Hindbærmouse!!

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.610 visninger
20 svar
0 synes godt om
4. april 2011

ZamanogDania

Jeg laver hindbærmouse efter den opskrift uden husblas da jeg ikke spiser gelatin. Men synes sku den blive alt for tynd selvom jeg pisker fløden meget stiv.

Er der nogen der kan komme med en forslag hvad jeg kan gør for at gør den stiv?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

4. april 2011

Majbriteriksen

ZamanogDania skriver:

Jeg laver hindbærmouse efter den opskrift uden husblas da jeg ikke spiser gelatin. Men synes sku den blive alt for tynd selvom jeg pisker fløden meget stiv.

Er der nogen der kan komme med en forslag hvad jeg kan gør for at gør den stiv?



Når jeg har lavet den er den meget flydende når den lige er færdig, men når den er kommet i kagen og sat på køl, så stivner den. Ved ikke om det kan hjælpe dig.

Anmeld

4. april 2011

ZamanogDania

Majbriteriksen skriver:



Når jeg har lavet den er den meget flydende når den lige er færdig, men når den er kommet i kagen og sat på køl, så stivner den. Ved ikke om det kan hjælpe dig.



Ja det har jeg lagt mærk til, men problemet er så der ikke kommer tyk lag i kagen fordi den er så flyende

Anmeld

4. april 2011

Dot D

Det lyder ikke som, når jeg laver den, jeg pisker fløden MEGET stiv, og så hælder jeg min afkølede(læs-kolde) hindbær i, og den er altså helt tyk her.... Jeg lægger altid en kant af min smørcremen rundt i kanten af kagen, det holder moussen inde, og gør det rigtigt meget nemmere at smøre kagen op bagefter... Håber det var til at forstå

Og mit mousse lag kan sagtens blive tre til fire cm, så tykt er det

Anmeld

4. april 2011

ZamanogDania

Dot D skriver:

Det lyder ikke som, når jeg laver den, jeg pisker fløden MEGET stiv, og så hælder jeg min afkølede(læs-kolde) hindbær i, og den er altså helt tyk her.... Jeg lægger altid en kant af min smørcremen rundt i kanten af kagen, det holder moussen inde, og gør det rigtigt meget nemmere at smøre kagen op bagefter... Håber det var til at forstå

Og mit mousse lag kan sagtens blive tre til fire cm, så tykt er det



Hvordan en kant? Altså er det når du laver den i kageformen eller?
Hvor meget fløde bruger du til 250 g hindbær?

Det må være der det gå galt for mig. Mine hindbær er ikke så kolde når jeg har lagt dem i fløden

Anmeld

4. april 2011

Dot D

ZamanogDania skriver:



Hvordan en kant? Altså er det når du laver den i kageformen eller?
Hvor meget fløde bruger du til 250 g hindbær?

Det må være der det gå galt for mig. Mine hindbær er ikke så kolde når jeg har lagt dem i fløden



Starter lige ved starten jeg tager mine frosne hindbær og kommer dem i en lille gryde ved svag til mellem varme til de er helt tøet op, så moser jeg dem i gryden med en ske og giver dem et opkog, dette gøres for at fjerne evt. bakterier. Så hælder jeg det i en skål - låg på og så i køleskabet.

Når det er koldt, så begynder jeg at piske fløden stiv(jeg putter lidt flormelis i for at søde det lidt), meget stiv - stadiet lige før smør, hi hi. Så hælder jeg min kolde hindbæsovs i, og vender det stille og roligt til det er blandet, og vups, en perfekt mousse...

Hvis du nu har en rund kagebund, så lægger du en fed streg smørcremen rundt i kanten, brug en sprøjtepose, det er nemmest at styre. Det skal ligge helt tæt på kanten, men ikke udover, så har du nærmest lavet en "væg", der holder moussen inde på kagebunden. Var det nemmere at forstå??? Ellers må jeg jo tage et billede næste gang, jeg laver kage

Anmeld

4. april 2011

ZamanogDania

Dot D skriver:



Starter lige ved starten jeg tager mine frosne hindbær og kommer dem i en lille gryde ved svag til mellem varme til de er helt tøet op, så moser jeg dem i gryden med en ske og giver dem et opkog, dette gøres for at fjerne evt. bakterier. Så hælder jeg det i en skål - låg på og så i køleskabet.

Når det er koldt, så begynder jeg at piske fløden stiv(jeg putter lidt flormelis i for at søde det lidt), meget stiv - stadiet lige før smør, hi hi. Så hælder jeg min kolde hindbæsovs i, og vender det stille og roligt til det er blandet, og vups, en perfekt mousse...

Hvis du nu har en rund kagebund, så lægger du en fed streg smørcremen rundt i kanten, brug en sprøjtepose, det er nemmest at styre. Det skal ligge helt tæt på kanten, men ikke udover, så har du nærmest lavet en "væg", der holder moussen inde på kagebunden. Var det nemmere at forstå??? Ellers må jeg jo tage et billede næste gang, jeg laver kage



Jo jeg forstår nu hehe. Men ikke så meget det med smøret kan bare ikke forstille mig hvordan den skal være. Du må gerne tage billed af det næste gang du laver en kage. Det bliver jeg rigtig glad for

Men sidste spørgsmål som du glemte at svare. Hvor meget fløde bruger du til hindbærmousen?

Anmeld

4. april 2011

Dot D

ZamanogDania skriver:



Jo jeg forstår nu hehe. Men ikke så meget det med smøret kan bare ikke forstille mig hvordan den skal være. Du må gerne tage billed af det næste gang du laver en kage. Det bliver jeg rigtig glad for

Men sidste spørgsmål som du glemte at svare. Hvor meget fløde bruger du til hindbærmousen?



Nå ja, er lidt træt, har været i praktik første dag, god undskyldning, hi hi.... Jeg bruger en halv liter fløde til 250 - 300 gram bær, alt efter hvad størrelse jeg lige kan få fat i

Anmeld

4. april 2011

Kløver

ZamanogDania skriver:

Jeg laver hindbærmouse efter den opskrift uden husblas da jeg ikke spiser gelatin. Men synes sku den blive alt for tynd selvom jeg pisker fløden meget stiv.

Er der nogen der kan komme med en forslag hvad jeg kan gør for at gør den stiv?



Dræner du bærrene nok, det var mit problem en af gangene at der var for meget væske i moussen fra bærrene, og ellers kommer jeg lidt ekstra fløde i, man kan alternativt også komme den på frost

Anmeld

4. april 2011

ZamanogDania

Dot D skriver:



Nå ja, er lidt træt, har været i praktik første dag, god undskyldning, hi hi.... Jeg bruger en halv liter fløde til 250 - 300 gram bær, alt efter hvad størrelse jeg lige kan få fat i



Tak for det. Det skal jeg helt sikkert prøve.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.