Anonym skriver:
Er ano afhensyn til familie- 
Men jeg har et barn i pleje som er 16 mdr.
Han har problemer med at spise,da han indtil han flyttede ind hos os var flaskebarn,og altså ikke har lært at spise alm mad.
Jeg har kontaktet sp som først vil vende tilbage engang i nov.
Men jeg er bekymret.
I dag har han spist med møje og besvær ½ stk franskbrød-5 mariekiks ,1 danoneyoughurt og en skefuld ris-
Jeg tilbyder ham det samme som min yngste som er 18 mdr ,men han er ikke int.
Han vil gerne det med sød smag,men kan jo ikke leve af danone.
Han får 2 flasker om dagen -1 til middag og 1 til nat og tør ikke fjerne dem for så får han jo slet ingenting .
Nogen gode råd til at få det her vendt ?
Han vejer 9,4 kg.
Det eneste jeg liiiige uniddelbart kan tænke på, ud over selvfølgelig at blive ved med at prøve, er om du har startet ham på alm. mad i forhold til hans alder og hvad han burde kunne indtage, eller om du er startet som om hvis han nu var 6 måneder gammel, og skulle til at begynde på mad helt fra bunden af?
Her tænker jeg bare på, hvis det nu var et barn på 6 måneder, så ville man jo starte med tynd grød, og så bygge videre der fra.
I det tilfælde kunne du jo starte med nestlés grød som er dejligt sød for børn, og så når han accepterer det, begynder du lige så stille at blande det først lidt, så lidt mere, og så til sidst helt byttet ud, med noget grovere, som for eksempel havregrød. Havregrød er jo lidt grynet, og måske kan du gå fra havregrød til mere fast føde, så som brød med pålæg.
Altså, jeg tænker, hvis han har været 100% flaskebarn så længe,s kal han jo også fra bunden lære at spise rigtigt, og så må man vel starte helt nede hvor man ville starte en baby der skal gå delvist/helt fra flasken.
Har i slet ikke fået noget som helst vejledning til hvordan i skal gribe det an med den lillle mand?
Ring til kommunen evt. og spørg om ikke du godt kan presse på for at få SP'en ud. Og bed evt. hellere om en diætist som er specialist i forhold til børns madvaner og hvordan de lærer at spise anderledes.
Held og lykke med det,og jeg kunne da godt ønske mig en opdatering, både på om du kan få fremskyndet processen eller endda få en anden ekspert end lige SP'en.
Forresten når du skriver franskbrød, mener du mon så franskbrød-franskbrød, eller bondebrød?
Da jeg skulle starte mine unger på rugbrød startede vi faktisk egentlig med bondebrød, som er vel en slags lyst brød, dog grovere. Altså en mellemting, og i øvrigt kernefrit. HELT til at starte med vædede jeg brødet let i mælkeerstatning, og gav i øvrigt erstatningen i op når vi sad ved bordte, så det ikke kom fra flaske (du kan bruge sødmælk eller letmælk i stedet evt.). Og så brugte vi kun smørbart pålæg i starten. På den måde skal drengen ikke bruge så meget tid på at skille maden ad inde i munden og finde ud af de alt for forskellige konsistenser på een gang, men mere bare forholde sig til at tygge maden således at han kan synke det.
Så altså, smøreoste, paté, og hvadman ellers kan finde på af smørbart uden klumper.
Håber du fik et par gode idéer og at jeg ikke bare pludrer dine øjne i stykker 