Jeres bedste opskrift på suppe

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

19. oktober 2011

Mamalou

Malli skriver:

Følger lige med, får helt lyst til suppe. Selvom jeg i dag fik det på sr ekset "kikærte suppe" HOLD DA OP den var god! Uhmm



Suppe er altid godt! Er total suppe menneske... Og et plus er at det er en nem måde, at få en masse grønt i de små poder!

Har du en opskrift på suppen du vil dele?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

19. oktober 2011

Mamalou

mariamiss6 skriver:

Gulerodssuppe fra englenes land

Oprindelig oprskrift:

25 g smør
400 g skrællede skivede gulerødder.
1-2 hakkede løg
1 liter vand
2 grøntsagsbouilloner
200 g flødeost

1) svits gulerødder og løg i smørret, i gryden
2) tilsæt 1 liter vand og 2 grøntsagsbouilloner, og osten
3) kog til gulerødderne er til at mose
4) blend med stavblender
5) smag til med salt og pebber, hvis det er nødvendigt.

Mine ændringer:

Brug kun 9 dl vand.
Et par ekstra gulerødder
Dobbelt op på osten...

Mine ændringer gør at suppen bliver lidt tykkere, det kan jeg bedst lide  



Ejjj den lyder god 

Hvad for noget flødeost bruger du? Natural?

Takker for indput

Anmeld

19. oktober 2011

Mamalou

Kom lige selv i tanke om en mere (inspireret af mariamiss6):

Ostesuppe fra Karoline

4 personer

  • 25 g  smør
  • 2 spsk  hvedemel
  • 1 liter  grønsagsbouillon
  • 200 g  flødeost naturel 26%, fx Buko® i mindre stykker
  • 1 dl  Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • porre i meget tynde ringe (ca. 175 g)
  • ½ tsk  groft salt
  • friskkværnet peber
  • Smørristede franskbrødstern
  • 4 skiver  franskbrød uden skorper (ca. 100 g)
  • 25 g  smør
  • 1 tsk  delikatessepaprika

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom ¼ af bouillonen i og når det koger tilsættes resten af bouillonen lidt efter lidt. Lad suppen koge godt igennem. Tilsæt flødeosten og evt. fløde. Lad suppen koge ved svag varme til flødeosten er smeltet. Tilsæt porreringene og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.

 

Ristede franskbrødstern: Skær franskbrødsskiverne i mindre tern. Lad smørret gyldne i en pande og tilsæt paprika. Lad paprikaen bruse af og rist brødternene.

Kilde:  Karolines Køkken

Anmeld

19. oktober 2011

StineW79

Profilbillede for StineW79
God gammeldaws hønse suppe: 5-6 kyllinge overlår, 5 liter vand. Kog med lidt salt pg peber. Knold seleri, gullerøde, kartofler, porre, endelig stort set alle rodfrugter du har lyst til og 1 blomkål. Det ska koge i flere timer. Kødet pilles af kyllingen og smages så evt til med lidt boulion.. Også ska der kun melboller i!!! Et sikkert hit. Og ellers laver vi også flere af de andre som er blevet nævent. Vh Stine

Anmeld

19. oktober 2011

Mamalou

StineW79 skriver:

God gammeldaws hønse suppe: 5-6 kyllinge overlår, 5 liter vand. Kog med lidt salt pg peber. Knold seleri, gullerøde, kartofler, porre, endelig stort set alle rodfrugter du har lyst til og 1 blomkål. Det ska koge i flere timer. Kødet pilles af kyllingen og smages så evt til med lidt boulion.. Også ska der kun melboller i!!! Et sikkert hit. Og ellers laver vi også flere af de andre som er blevet nævent. Vh Stine



Lyder som et rigtig hit  Mums...

Takker

Anmeld

20. oktober 2011

mariamiss6





Ejjj den lyder god 

Hvad for noget flødeost bruger du? Natural?

