Dette er ikke en opskrift, men min vane: Jeg sørger for altid at have basisgrøntsager og frugt i huset, og så køber jeg to eller tre mere specielle typer om ugen, typisk sæsonens grøntsager. Altid noget, jeg ikke havde i huset ugen før. Derudover rister jeg solsikkekerner eller andre kerner på panden og drysser salaten med friske krydderurter.
Jeg foretrækker fyldige, mættende salater fremfor "vandede" kun med salatblade, agurk og tomater, så kartofler, rødbeder etc. er tit på repertoiret. Og så kan jeg slet ikke undvære olie-eddike-dressing med dijonsennep, som jeg selv laver - jeg hader købedressing.
Min søn er begyndt at skralde, så nu får vi tilmed kvit og frit et yderst varieret udvalg af grøntsager, jeg måske ikke selv havde tænkt på at købe, men princippet er egentlig det samme som før: Hav noget "nyt" og anderledes i huset end i sidste uge.
Anmeld
Citér