Opskrift på boller til de små

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

7.551 visninger
17 svar
0 synes godt om
6. november 2010

patella

Hejsa.

Jeg kunne godt tænke mig at bage nogle fuldkornsboller til Bastian. Bager altid boller til os selv, men de er simpelthen for grove og tunge til ham. Så ville høre om nogen havde en god opskrift på en grovbolle som de små kan spise - gerne langtidshævede, men ikke noget krav 

Tak!

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

6. november 2010

Mimic

Har en opskrift på nogle superlækre havrgrynsboller

Noget af melet kan erstattes med en god håndfuld grahamsmel

Min datter har været vild med dem lige siden hun var helt lille...

Havregryns boller

 (ca 25 stk)

4 dl havregryn

½ liter mælk (skal være stue temperatur, kan lunes lidt i gryde eller mikroovn)

1 pakke gær

1 tsk salt

1dl flydende margarine

ca 1 liter mel (erstat evt. en håndfuld af melet med en god håndfuld grahamsmel.)

 

havregryn sættes i blød i mælken (10 min.)

gæren røres med saltet så det bliver flydende

det hele blandes sammen og æltes godt

hæver 30 min

rulles ud i ca 2 cm tykkelse

og stikkes ud med et glas

hæver igen i 30 min på plade

bages ved 250 grader i 15-20 min

 

Anmeld

6. november 2010

patella

Linda skriver:

Har en opskrift på nogle superlækre havrgrynsboller

Noget af melet kan erstattes med en god håndfuld grahamsmel

Min datter har været vild med dem lige siden hun var helt lille...

Havregryns boller

 (ca 25 stk)

4 dl havregryn

½ liter mælk (skal være stue temperatur, kan lunes lidt i gryde eller mikroovn)

1 pakke gær

1 tsk salt

1dl flydende margarine

ca 1 liter mel (erstat evt. en håndfuld af melet med en god håndfuld grahamsmel.)

 

havregryn sættes i blød i mælken (10 min.)

gæren røres med saltet så det bliver flydende

det hele blandes sammen og æltes godt

hæver 30 min

rulles ud i ca 2 cm tykkelse

og stikkes ud med et glas

hæver igen i 30 min på plade

bages ved 250 grader i 15-20 min

 



Mmmm mums de lyder gode - dem vil jeg prøve! Tak 

Anmeld

6. november 2010

Lone Jakobsen

jeg bager de fleste af mine boller selv, og havde samme problem som dig. jeg fik det råd, at tilsætte lidt surmælk til opskriften, fx. skifte 2 dl vand ud med 2 dl yoghurt. det har hjulpet meget...og mit brød er nu meget mere luftigt.

Anmeld

6. november 2010

patella

nutche skriver:

jeg bager de fleste af mine boller selv, og havde samme problem som dig. jeg fik det råd, at tilsætte lidt surmælk til opskriften, fx. skifte 2 dl vand ud med 2 dl yoghurt. det har hjulpet meget...og mit brød er nu meget mere luftigt.



Tusind tak for tippet. Har lige købt græsk youghurt, det skal jeg da prøve at komme i... 

Anmeld

7. november 2010

Lone Jakobsen

patella skriver:



Tusind tak for tippet. Har lige købt græsk youghurt, det skal jeg da prøve at komme i... 



jamen fortæl endelig hvordan det gik

Anmeld

7. november 2010

patella

nutche skriver:

 

jamen fortæl endelig hvordan det gik



De er blevet langt mere luftige end de plejer - så det virker 

Anmeld

7. november 2010

Lone Jakobsen

patella skriver:



De er blevet langt mere luftige end de plejer - så det virker 



super

Anmeld

7. november 2010

patella

nutche skriver:

 

super



Holder de sig mon også friske længere?

Anmeld

7. november 2010

Lone Jakobsen

patella skriver:



Holder de sig mon også friske længere?



hmm...mine bliver spist inden jeg finder ud af det

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.