Min veninde vil lave kyllingsovsen i dag - så nu smitter det!!! :laugh:
Pelmeni
375 ml Mel
2 Æg
125 ml Varmt vand
1½ teske salt
250 g Oksekød
250 g Svinekød
2 medium Finthakkede løg
½ teske Peber
Dej: Si Melet ud i en bunke på en ren overflade. Lav er hulrum i toppen og knæk æggene ud i hulrummet. Mens man langsomt tilsætter det varme vand æltes dejen grundigt. Pelmeni dej skal være elastisk og blød, uden at klistre. Tildæk dejen og lad den hvile i 30 min. før brug.
Fyld: For at få det bedste resultat bruges hele stykker kød, som sammen med løgene køres to gange igennem kødhakkeren og ælt salt og peber i farsen. Har man ikke en kødhakker æltes det hele bare sammen.
(Man kan også SAGTEN lave det med hakket oksekød og løg som man bruner godt på panen med salt og peber!)
Tilberedning: Drys mel på fladen og rul dejen ud til en lang slange ca. 2,5 cm. i diameter. Skær dejen i stykker med ca. 2,5 cm. mellemrum og rul stykkerne ud til ca. 10 cm. i diameter. Placer en spiseskefuld kødfars på stykket, fold dejen sammen og knib kanterne tæt sammen. Der må ikke være huller af hensyn til at bevare smagen og konsistensen af kødet. Hvis man ønske at gemme nogle pelmeni bør de fryses ukogte.
De kommes i kogende let saltet vand, og når de svømmer op til overfladen er de færdige.
Dagen efter kan man stege dem på stegepanden - det smager viiildt godt!! :)
Fyldet kan være ALT, lige fra ost til frugt og alt der imellem. Tror kun det er fantasien der sætter grænser :)
Anmeld