Helene - Amerikansk til dansk - madprodukter igen

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.156 visninger
17 svar
0 synes godt om
9. januar 2011

mariamiss6-vb

Hvis der står i en opskrift - 'corn syrup', som jo så oversættes direkte til 'majs sirup', skal jeg så virkelig gå på jagt efter majs sirup? eller er det bare lys sirup, eller hvordan? Det er til at lave chokoladefondant med, ogd en består kun af chokolade og sirup... jeg ha rbare brug for at finde ud af om det er vigtigt hvad slags sirup... at den er lys er vidst vigtigt, men jeg har ikke den fjerneste forstand på sirup sååååeeee :D

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

9. januar 2011

mariamiss6-vb

og en tablespoon, er det spiseske eller teske???? jeg gættede på spiseske ;)

Anmeld

9. januar 2011

Titte-vb

mariamiss6 skrev:
Hvis der står i en opskrift - 'corn syrup', som jo så oversættes direkte til 'majs sirup', skal jeg så virkelig gå på jagt efter majs sirup? eller er det bare lys sirup, eller hvordan? Det er til at lave chokoladefondant med, ogd en består kun af chokolade og sirup... jeg ha rbare brug for at finde ud af om det er vigtigt hvad slags sirup... at den er lys er vidst vigtigt, men jeg har ikke den fjerneste forstand på sirup sååååeeee :D
Når du finder ud af det vil du så Dele opskriften med mig? Synes det lyder spændende, og jeg bruger jo flittigt de andre opskrifter du har samlet :0)

Anmeld

9. januar 2011

Titte-vb

mariamiss6 skrev:
og en tablespoon, er det spiseske eller teske???? jeg gættede på spiseske ;)
Table spoon er en spiseske!

Anmeld

9. januar 2011

mariamiss6-vb

Jeg har ikke fundet ud af det endnu, men jeg har alligevel tilføjet opskriften, efter den sidste fondant opskrift der allerede er i hæftet..... Skrifttypen i hæftet skulle gerne være: Calibri str. 12 og de små overskrifter er samme, blot fed og understreget. Jeg har sat min ind lige efter den sidste fondant opskrift der allerede eksisterer. Og hvis du deler stykket der hvor snakken stopper, og opskrifterne starter, så passer den med lidt luft på '2' sider i hæftet :) chokoladefondant. Dette er en chokolade fondant, fremstillet af chokolade og glukosesirup. Det har konsistens ca. som marcipan, og er meget nemt at arbejde med. Smelt chokoladen over vandbad. Rør i chokoladen indtil smeltet og glat. Fjern fra varmen og rør indtil glat og afkøl den en smule. Rør sirup i. oladen vil stivne næsten øjeblikkeligt. Rør rundt ind til siruppen og chokoladen er helt rørt sammen. Put det i en stærk frysepose, og opbevar det i køleskabet ind til det er fast (ca. 2 timer) Når fondanten er fast, tages det ud af køleskabet og æltes, ind til det er blødt nok til at arbejde med. Hvis det er for hårdt kan du brække mindre stykker af og ælte lidt ad gangen. Smør arbejdsfladen med olie eller andet fedtstof, så chokoladen ikke hænger fast. Nu kan du forme chokoladen som du vil. For eksempel kan du flette eller sno en bort til kanten rundt om kagen, eller overtrække en hel kage med det. Pakker du det godt ind, holder det i flere måneder. Bliver det for svært at arbejde med kan du ælte lidt ekstra sirup i. For at forhindre at siruppen klistrer til målebæger og lignende, kan du smøre bægeret med vegetabilsk olie, inden du måler op. Bitter chokoladefondant 200 gram hakket bitter chokolade. 60 ml lys sirup (corn syrup) Semi-sød chokoladefondant. 200 gram semi-sød chokolade 3 1/2 - 4 spiseskefulde sirup. Mælkechokolade fondant. 200 grams mælkechokolade 2 1/2 - 3 spiseskefulde sirup. Hvid chokolade fondant. 200 gram hakket hvid chokolade 1 1/2 - 2 spiseskefulde sirup.