Takker for indput



Ja jeg bruger naturel, philadelphias originale er bedst synes jeg
Det er som om den giver et lille bitte ekstra skud smag til suppen

  Forresten, som tilbehør bruger jeg bare ristet rugbrød...
Et godt kernerugbrød får fuld knald i ovnen, i ca. 5 minutter, så er det sprødt uden på, men stadig dejligt blødt inden i. På med smør, og så dyppe dyp mmmmmmm  

I øvrigt, undgå light ost, jeg synes det er svært at få det til at koge ordentligt ind i resten af væden.... :S 

Anmeld

20. oktober 2011

M&M's Mor

 

Har fået følgende opskrift af  en bekendt...

 

Porrésuppe
(4 personer)

2 løg
2 stænger porré
2 SpSke olie
375 g blandet hakkekød (Svin + kalv)
Salt
Peber
1 liter vand (eller 750 ml vand + 250 ml hvidvin)
1 pakke friskost pur (e.g. Buko - ikke philadelphia (opløser sig ikke))
1 pakke friskost med krydderurter

______

1. Skær løg i ring
2. Vask porré og skær i ring
3. Kom olie i en pande for at stege løg og porré
4. Tilføj hakkekød og steg det sammen med løg og porré. Tilsat salt og peber og fortsat stegning i 5 min.
5. Tilføj vand (og vin) og få det kort til at køge. Tilføj friskost og lad det smelte.
6. Igen sidste smag med salt og peber
Kan serveres med hakket persille. 

Anmeld

20. oktober 2011

baby84

Super god tråd..Har et par rigtig lækre opskrifter men er lidt usikker på forholdene da jeg altid bare smager mig frem. Måske kan de give lidt inspiration alligevel

 

Thaisuppe.

Kylling i tern og bacon tern svitses - lidt efter tilsættes hvidløg, lidt løg og lidt rød chili (efter behov )

I kommes hønsebullion. Det simrer lidt.

Porre, gulerødder (små ultra tynde stave), og peanuts/cashewnødder tilsættes

Krydres og smages til (pas på at den ikke bliver for salt hvis du kommer saltede peanuts i

 

Fiskesuppe (meget god)

Løg og hvidvin simre til hvidvinen er godt reduceret. I kommes fiskebullion.(det småkoger lidt)

Porre og gullerøder (små tynde stave) tilsættes

Lidt safran kommes i (primært for at give det en flot gul farve.)

Smages til med salt og peber, tilsættes en lille sjat penod (sprut)

Fløde tilsættes og det simre lidt

Til sidst kommer du fisk i tern efter eget valg . Jeg plejer at købe et lille stykke hvid fisk, et stykke laks og lidt rejer. Husk at laks er så meget bedre hvis det kun lige får nok til at være gennemkogt. Retten vil jo typisk lige stå to min og koge videre  inden den bliver spist.

 

Har man ikke penod og safran kan den godt laves uden

Serveres med

Anmeld

20. oktober 2011

Maja_4000

Rodfrugtsuppe
Hak løg og hvidløg, svits i olie. Tilsæt skrællede rodfrugter skåret i tern (kartofler, gulerødder, knoldselleri, jordskokker, persillerod - Dét man nu kan lide). Dæk med hønsebouillon og lad småsimre til grøntsagerne er møre. Blend. Tilsæt evt. lidt fløde. Smag til med krydderier

Anmeld

20. oktober 2011

Mamalou

mariamiss6 skriver:



Ja jeg bruger naturel, philadelphias originale er bedst synes jeg
Det er som om den giver et lille bitte ekstra skud smag til suppen

  Forresten, som tilbehør bruger jeg bare ristet rugbrød...
Et godt kernerugbrød får fuld knald i ovnen, i ca. 5 minutter, så er det sprødt uden på, men stadig dejligt blødt inden i. På med smør, og så dyppe dyp mmmmmmm  

I øvrigt, undgå light ost, jeg synes det er svært at få det til at koge ordentligt ind i resten af væden....  



Det lyder rigtig lækkert! Det skal prøves 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.