nogen der kan hjælpe mig med madplan.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

26. december 2013

LilleSmølf

Madplan, fryser, rester

I modsætning hvad de fleste (især mænd) tror, så dør man ikke af at skære ned på kødet Til gengæld får man flere penge mellem hænderne.

Lasagne: lav en stor portion og spis to dage i træk eller frys ned. Husk at bruge en masse billige grøntsager som gulerod, selleri, tomat, etc. og hold igen med kødet.

Køb en hel kylling. Først ind i ovnen med fx. kartofler (1 x aftensmad). Tag halvdelen fra, eller resterne, og brug i tarteletfyld eller wok. Skroget langtidskoger du suppe på, hvor du bruge gulerod, tomat, kartofler, porrer, etc. i sammen med suppenudler. Billigt, velsmagende og rækker langt. Man kan sagten lave en stor nok portion til to dage, plus det kan fryses ned.

Kig på kiloprisen i stedet for pakkeprisen. Kyllingefileet er næsten altid dyrere i kilopris en kyllingeoverlår, fx. selvom selve pakken er billigere.

Begræns udvalget af pålæg, man kan godt nøjes med to eller tre forskellige og så supplere med grønt og pynt (ketchup, mayo, etc.)

Køb ind i Aldi og Lidl i stedet for Spar, Netto, etc. Vælg de billige varianter af tingene.

Hvis I har en udenlandsk grønthandler tæt på er grøntsagerne gerne både billigere og bedre dér.

Hjemmelavet pizza er også nem at gøre billig hvis man holder sig fra alt for meget fancy fyld.

Spaghetti og tomatsovs med grøntsager

Spaghetti med champignonflødesauce

Æggekage med grøntsager og evt. bacon

Wok/gryderet med ris og grønt, minimum af kød, er også et godt bud for det mætter, man kan lave en stor portion, og så er det billigt. Kød kan også undlades helt.

Brændende kærlighed (kartofler er dejligt billige hvis man køber de store skrællekartofler i stedet for de der fancy små poser)

Madtærte, hvis du laver den a la køleskab Og selvfølgelig hjemmelavet dej.

Grød er også en mulighed en dag eller to.

Hjemmelavet suppe på grøntsager og bouillon er altid et stort hit med lidt flute på siden.

Rugbrødsdag

Pitabørd eller wraps kræver heller ikke kød.

Og hvis der er rester tilbage hvor der ikke er nok til at få det spist - frys det ned og lav en "buffet" når der er nok. SUPER dejlig nemt (:

Det blev lidt langt men efter mange år på SU sidder det sgu bare på rygraden

Held og lykke med det hele

 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

26. december 2013

helle85

LilleSmølf skriver:

Madplan, fryser, rester

I modsætning hvad de fleste (især mænd) tror, så dør man ikke af at skære ned på kødet Til gengæld får man flere penge mellem hænderne.

Lasagne: lav en stor portion og spis to dage i træk eller frys ned. Husk at bruge en masse billige grøntsager som gulerod, selleri, tomat, etc. og hold igen med kødet.

Køb en hel kylling. Først ind i ovnen med fx. kartofler (1 x aftensmad). Tag halvdelen fra, eller resterne, og brug i tarteletfyld eller wok. Skroget langtidskoger du suppe på, hvor du bruge gulerod, tomat, kartofler, porrer, etc. i sammen med suppenudler. Billigt, velsmagende og rækker langt. Man kan sagten lave en stor nok portion til to dage, plus det kan fryses ned.

Kig på kiloprisen i stedet for pakkeprisen. Kyllingefileet er næsten altid dyrere i kilopris en kyllingeoverlår, fx. selvom selve pakken er billigere.

Begræns udvalget af pålæg, man kan godt nøjes med to eller tre forskellige og så supplere med grønt og pynt (ketchup, mayo, etc.)

Køb ind i Aldi og Lidl i stedet for Spar, Netto, etc. Vælg de billige varianter af tingene.

Hvis I har en udenlandsk grønthandler tæt på er grøntsagerne gerne både billigere og bedre dér.

Hjemmelavet pizza er også nem at gøre billig hvis man holder sig fra alt for meget fancy fyld.

