Nogen der ligger inde med den bedste opskrift på boller?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.575 visninger
11 svar
3 synes godt om
8. oktober 2013

Guldet

Hej Piwer.

Har aldrig været et ørn til at bage boller - måske jeg ikke har fundet den rigtige opskrift _ men nu vil jeg ski bage nogle lækre luftige boller med min røremaskine

 

Er der nogen der ligger inde med en super god opskrift på lyse boller?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

8. oktober 2013

Mor11

Profilbillede for Mor11

5dl lunken mælk (varm op i gryde til det når lillefinger-temperatur)

50gram gær (røres ud med den lune mælk)

75gram smeltet smør eller 1dl olie

1 æg

1,5tsk salt 

4 tsk sukker

mel til dejen slipper kanterne som en klump i røremaskinen.  Vigtigt at dejen ikk er helt tør i overfladen.

hæve 1time

form 16-20 boller

hæv 15-20min (mens ovnen varmer op)

bages i 20min ved 200grader IKKE varmluft. ( Jeg synes varmluft udtørrer brød)

Anmeld

8. oktober 2013

Maja88

Mariehønen Evigglad <3 skriver:

Hej Piwer.

Har aldrig været et ørn til at bage boller - måske jeg ikke har fundet den rigtige opskrift _ men nu vil jeg ski bage nogle lækre luftige boller med min røremaskine

 

Er der nogen der ligger inde med en super god opskrift på lyse boller?



Prøv at google brusebads boller

Anmeld

8. oktober 2013

Annemette07

Mariehønen Evigglad <3 skriver:

Hej Piwer.

Har aldrig været et ørn til at bage boller - måske jeg ikke har fundet den rigtige opskrift _ men nu vil jeg ski bage nogle lækre luftige boller med min røremaskine

 

Er der nogen der ligger inde med en super god opskrift på lyse boller?



De her er virkelig lækre. Jeg bruger dog aldrig kardemomme i dem, også bruger jeg kun 50 gram gær.

Jeg er selv dårlig til at få dej til at hæve men disse boller hæver for mig hver gang

http://www.amo.dk/opskrifter/brod-og-boller-/hvidt -brod--/fodselsdagsboller/

Anmeld

8. oktober 2013

Guldet

Mor11 skriver:

5dl lunken mælk (varm op i gryde til det når lillefinger-temperatur)

50gram gær (røres ud med den lune mælk)

75gram smeltet smør eller 1dl olie

1 æg

1,5tsk salt 

4 tsk sukker

mel til dejen slipper kanterne som en klump i røremaskinen.  Vigtigt at dejen ikk er helt tør i overfladen.

hæve 1time

form 16-20 boller

hæv 15-20min (mens ovnen varmer op)

bages i 20min ved 200grader IKKE varmluft. ( Jeg synes varmluft udtørrer brød)



Tak for opskriften :-) nu ælter de godt i røremaskinen

Anmeld

8. oktober 2013

Guldet

Maja88 skriver:



Prøv at google brusebads boller



Ej hvor skægt - den opskrift har jeg aldrig hørt om før - er de gode? Nu er jeg lige igang med at prøve den opskrift Mor11 havde!

Anmeld

8. oktober 2013

Guldet

Annemette07 skriver:



De her er virkelig lækre. Jeg bruger dog aldrig kardemomme i dem, også bruger jeg kun 50 gram gær.

Jeg er selv dårlig til at få dej til at hæve men disse boller hæver for mig hver gang

http://www.amo.dk/opskrifter/brod-og-boller-/hvidt -brod--/fodselsdagsboller/



åhh du siger noget - dem har jeg vidst prøvet engang før - mener de var gode Tak for opskriften

Anmeld

8. oktober 2013

Maja88

Mariehønen Evigglad <3 skriver:



Ej hvor skægt - den opskrift har jeg aldrig hørt om før - er de gode? Nu er jeg lige igang med at prøve den opskrift Mor11 havde!



De er mega gode

Anmeld

8. oktober 2013

Guldet

Maja88 skriver:



De er mega gode



oki - dem må jeg bage næste gang - skal have bagt en masse til frysern så har man lidt lækkert at tage op - når den lille kommer

Anmeld

8. oktober 2013

TbCp

Jeg har ikke en decideret opskrift jeg følger, men gør noget ala dette.

 

Rører dejen sammen aftenen før og stille i køleskabet.

Ca. 25g gær, 3 dl. væske (vand/mælk eller andet - f.eks.1dl. vand, 2 dl mælk, eller 2 dl. vand, 1 dl. ymer...)
Lidt olie
lidt sukker - eller evt. sirup
Mel til dejen hænger sammen, den skal være fedtet men ikke tynd - jeg rører med et piskeris da det ikke skal æltes med hænderne

Bruger nogle gange havregryn i stedet for noget af melet - og ind imellem forskellig slags mel.
Kan også putte rosiner i, eller solsikkekerner eller andet.

Skålen med dejen dækkes over og kommes i køleskabet natten over.

Næste morgen tænder jeg ovnen på 200 grader, imens putter jeg bollerne på en bageplade, ved hjælp af to skeer da det er ret klistret og så i ovnen til de er brune...

De bliver SÅ lækre! Bruger altid den her opskrift til fødslesdage, så jeg kan lave dejen aftenen før


Ind imellem rører jeg den også sammen om middagen og bager dem 1-2 timer senere. Så bruger jeg dog 50 g gær.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.