AnneMaria skriver:
Har en dreng på snart 14 mdr. Han har spist rigtig godt indtil for 1-2 mdr siden - han spiste næsten alting. Nu ....
han spiser morgenmad : hvid youhurt moset med en banan og honning på. (det spiser han uden brok)
derefter: Havregrød med kanel og revet æble. (det spiser han også uden brok)
Derefter: et blødkogt æg eller grovbrød med pålæg
til aftensmad: En lille portion af hvad vi får.... og det er en krig!!! ligeså snart han ser aftensmad bliver hældt op, skriger han. og han lukker bare munden fuldstændig sammen.... Hvad skal jeg dog gøre?? Det hjælper hverken at lege flyvemaskine, eller lade ham spise selv eller made ham... ingenting!! Har endda prøvet at blende det, for at se om han ville have det som dengang han var helt lille.
Er så bange for at han ikke får de vitaminer som han har brug for
Nogen råd?
Det som hjælper her er:
At hun får fred og ro, ingen opmærksomhed, ingen der fortæller hende at hun skal spise. Hun får lov til at sidde i fred med sin tallerken sammen med os, imens vi alle spiser og snakker om dagen der er gået. Vi inddrager hende i samtalen, men ingen snak om maden

det resulterer i at hun prøver lidt af hvert
Det andet der hjælper er små portioner, og maden skal ikke blandes eller røre ved hverandet. F.eks. her til aften fik vi koteletter, kartofler, sovs og grønt, og hun fik en skefuld sovs, ca ti små stykker kotelet, en kvart kartoffel og lidt grønt placeret i hver sit "hjørne" af tallerkenen. Meget mere overskueligt og så kan hun se hvad det er hun spiser. Hvis vi f.eks får noget sammenkogt, spiser hun som regel ikke så meget.
Her spiser hun nogenlunde på en dag:
Morgenmad: havregrød
Formiddagsmad: en bolle eller lidt frugt
Frokost: 1 1/2 skive rugbrød med varierende pålæg, leverpostej, smøreost, makrelsalat osv
Eftermiddagsmad: frugt, en bolle, nogengange yoghurt
Aftensmad: feks. kvart kartoffel, sovs(elsker sovs), lidt grønt og nogle bidder kød
Det bliver anbefalet at små børn ikke spiser æg hver dag

voksne anbefales højst 3-4 æg om ugen og små børn anbefales højst et æg om ugen. I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol og man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Citat: netsundhedsplejersken