Så må ske-boller være moget for dig :)
Du rør dem om aftenen og sætter dem i køleskabet natten over.
til 8-10 boller skal du bruge:
3,5 dl. lunken vand
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
½ pakke gær
½ dl. olie
ca. 500 gr mel (alt afhængig af hvilken mel)
Noget af melet kan erstattes af havregryn.
Vand, salt, sukker og gær blandes godt, og husk ikke varmt vand, gæren skal nok opløses. Tilsæt olie og havregryn, rør melet i lidt efter lidt, jeg vejer ikke melet af, da man skal 'føle' sig lidt frem, dejen skal være lige som tyggegummi.
Læg låg på eller film og sætte i køleskabet til næste morgen, Bruge to spiseskeer og form bollerne op ad skålens side, lægges på bagepapir på en plade og hæver imens du bader, husk at tænd ovnen på 210 grader. Bages i 15-20 min, til de er gyldne.
De hæver sig ikke runde som alm. boller, men er lidt rustike i det. God fornøjelse. Mine drenge elsker dem.
De kan så varieres med kerner, honning i sted for sukker, müsli i stedet for havregryn osv.
Anmeld