten hakkes meget fint eller endnu bedre, køres gennem en persillehakker.
Pisk flødeskum med kornene fra en halv stang vanillie pr l piskefløde og 2 spsk sukker pr l fløde.
Der vendes nu grød i flødeskummen, ske for ske til den har den rette luftige konsistens. Ris a'la Mande må aldrig være tør, men skal nærmest smelte på tungen, så regn altid med mere flødeskum end man skulle tro.
Til sidst blandes de hakkede mandler i, og Ris a'la Manden skal stå køligt og trække i mindst et par timer før brug. Før tid rører man den i gennem og smager om den er sød nok. Det er en smagssag hvor sød man kan lide den.
Skal den have mere sukker, så rør lidt mere i den og lad den trække igen til den skal spises.
HUSK de hele mandler! 
(Der må IKKE tilsættes hverken snydeskum eller mandelessens..det ødelægger hele smagen og er at sidestille det med vandalisme..hehe!)
Kirsebærsovs:
Køb syltede kirsebær på glas uden sten.
Den gamle fabrik laver fremragende kirsebær til det formål, men vær ude i god tid..de plejer altid at være udsolgt op mod jul.
Kog kirsebærerne i en gryde med lidt ekstra vand og sukker i ca 5 min og jævn dem med kartoffelmel udrørt i vand eller lidt marmelade-jævner.
Kirsebærsovsen skal herefter simre et par minutter længere. Sovsen skal have samme konsistens som Hollandaise sauce når den er jævnet tilstrækkeligt.
Kirsebærsausen stilles køligt og kan også sagtens laves dagen før.
Den serveres kold til Ris a'la Manden.
Det var det...god fornøjelse.
