malucca09 skriver:
Mange tak for hjælpen
Hmm sys den fine com er super cool, lige ned i pusletasken, "ungen" på armen og suse afsted til nærmeste cafe´. Hvor sej er du så lige

Ja, det er en sød tanke ikke? I virkeligheden har jeg overhovedet ikke tid til at kigge i retning af en bærbar når jeg er på cafe med Frøken Pilfinger der nu har lært at kaste med tingene, hvilket herhjemme betyder at hun kaster med maden...
Mht. til majsgrød så er det en af Frejas helt klare favoritter, og den laves på fuldstændig samme måde som risgrød, bare med majsmel (står på hylden sammen med rismelen - brug ikke maizena)
Opskriften nedenfor kan bruges til næsten alt - majsmel, rismel, hirseflager, majsgryn, boghvedemel mv. og er i øvrigt fra sundhedsstyrelsens bog:
1½ dl vand
½ dl mel/flager el. lign.
Puttes i en gryde og varmes under omrøring til det koger (bemærk at flager/gryn skal have lidt længere tid)
Tilsæt 1 tsk. fedtstof (jeg bruger altid alm. smør til grød)
Tilsæt ½ dl færdigblandet MME og lad simre indtil det har den rette konsistens.
Herhjemme spicer vi grøden op med et par tsk frugtmos, enten fra glas eller min hjemmelavede - Freja elsker det. Bare rør mosen ud i grøden - det hjælper også med at køle den.
Hvis du vælger de lidt grovere ting fx gryn eller flager, bliver grøden lidt grovere og udfordrer hendes tyggeteknik lidt mere. Du kan også mose ½ banan med en gaffel og blande i grøden så den får lidt mere fylde og hun skal bruge munden lidt mere for at spise det. Hun kan godt se ret sjov ud i hovedet når du prøver, men hvis hun bliver ved med at åbne munden for det er det bare konsistensen hun er overrasket over.
Herhjemme er hittet i øjeblikket min hjemmelavede æblemos. Jeg har skrællet og "udbenet" en stak æbler, skåret dem i både, puttet dem i en gryde med lidt vand (hvis gryden er fyldt halvt op med æbler så ca. 1/5 op - kommer sig ikke så nøje). Lad det koge til mos - husk at røre indimellem og når det er kogt ind til den rette konsistens smager du det til med en lille smule sukker (kommer an på hvor sure æblerne var), putter det i skoldede glas og derefter i køleskabet/fryseren. Fordi det ikke er blendet eller lign. er det også en god konsistens at træne på. Det kan iøvrigt holde sig ca. 4 -5 dage på køl...