hvordan steger du din and???

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

4.000 visninger
25 svar
0 synes godt om

Du kan svare anonymt i tråden
20. oktober 2011

Kay

vi skal for første gang holde jul her hjemme... det vil sige at vi skal stå for maden...

vi elsker begge at lave mad men har ikke gjort det så meget i andesteg så vi har planlagt at øve os her et par gange inden jul... både på andesteg og risalamand, da ingen af os nogensinde har lavet nogle af delene... og jeg vil så gerne havde det er helt perfekt til jul.... vores første jul hvor vi ikke er gæster....

så hvad gør i der gør jeres annesteg helt perfekt... alle tips og gode ideer er velkomne... også hemlige ingridienser

 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

20. oktober 2011

Darling<3

Kay skriver:

vi skal for første gang holde jul her hjemme... det vil sige at vi skal stå for maden...

vi elsker begge at lave mad men har ikke gjort det så meget i andesteg så vi har planlagt at øve os her et par gange inden jul... både på andesteg og risalamand, da ingen af os nogensinde har lavet nogle af delene... og jeg vil så gerne havde det er helt perfekt til jul.... vores første jul hvor vi ikke er gæster....

så hvad gør i der gør jeres annesteg helt perfekt... alle tips og gode ideer er velkomne... også hemlige ingridienser

 



Jeg kan ikke fortælle dig hvad jeg gør søde, men hvad min mor gør

 

Hun renser anden for indmad, propper 2 pakker svesker op i den, gider den ind i salt - i ovnen med fuld knald på varmen i 20 minutter, og derefter skruer hun ned på 175 (tror  jeg) pg giver den 2 timer mere

Den køler af/ned i ca 10 minutter og så er der severet

Anmeld

20. oktober 2011

Kay

Honey<3 skriver:



Jeg kan ikke fortælle dig hvad jeg gør søde, men hvad min mor gør

 

Hun renser anden for indmad, propper 2 pakker svesker op i den, gider den ind i salt - i ovnen med fuld knald på varmen i 20 minutter, og derefter skruer hun ned på 175 (tror  jeg) pg giver den 2 timer mere

Den køler af/ned i ca 10 minutter og så er der severet



tak...- så ingen store familie hemmelighedder bag anden??

Anmeld

20. oktober 2011

Darling<3

Kay skriver:



tak...- så ingen store familie hemmelighedder bag anden??



Nej ikke hvad jeg ved af

Den er super dansk og smager helt igennem mega perfekt !!!

Anmeld

20. oktober 2011

havana

Jeg putter både æbler og svesker i anden.

Anmeld

20. oktober 2011

kirsti

Hvordan steger du din and?

Det gør jeg ikke, det gør min mand

Anmeld

20. oktober 2011

FruDall

Vi steger den i Webergrillen

Renser den, fylder med æbler og svesker, smører den med salt - har en drypbakke under som samler til sovsen. Manden plejer at stå for udregningen af stegetiden - men mener at det er et par timer.

Eneste ulempe er at huset ikke fyldes med den dejlige duft af and - men det smager fremragende.

Anmeld

20. oktober 2011

SussieThyssen

Kay skriver:

vi skal for første gang holde jul her hjemme... det vil sige at vi skal stå for maden...

vi elsker begge at lave mad men har ikke gjort det så meget i andesteg så vi har planlagt at øve os her et par gange inden jul... både på andesteg og risalamand, da ingen af os nogensinde har lavet nogle af delene... og jeg vil så gerne havde det er helt perfekt til jul.... vores første jul hvor vi ikke er gæster....

så hvad gør i der gør jeres annesteg helt perfekt... alle tips og gode ideer er velkomne... også hemlige ingridienser

 



Nu ved jeg ikke hvor mange I bliver, men and smager altid godt..og der skal være rigeligt af den også gerne til rester i et par dage efter.
Her i huset laves and på helt gammeldags vis, hele vejen igennem.
And skal smage af and..gammeldaws and vel at bemærke.
Vi steger 3 stks til 9 mennesker, så er vi sikre på der er nok, og som sagt ikke kun til juleaften, og vi steger dem den 23. for vi spiser kold and.
Vil du have den varm, skal du naturligvis lune stykkerne i ovnen i en 3 kvarters tid før ved ca 175 grader, og stykkerne skal være overdækkede så de ikke bliver tørre.

