Kartoffelmos dagen før?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

10. december 2010

Ranarupta

Katjaro skriver:

Så må vi håbe at ingen af jer har samme smagsløg som mig 

For jeg kan ikke have smagen af genopvarmede kartofler. De smager forkert, har en bismag call it whatever.

Og det er ligegyldigt om det er kogte kartofler/ kartoffelmos/ flødekartofler.

Men ellers lyder det super hyggeligt 

 

/Katja



Ja, det håber vi ikke

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

10. december 2010

Ranarupta

Tjuhl skriver:

vi plejer at lave en "vintergryde" med kartoffelmos og der er altid nok til dagen efter, så der hælder vi vintergryden i et fad og laver låg af kartoffelmos og så bare i ovnen i fyrre minutter ved 200 grader dagen efter



Det lyder lækkert!!

Anmeld

11. december 2010

SussieThyssen

Ranarupta skriver:



Uh ja, det kan du tro!



Så er jeg her endeligt..og undskyld jeg ikke lige var på andet end få minuter i går. Kom langt senere hjem and forventet...men sådan er det når man besøger sin Moar 

Here goes:

Fynsk æblekage.
Ingedienser: 6-8 lidt melede store æbler..gerne Ingrind Marie.
(hvis du har nogle æbler liggende, som egentligt er lidt runkne og kedelige, er de ideelle til formålet)
En ps makroner
1/2 l piskefløde
1/2 stang vanilie eller 2 tsk vaniliesukker
1 tsk sukker
1/2 plade mørk chokolade

1) Riv chokoladen på den fine del af råkostjernet.
2) Skræl æblerne og fjern kærnehusene omhyggeligt.
Riv dem på den grove del af et råkostjern.
3) Put sukker, vanilie eller vanilesukker ned i en skål og pisk den halve liter piskefløde til en lind ikke for stiv flødeskum.
4) Knus makronerne.
5) Tag en skål og læg makroner i bunden, derefter et lag revent æble, et lag makron og lag æble.
6) Fordel flødeskummen.
Du kan evt lægge et lag flødeskum imellem makron og æblelagene.
7) Slut af med den revne chokolade.

Du kan sagtens lave æblekagen nogle timer i forvejen, men vent med at lægge flødeskummen på, til æblekagen skal serveres.
Æblekagen opbevares køligt efter tilberedning og smager endnu bedre dagen efter med lidt frisk flødeskum på eller lidt fløde hældt henover.
God fornøjelse!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.