Forskellen på karbonader og krebinetter?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

20. januar 2011

SussieThyssen

Maja88 skriver:



var skam heller ikke en bebrejdning eller noget.. men  får nogen kan man jo kun lave det af kalv og flæsk og andre kun af flæsk.. så var bare for at sige jeg tror det er meget forskelligt..

ja det smager nemlig super..får helt lyst til det nu



Ja...kan huske at de her før jul havde en kæmpe debat på P4, netop om forskellen på krebinetter og karbonader, og hvordan de blev lavet og af hvad.
Og det var ret morsomt at følge med i..for det afhang meget af landsdelene og hvor man havde sine rødder

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

20. januar 2011

JonTri

MoriSverige skriver:

Der hvor jeg kommer fra er karbonader svinefars formet som bøffer og derefter paneret i æg og rasp, og krebinetter er svinefars formet som bøffer uden panering 



Jeps sådan er det også der hvor a kommer fra (midt i jylland)

Anmeld

20. januar 2011

Silas&Mille

rikkekrogh skriver:



Jeps sådan er det også der hvor a kommer fra (midt i jylland)



 

nemmerlig 

Anmeld

20. januar 2011

louise8723

SussieThyssen skriver:



Karbonader laves af hakket okse- og flæskekød.
De formes og nogle vender dem i mel...me ikke alle.
krebinetter er lavet af svinefars og vendes i æg og rasp.

Til grønærtesovs, køber man en pose fine ærter og koger dem i vand.
Derefter sier man ærterne fra vandet og bruger vandet til at lave en opbagt hvid sovs med mælk.
Ærterne hældes i når sovsen er færdig.


Kærligst
Sussie



Der må jeg altså lige rette dig lidt sussie

 En karbonade er hakket svine- og kalvekød som du simpelthen former, panerer og steger.

Krebinetten er også halvt kalv og halvt svin, og så er der brødkrummer i, som er blødet ud i fløde og eventuelt med æg.

Anmeld

20. januar 2011

SussieThyssen

louise4060 skriver:



Der må jeg altså lige rette dig lidt sussie

 En karbonade er hakket svine- og kalvekød som du simpelthen former, panerer og steger.

Krebinetten er også halvt kalv og halvt svin, og så er der brødkrummer i, som er blødet ud i fløde og eventuelt med æg.



 

/cast [@focus] misdirection

Hehe...jeps som vi nåede frem til tidligere...de laves og fortolkes på mange måder.
Jeg laver dem og kalder dem, som min mor lærte at lave det og jeg selv på Sorø Husholdningsskole for 100 år siden.
tror min måde må være Sjællandsk

Anmeld

20. januar 2011

Maja88

louise4060 skriver:



Der må jeg altså lige rette dig lidt sussie

 En karbonade er hakket svine- og kalvekød som du simpelthen former, panerer og steger.

Krebinetten er også halvt kalv og halvt svin, og så er der brødkrummer i, som er blødet ud i fløde og eventuelt med æg.



ok den måde har jeg aldrig hørt om...

men tror vi er kommet frem til herinde at det er lidt betonet af hvor man kommer fra og ens alder..

for min mormor på 90 siger karbonader er ren svin vendt i mel.

Anmeld

20. januar 2011

bagger26

SussieThyssen skriver:



Karbonader laves af hakket okse- og flæskekød.
De formes og nogle vender dem i mel...me ikke alle.
krebinetter er lavet af svinefars og vendes i æg og rasp.

Til grønærtesovs, køber man en pose fine ærter og koger dem i vand.
Derefter sier man ærterne fra vandet og bruger vandet til at lave en opbagt hvid sovs med mælk.
Ærterne hældes i når sovsen er færdig.


Kærligst
Sussie



Haha hvor sjovt, her er det lige omvendt

Karbonader = 100% svinefars, vendt i æg og rasp

Krebinetter: 50% svinefars & 50% kalvefars, dog også vendt i æg og rasp..

Sjovt der er så mange forskellige versioner..

 

Anmeld

20. januar 2011

SussieThyssen

bagger26 skriver:



Haha hvor sjovt, her er det lige omvendt

Karbonader = 100% svinefars, vendt i æg og rasp

Krebinetter: 50% svinefars & 50% kalvefars, dog også vendt i æg og rasp..

Sjovt der er så mange forskellige versioner..

 



Ja...hehe.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.