Så here goes:

Du køber en god stor DANSK landand...3200-3600g.
Brugsen eller Kvickly kan bestille dem hjem til dig, men du skal være ude i god tid.
Bestil dem allerede i november.
Anden lægges til optøning 2 døgn før, køligt men ikke koldt.

Anden skyldes grundigt ud- og indvendigt, posen med indmad fjernes, men må IKKE kasseres. Gumpen (den klump der sidder øverst i den bagerste ende..den skal til gengæld smides ud.
Vingespidserne skæres af..de må heller ikke smides ud.
Herefter pensler du anden med lidt alm madolie og hele anden krydres ud-og indvendigt med en blanding af salt og pebber.
Æbler skrældes, kærnehuset fjernes og æblerne (gerne Ingrid Marie eller Cox Orange) skæres i små både. Svesker uden sten skylles grundigt, og fyldes derefter i anden.
Luk evt bagpartiet med nogle kødnåle.
Læg anden i et dybt fad og læg ekstra æblebåde og svesker rundt om den i fadet.
Ovnen forvarmes til 250 grader på over- og undervarme og anden placeres på underste rille i 1 time.
Når den time er gået hældes fedtet fra (det må IKKE kasseres)
i en dyb skål eller gryde og tilsæt lidt kulør. Der hældes vand ved anden ca 2 cm i fadet og den placeres igen på nederste rille. Ovnen sættes på 200 grader og nu skal anden stå og stege i 2 timer.
Hold øje med vandstanden..hæld evt lidt fra, hvis det stiger. Væden hældes over i fedtet.

Imellemtiden har du taget en lille gryde og kogt indmaden samt vingespidserne i lidt vand, sammen med lidt æbler og svesker, salt, peber og en boullionterning. Det skal koge i ca en halv time.
Når fedtet har stået en tid vil skyen lægge sig på bunden af skålen og være mørk af skyen og fedtet øverst.
Nu skummer du fedtet ovenaf skyen og over i en bøtte for sig selv. Fidusen med kuløren gør, at du kan se når der begynder at komme sky med i stedet for fedt, og så skal du ikke skumme mere fra.
Andefedtet er fantastisk til fedtemadder med sild eller ost, og hvis man ikke kan lide det, kan man senere blande det med solsikkefrø og hælde det op i små bøtter og sætte det ud til fuglene når det bliver rigtigt koldt...de elsker det.

Nu tager du skyen og blander med fonen du har kogt af indmaden (du sier naturligvis indmaden og æbler samt svesker fra) i en gryde.
Det er dette du skal bruge til sovsen, der kommer sikkert noget mere fra andefadet i ovnen, så det hælder du også over i gryden gennem en si.

Når anden er færdig tages den ud og skal helst hvile en halv time inden den spises, men som sagt den kan laves dagen før og så lunes i ovnen, hvis man vil have den varm. Men så er skindet ikke sprødt mere.
Vi spiser dem kolde, for så er skindet stadig skønt sprødt dagen efter.

Sovsen tilsættes fløde og jævnes med mel og vand..smages til med en klat rødkål og en klat gele, samt ekstra salt...og voila..gammel dansk landand og brun sovs, som det hører sig til, til en dansk jul

Ris a'la mande kan du også få opskriften på hvis du vil

Kærligst
Sussie

Anmeld

20. oktober 2011

Kay

SussieThyssen skriver:



Nu ved jeg ikke hvor mange I bliver, men and smager altid godt..og der skal være rigeligt af den også gerne til rester i et par dage efter.
Her i huset laves and på helt gammeldags vis, hele vejen igennem.
And skal smage af and..gammeldaws and vel at bemærke.
Vi steger 3 stks til 9 mennesker, så er vi sikre på der er nok, og som sagt ikke kun til juleaften, og vi steger dem den 23. for vi spiser kold and.
Vil du have den varm, skal du naturligvis lune stykkerne i ovnen i en 3 kvarters tid før ved ca 175 grader, og stykkerne skal være overdækkede så de ikke bliver tørre.

