Inspiration

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1. februar 2016

Carina:-)

Mandag Biksemad

Tirsdag Hamburgerryg med flødekart. og stegt spidskål

Onsdag Lasagnette med hvidløgsflute og salat

Torsdag Pikante koteletter med ris ,salat og flute

Fredag Baconruller med stegte små kart. bernaice og stegt spidskål

Lørdag Roastbeef kartoffelfondant whiskeysovs og salat 

Søndag De store rollinger kommer hjem og spiser med påhæng så har bestilt smørrebrød og en pålægskagemand . Dessert bliver kage 

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

1. februar 2016

God-mor

Vi har i dag mandag fået hjemmelavet burgere med fritter 

Tirsdag: Karbonader med stuvet ærter og gulerødder, hjemmelavet kartoffelbåde og gnavegrønt 

Onsdag: Thaimad (take away)

Torsdag: Boller i karry med ris og råkost af hvidkål og gulerødder 

Fredag: Tomatsuppe med flutes

Lørdag: Svensk pølseret

Søndag: Jordskokkesuppe med bacondrys og hjemmebag

Anmeld Citér

1. februar 2016

Sedigfor

God-mor skriver:

Vi har i dag mandag fået hjemmelavet burgere med fritter 

Tirsdag: Karbonader med stuvet ærter og gulerødder, hjemmelavet kartoffelbåde og gnavegrønt 

Onsdag: Thaimad (take away)

Torsdag: Boller i karry med ris og råkost af hvidkål og gulerødder 

Fredag: Tomatsuppe med flutes

Lørdag: Svensk pølseret

Søndag: Jordskokkesuppe med bacondrys og hjemmebag



Den supper der lyder lækker, kan man få en opskrift? 

Anmeld Citér

1. februar 2016

God-mor

Sedigfor skriver:



Den supper der lyder lækker, kan man få en opskrift? 



700 g jordskokker
25 g smør til stegning
2 stilke timian
3 dl hvidvin
2 dl god hønsebouillon
2½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber

 

FRITEREDE JORDSKOKKER

2-3 hele, lange jordskokker
3 dl olie til stegning
salt

 

Skrub jordskokkerne grundigt, og skær dem i skiver. Opvarm en gryde med smør, og steg jordskokkerne, til de er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt timian og hvidvin, og kog, indtil syren fra vinen er fordampet. Hæld bouillon på, og kog i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Tilsæt fløde, og lad den koge op. Blend suppen jævn og glat, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber, og justér evt. tykkelsen på suppen med lidt vand.

Friterede jordskokker: Skrub jordskokkerne, og skær dem i helt tynde flager (gerne på et mandolinjern). Opvarm olien i en gryde til høj varme. Læg de tynde flager af jordskokker i olien, og steg dem, til de er lysebrune. Tag dem op, og afdryp på fedtsugende papir. Drys med salt. 

Anmeld Citér

1. februar 2016

Sedigfor

God-mor skriver:



700 g jordskokker
25 g smør til stegning
2 stilke timian
3 dl hvidvin
2 dl god hønsebouillon
2½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber

 

FRITEREDE JORDSKOKKER

2-3 hele, lange jordskokker
3 dl olie til stegning
salt

 

Skrub jordskokkerne grundigt, og skær dem i skiver. Opvarm en gryde med smør, og steg jordskokkerne, til de er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt timian og hvidvin, og kog, indtil syren fra vinen er fordampet. Hæld bouillon på, og kog i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Tilsæt fløde, og lad den koge op. Blend suppen jævn og glat, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber, og justér evt. tykkelsen på suppen med lidt vand.

Friterede jordskokker: Skrub jordskokkerne, og skær dem i helt tynde flager (gerne på et mandolinjern). Opvarm olien i en gryde til høj varme. Læg de tynde flager af jordskokker i olien, og steg dem, til de er lysebrune. Tag dem op, og afdryp på fedtsugende papir. Drys med salt. 



Mange tak!

Anmeld Citér

1. februar 2016

God-mor

Sedigfor skriver:



Mange tak!



Velbekommen 

Anmeld Citér

1. februar 2016

EnGodMor

Mandag -

kyllingefrikadeller (i farsen er krydderier, revet gulerod, revet rødbede, hakket broccoli og løg), med hasselbagtekartofler, bearnaisesovs, samt råkost (revet gulerod, æble, appelsin og rosiner)

 

Tirsdag -

Pitabrød med ærter, majs, ananas, salat, agurk, tomat, fetaost, tun, oksekød, kyllingstimler, dressing)

 

Onsdag -

Wienerschnitzler, kartofler, bearnaisesauce, ærter, gulerødder.

 

Torsdag -

Lakselasagne, grov flutes, blandet salat

 

Fredag -

Hjemmelavede kartoffelsalat, kød til grill (bøffer, tigerrejer og hvidløg) grovpastasalat

 

Lørdag -

Hjemmelavede tomatsuppe, kød/melboller hjemmelavede, grovpasta

 

Søndag -

Oksekødboller på spyd (krydderier, gulerødder, hvidløg, snackpeber, i farsen), hjemmelavede pomfritter i ovnen, kål salat, bearnaisesauce

 

 

Anmeld Citér

2. februar 2016

SØS

Profilbillede for SØS
Venter spændt...

Her er vores: mandag: kartoffel/rodfrugtmos med kylling og grøntsager i paprika, flødesovs (broccoli, gulerødder, svampe, løg, hvidløg, porrer) Chili con carne med Guacamole, ris,  nachos, cheddar og creme fraiche onsdag: rester fra mandag og tirsdag. Torsdag: wienerschnitzler med brasede kartofler, peberrod og smørsovs. Fredag: Cæsar salad. lørdag: røde bøffer med spinat og stegte grøntsager samt kryddersmør, søndag: hjemmelavet ravioli med spinat/ricotta og Oksehak/feta. + salat

Anmeld Citér

28. marts 2016

Mivsen

BC skriver:

Jeg bruger en app der hedder hofretter, det er mega smart. 

Mandag: kyllinge karbonader med ovn kartofler og grønt. 

Tirsdag: min kæreste har fri, jeg arbejder sent, så han står for mad. 

Onsdag: fast dag hvor vi spiser sammen med svigermor/svigerfar. 

Torsdag: pasta i fad med kylling, revet gulerødder morney sovs. 

Fredag: vi griller noget lækkert kød, med spidskåls salat (eller broccoli) og små smørbagte kartofler. 

Lørdag: mørbrad og flødekartofler i stegeso. 

Søndag: svensk pølseret (mor og søn alene hjemme, gemalen skal til super Bowl med drengene) 



Har du en opskrift på det i skal ha torsdag? ☺️

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.