Spaghetti og tomatsovs med grøntsager

Spaghetti med champignonflødesauce

Æggekage med grøntsager og evt. bacon

Wok/gryderet med ris og grønt, minimum af kød, er også et godt bud for det mætter, man kan lave en stor portion, og så er det billigt. Kød kan også undlades helt.

Brændende kærlighed (kartofler er dejligt billige hvis man køber de store skrællekartofler i stedet for de der fancy små poser)

Madtærte, hvis du laver den a la køleskab Og selvfølgelig hjemmelavet dej.

Grød er også en mulighed en dag eller to.

Hjemmelavet suppe på grøntsager og bouillon er altid et stort hit med lidt flute på siden.

Rugbrødsdag

Pitabørd eller wraps kræver heller ikke kød.

Og hvis der er rester tilbage hvor der ikke er nok til at få det spist - frys det ned og lav en "buffet" når der er nok. SUPER dejlig nemt (:

Det blev lidt langt men efter mange år på SU sidder det sgu bare på rygraden

Held og lykke med det hele

 



super god ide med kyllingen, jeg har lige læst det for min mand og ja han tror han skal død ved at skære ned på kødet

nå vi få gammeldags kylling så spiser jeg noget af kyllinge brystet og resten spiser han(vores spiser lidt af det)

vi har lige fået en mad plan hvor vi snakkede om hvor meget oksekød der blev brugt til bøf hvor jeg sage at det nok var 500g til 4 personer, men min mand mente det var et kilo jeg spiser sjældent bøf så der er kun mand og 2 børn så måtte lige sige at der da bliver 4 bøffer ud af 500 g

men manden må bare gå med til det

vi køber kun kyllinge lår nå de er på tilbud og sjældent kyllinge filet, men hvis man kigger på kilo prisen så er der jo ben i kyllinge lår osv det er der ikke i kyllinge filet.

på alt andet kød regner jeg også det ud bare pr ½kilo for at se om det kan svare sig, for tit sælger de store pakker som ender med at være dyre en en lille pakke

pålæg spiser vi ikke så meget af vi køber leverpostej og køber 2-3 slags pålæg ud over som holder til en uge.

vi handler meget i netto men må handle noget mere i aldi, vi køber det billigste f de fleste ting på nær lige toilet papir, men det køber vi i aldi

hvad for nogen grønsager putter du i æggekage, min mand laver mad og han mener kun det kan laves med skinke,pølser eller bacon osv :-)

og har du en opskrift på lasagne??

og vi køber ikke noget fancy mad vi køber 4-5 kilo kartofler osv, pizza laver vi med kødsovs og skinke og ost

det er nogen super forslag du kommer med så det gør ikke noget at det bliver langt, og god ide at gemme rester selvom der kun er til en per

godt nok er det manden der laver mad her, men jeg handler så han må finde sig i at der skal skæres meget mere ned på kødet(det har været meget være med ham)

tusind tak

Anmeld

26. december 2013

LilleSmølf

helle85 skriver:



super god ide med kyllingen, jeg har lige læst det for min mand og ja han tror han skal død ved at skære ned på kødet

nå vi få gammeldags kylling så spiser jeg noget af kyllinge brystet og resten spiser han(vores spiser lidt af det)

vi har lige fået en mad plan hvor vi snakkede om hvor meget oksekød der blev brugt til bøf hvor jeg sage at det nok var 500g til 4 personer, men min mand mente det var et kilo jeg spiser sjældent bøf så der er kun mand og 2 børn så måtte lige sige at der da bliver 4 bøffer ud af 500 g

men manden må bare gå med til det

vi køber kun kyllinge lår nå de er på tilbud og sjældent kyllinge filet, men hvis man kigger på kilo prisen så er der jo ben i kyllinge lår osv det er der ikke i kyllinge filet.

på alt andet kød regner jeg også det ud bare pr ½kilo for at se om det kan svare sig, for tit sælger de store pakker som ender med at være dyre en en lille pakke

pålæg spiser vi ikke så meget af vi køber leverpostej og køber 2-3 slags pålæg ud over som holder til en uge.

