mor_sabina skriver:
Uhmm en kylling i abrikossovs lyder spændende, må jeg få opskriften
Ja det må du
men jeg har ikke smagt det endnu, da det er første gang vi skal have det...
Here goes:
700g kyllingbryst
1stk frisk ingefær
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
3 spsk lys sesamolie
6 spsk lys sojasauce
1 stængel citrongræs
½ tsk sambal oelek
2spsk limesaft
4 forårsløg
4spsk abrikossyltetøj
2-3 spsk olie til stegning
Skær kyllingbryst i ca. 2cm store tern. Skræl ingefær, pil skalotte- og hvidløg og hak det hele fint.
Bland halvdelen af ingefæren med hvidløg, sesamolie og 3spsk. sojasauce. Rens og hak citrongræs fint og tilsæt det.
Tilsæt kyllingen og bland godt. Lad kyllingekødet marinere i mindst 3timer tildækket i køleskabet - gern en hel nat.
Bland resten af ingefæren med sambal oelek, resten af sojasaucen og limesaft. Rens forårsløg og skær i skiver. Bland abrikossyltetøj med forårsløgene.
Varm olien op i en wok. Steg kyllingen. Når kødet er næsten mørt, hælder du lidt af marinaden henover. Server kødet med saucen.
Der står ikke noget om tilbehør, men på billedet er der en skål med nudler. Det ligner ægnudler, men tror også man kan bruge risnudler eller alm nudler. Eller jasminris.
Anmeld