Anmeld

9. januar 2011

Titte-vb

Tak skal du have!! ;) mariamiss6 skrev:
Jeg har ikke fundet ud af det endnu, men jeg har alligevel tilføjet opskriften, efter den sidste fondant opskrift der allerede er i hæftet..... Skrifttypen i hæftet skulle gerne være: Calibri str. 12 og de små overskrifter er samme, blot fed og understreget. Jeg har sat min ind lige efter den sidste fondant opskrift der allerede eksisterer. Og hvis du deler stykket der hvor snakken stopper, og opskrifterne starter, så passer den med lidt luft på '2' sider i hæftet :) chokoladefondant. Dette er en chokolade fondant, fremstillet af chokolade og glukosesirup. Det har konsistens ca. som marcipan, og er meget nemt at arbejde med. Smelt chokoladen over vandbad. Rør i chokoladen indtil smeltet og glat. Fjern fra varmen og rør indtil glat og afkøl den en smule. Rør sirup i. oladen vil stivne næsten øjeblikkeligt. Rør rundt ind til siruppen og chokoladen er helt rørt sammen. Put det i en stærk frysepose, og opbevar det i køleskabet ind til det er fast (ca. 2 timer) Når fondanten er fast, tages det ud af køleskabet og æltes, ind til det er blødt nok til at arbejde med. Hvis det er for hårdt kan du brække mindre stykker af og ælte lidt ad gangen. Smør arbejdsfladen med olie eller andet fedtstof, så chokoladen ikke hænger fast. Nu kan du forme chokoladen som du vil. For eksempel kan du flette eller sno en bort til kanten rundt om kagen, eller overtrække en hel kage med det. Pakker du det godt ind, holder det i flere måneder. Bliver det for svært at arbejde med kan du ælte lidt ekstra sirup i. For at forhindre at siruppen klistrer til målebæger og lignende, kan du smøre bægeret med vegetabilsk olie, inden du måler op. Bitter chokoladefondant 200 gram hakket bitter chokolade. 60 ml lys sirup (corn syrup) Semi-sød chokoladefondant. 200 gram semi-sød chokolade 3 1/2 - 4 spiseskefulde sirup. Mælkechokolade fondant. 200 grams mælkechokolade 2 1/2 - 3 spiseskefulde sirup. Hvid chokolade fondant. 200 gram hakket hvid chokolade 1 1/2 - 2 spiseskefulde sirup.

Anmeld

9. januar 2011

Det er stadig mig-vb

Nu ved jeg så ikke helt hvad du skal lave, for når man bruger cornsyrup, så er det fordi det er en sirup der ikke krystaliserer......som en alm sirup gør. Det er heller ikke noget der bliver udvundet af majs som man måske tror, det bliver lavet på majsmel. Eller nærmere, Marizena.

Anmeld

9. januar 2011

mariamiss6-vb

HeleneK Mor til 6 skrev:
Nu ved jeg så ikke helt hvad du skal lave, for når man bruger cornsyrup, så er det fordi det er en sirup der ikke krystaliserer......som en alm sirup gør. Det er heller ikke noget der bliver udvundet af majs som man måske tror, det bliver lavet på majsmel. Eller nærmere, Marizena.
Jamen det er en fondant, altså tilkager, så den skal ende med at have noget marcipan eller fondant konsistens.... Så det er vel forbudt med kystaliserende sirup... Hvad skal jeg så gå efter? for så er det vel ikke godt nok med 'lys sirup'? Jeg tror mange af de sirupper vi har i de danske supermarkeder er ahornsirup ikke?

Anmeld

9. januar 2011

Det er stadig mig-vb

Jaaa, nu ved jeg desværre ikke en brik om hverken fondant eller det der ligner..... Jeg husker bare fra husgerningstimerne, at vi lærte, at majssirup var den eneste sirup der ikke kunne danne krystaller og at den derfor var specielt velegnet til konditorhalløj. Jeg kender desværre heller ikke noget specielt til sirup, så jeg kan ikke engang anbefale dig noget tilsvarende :( Men er det noget der er svært at opdrive - hvornår skal du bruge det??

Anmeld

10. januar 2011

Det er stadig mig-vb

Jeg storhandler ret ofte på www.foodfromhome.dk men har ikke lige tid til at tjekke nu, om de har den sirup. Men ellers kan du roligt spørge dem om de har noget tilsvarende..... Bare en ide.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.