vi handler meget i netto men må handle noget mere i aldi, vi køber det billigste f de fleste ting på nær lige toilet papir, men det køber vi i aldi

hvad for nogen grønsager putter du i æggekage, min mand laver mad og han mener kun det kan laves med skinke,pølser eller bacon osv :-)

og har du en opskrift på lasagne??

og vi køber ikke noget fancy mad vi køber 4-5 kilo kartofler osv, pizza laver vi med kødsovs og skinke og ost

det er nogen super forslag du kommer med så det gør ikke noget at det bliver langt, og god ide at gemme rester selvom der kun er til en per

godt nok er det manden der laver mad her, men jeg handler så han må finde sig i at der skal skæres meget mere ned på kødet(det har været meget være med ham)

tusind tak



Ja, sådan en mand havde jeg også indtil vi flyttede sammen og han fandt ud af der findes andet mad

I æggekage plejer jeg at putte tomat, majs, champignoner, broccoli, etc. i for det meste, for det er hvad jeg bedst kan lide. Men der er jo frit slag (: Evt. noget bacon for at give det lidt ekstra.

Ingen specifik opskrift, desværre, jeg laver mad a la humør, men prøv at google "grøntsagslasagne".

Evt. søg på "mad på SU", der skal nok komme en masse gode forslag frem.

Og det var så lidt (:

Anmeld

26. december 2013

Misscbn

helle85 skriver:

til januar har vi ca 2000-2500 til mad + husholdning er der nogen der kan hjælpe mig med at få det til at fungere????

jeg ved virkelig ikke hvordan man kan få det til at løbe rundt vi er 2 voksne og 2 børn



Jeg køber ofte de der kasser med kyllinge filet i bilka 5 kg ca for lidt over 200 kr og så deler jeg op i fryse poser og de er pænt store så jeg deler en med min søn og så tilbehør til og evt steger jeg 1-2 mere og skær den i stykker dagen efter og bruger til fx pitabrød eller i en pastasalat som også er billigt..

Jeg har altid grov paste det mætter mere og ris i skabet og der kan man spise det meste til..

desuden køber jeg ofte kød med sidste salgsdato og fryser ned samt så sørger jeg for fx at ha dåse majs, tomat, tomatpure osv det kan man altid bruge til at spæde en ret op med og gøre at det fylder mere også med revet gulerod som du kan putte i frikadeller (også havregryn) i og kødsovs, lasagne osv

sørg for at have en masse frysegrønt som tilbehør til maden så spare man også lidt på det andet så det strækker til 2 dage

 

Toilet papir der køber jeg den pakke der hedder kæmpekøb i bilka, det er billigere end at købe 1 lille pakke når man handler

Anmeld

26. december 2013

Aabye

Vi har sparet sindsygt mange penge på at købe en halv gris af gangen.. Sidst fik vi over 40 kg svinekød i fryseren for 600 kr.. Der var ALT muligt.. Alt fra hakket kød til mørbrad og flæskestege.. Vi har så også spist mest svinekød, men hold op vi har sparet maaaange penge på det.. 

Anmeld

27. december 2013

helle85

Aabye skriver:

Vi har sparet sindsygt mange penge på at købe en halv gris af gangen.. Sidst fik vi over 40 kg svinekød i fryseren for 600 kr.. Der var ALT muligt.. Alt fra hakket kød til mørbrad og flæskestege.. Vi har så også spist mest svinekød, men hold op vi har sparet maaaange penge på det.. 



før hen købte vi 1 hel gris af gangen men, kan ikke lige finde penge til at lægge til side så vi kan købe en hver 3 mdr ca

Anmeld

27. december 2013

helle85

LilleSmølf skriver:



Ja, sådan en mand havde jeg også indtil vi flyttede sammen og han fandt ud af der findes andet mad

I æggekage plejer jeg at putte tomat, majs, champignoner, broccoli, etc. i for det meste, for det er hvad jeg bedst kan lide. Men der er jo frit slag (: Evt. noget bacon for at give det lidt ekstra.

Ingen specifik opskrift, desværre, jeg laver mad a la humør, men prøv at google "grøntsagslasagne".

Evt. søg på "mad på SU", der skal nok komme en masse gode forslag frem.

Og det var så lidt (:



mange tak det vil jeg prøve :-)

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.