Så here goes:

Du køber en god stor DANSK landand...3200-3600g.
Brugsen eller Kvickly kan bestille dem hjem til dig, men du skal være ude i god tid.
Bestil dem allerede i november.
Anden lægges til optøning 2 døgn før, køligt men ikke koldt.

Anden skyldes grundigt ud- og indvendigt, posen med indmad fjernes, men må IKKE kasseres. Gumpen (den klump der sidder øverst i den bagerste ende..den skal til gengæld smides ud.
Vingespidserne skæres af..de må heller ikke smides ud.
Herefter pensler du anden med lidt alm madolie og hele anden krydres ud-og indvendigt med en blanding af salt og pebber.
Æbler skrældes, kærnehuset fjernes og æblerne (gerne Ingrid Marie eller Cox Orange) skæres i små både. Svesker uden sten skylles grundigt, og fyldes derefter i anden.
Luk evt bagpartiet med nogle kødnåle.
Læg anden i et dybt fad og læg ekstra æblebåde og svesker rundt om den i fadet.
Ovnen forvarmes til 250 grader på over- og undervarme og anden placeres på underste rille i 1 time.
Når den time er gået hældes fedtet fra (det må IKKE kasseres)
i en dyb skål eller gryde og tilsæt lidt kulør. Der hældes vand ved anden ca 2 cm i fadet og den placeres igen på nederste rille. Ovnen sættes på 200 grader og nu skal anden stå og stege i 2 timer.
Hold øje med vandstanden..hæld evt lidt fra, hvis det stiger. Væden hældes over i fedtet.

Imellemtiden har du taget en lille gryde og kogt indmaden samt vingespidserne i lidt vand, sammen med lidt æbler og svesker, salt, peber og en boullionterning. Det skal koge i ca en halv time.
Når fedtet har stået en tid vil skyen lægge sig på bunden af skålen og være mørk af skyen og fedtet øverst.
Nu skummer du fedtet ovenaf skyen og over i en bøtte for sig selv. Fidusen med kuløren gør, at du kan se når der begynder at komme sky med i stedet for fedt, og så skal du ikke skumme mere fra.
Andefedtet er fantastisk til fedtemadder med sild eller ost, og hvis man ikke kan lide det, kan man senere blande det med solsikkefrø og hælde det op i små bøtter og sætte det ud til fuglene når det bliver rigtigt koldt...de elsker det.

Nu tager du skyen og blander med fonen du har kogt af indmaden (du sier naturligvis indmaden og æbler samt svesker fra) i en gryde.
Det er dette du skal bruge til sovsen, der kommer sikkert noget mere fra andefadet i ovnen, så det hælder du også over i gryden gennem en si.

Når anden er færdig tages den ud og skal helst hvile en halv time inden den spises, men som sagt den kan laves dagen før og så lunes i ovnen, hvis man vil have den varm. Men så er skindet ikke sprødt mere.
Vi spiser dem kolde, for så er skindet stadig skønt sprødt dagen efter.

Sovsen tilsættes fløde og jævnes med mel og vand..smages til med en klat rødkål og en klat gele, samt ekstra salt...og voila..gammel dansk landand og brun sovs, som det hører sig til, til en dansk jul

Ris a'la mande kan du også få opskriften på hvis du vil

Kærligst
Sussie



nøj sussie... det var lige sådan en jeg havde brug for

og jo tak hvis du lige sidder inde med verdens bedste opskrift på risalamande så er den hjertelig velkommen

Anmeld

20. oktober 2011

Kay

kirsti skriver:

Hvordan steger du din and?

Det gør jeg ikke, det gør min mand



og hvordan gør din mand så??

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.