Jeg plejer at koge
1 stort løg
3 store gulerødder
3 store gulerødder
1 stor porre
Hvidløg
Grøntsagerne dækker jeg med vand, og putter en bouillonterning i pr. liter vand. Når jeg laver store portioner bruger jeg som regel 3/4 grøntsagsbouillong og 1/4 okse/kylling/svin (afhængig af hvad jeg har hjemme.
Lader det hele koge en halv times tid. Hælder så det meste af vandet fra, gemmer det, og blender hele balladen. Tilsætter derefter 1 creme fine 7% (til ovenstående mængde) og putter derfor bouillonvandet i, til jeg synes konsistensen er god. Krydrer med salt, peber, knust chili og hvad jeg ellers føler for.
Skal det være sundt putter jeg ristede rugbrødstern på, mindre sundt, ristede bacontern
Derudover klipper jeg som regel purløg henover.
Hvis jeg laver store portioner fryser jeg som regel uden fløde, det skiller sådan når det skal genvarmes synes jeg 
Denne kan Lærke helt sikkert også spise, self. skal du tænke over hvor stærkt du laver det.. 
Anmeld