StineW79 skriver:
Jeg er fuldstændig vild med de småkager. Hvilken glasur bruget du til at pynte med, og har du en opskrift på småkagerne? Hvor længe kan de holde sig, efter de er pyntet? Overvejer om småkage pyntning, ska være mit næste projekt, het op til jul!
vh Stine
Opskriften på småkagerne er:
300 gr hvedemel
200 gr sukker
1,5 tsk vanillesukker
0,5 tak bagepulver
3 spsk kakaopulver
200 gr smør
1 æg
Bages ved 175 gr. I ca 10 min. Efter størrelse og tykkelse. Vær obs på at de stadig er lidt bløde, når de tages ud og stadig er varme.
De tørre ingredienser blandes, derefter smuldres smøret i og blandes med de tørre ingredienser, til sidst samles massen med ægget. Lægges i køleskabet for at hvile min. 30 min. Men gerne længere, da dejen bliver bedre af det.
Rulles ud i en tykkelse på ca 5 mm, udstikkes og bages.
Glasuren er royal icing- dvs. Flormelis blandet med past. Æggehvide. Evt kan man putte lidt vaniljeessens i for smagen. Dertil bruges pastafarve (frugtfarve er al for tyndt) kan købes i føtex. Det er lidt svært at give en specifik opskrift, da en enkelt dråbe kan gøre stor forskel, og jeg bruger forskellige konsistenser alt efter hvad jeg skal lave. Dertil kommer at der er stor forskel på hvor meget pastafarve der skal i. Sort bruger man f.eks. meget af, hvor gul er mere drøj i brug. Og farven påvirker også konsistensen. Så man er nødt til at prøve sig frem. Men køb gerne riiiigelig med flormelis. Jeg køber som regel 3 pakker, så jeg er sikker på jeg har nok til at kunne spæde til. Som hovedregel skal glasuren være sådan at når du tager piskeris op, skal den top der dannes flyde ud på mellem 5 og 10 sek. Denne konsistens bruges til at lave store områder med, hvor glasuren skal flyde lidt ud og give en ensartet overflade. Altså ikke små detaljer. Skal man lave detaljer kan man lave den lidt tykkere. Og så skal man huske at lade det tørre- gerne natten over imellem hvert "lag".
Håber det gav mening.
God fornøjelse
Anmeld
Citér