Bentemor skriver:
Min dreng på ti år får aldrig rugbrød med da han ikke bryder sig om det og aldrig har gjort. Hans madpakke består af fx. Fuldkorns durumruller med pestro, avokado snask, salat, hakket grønt (tomat, peberfrugt, gulerod, hvad der lige er), kødrester skåret i stykker fra dagen før eller fx kylling eller skinkestrimler eller røget laks, rejer
Eller bulgursalat, pastasalat, quinea salat med masser lækker grønt og frugt, nødder osv alt efter hvad jeg finder på, gerne tilsat æg i bådstykker. Desuden er han glad for fx en frikadelle, fiskedelle eller noget andet nemt som tilbehør.
Nærmest dagligt får han et stykke ost med som tilbehør også. Små madmuffins glider normal også ned. fuldkorns pizzasnegle eller pølsehorn bages i weekenden og tages løbende ud og kommer med i madpakkerne.
Faltisk spiser han og jeg stort set det samme til frokost da jeg laver det aftenen før og gør det klar til os begge.
Min ældste pige vil hellere have fuldkornssandwich med og selvfølgelig frugt osv eller "varmemad" (rester fra dagen før) hun har mulighed for at varme i mikroovn. Derudover får hun selvfølgelig også "snacksene" (pizzasnegle, pølsehorn osv) og fugt med.
Uha gad godt nok godt ha sådan en lækker madpakke!!!
Til TS: her har vi i perioder også haft madpakke problemer.
Vi har valgt at købe rugbrød fra pågen (staves?) også skifter vi pålæg hver uge, så der ik altid er det samme med.
Vi har prøvet forskellige boller, pasta, tortilla osv osv og hun fik aldrig spist det hele.
Hun spiser ik altid lige hurtigt, men vi valgte at tage en snak med læren, da vi ku høre at hun ik var den eneste som havde problemer med at nå at spise. Det har heldigvis betydet at de nu på klasse, har fået lidt længer tid, til at spise.
Vi lavede en aftale med Thea, der hed at hun minimum ska spise 1/2 rugbrødsmad inden hun spiser alt det "sjove".
Det har virket rigtig godt, fordi hun selv var med til at bestemme det sku være en 1/2 mad, og at hun self selv vælger hvilken mad.
Hvis din datter er glad for makrel, så pak det i en lille bøtte, så brødet ik blir blød og ulækkert, eller lugter i madkassen.
Sørg for at formiddagsmaden er nem. Feks rugbrøds "Chips" lavet. Lidt smøreost til dyppelse, humus eller advokadomos...
Grov knækbrød med smør, så hun også får lidt fedt osv.
Nogle gange er gullerødstænger nemmer at spise, end feks en hel gulerod.
Det samme med æbler, pære og andre hårde frugter, er nemt, når det er udskåret. Især hvis man har rokketænder. Vh Stine